http://aiphee.tym.cz/index.php?a=22#ainfo
Dík za radu
To by mělo podle všeho fungovat,a to pro elektrotechnika vošklivě vypadající - stím souhlasím:)Pikus píše:S tím piezem jsem měl podobný problém. Snímalo mi to všechno možný, jenom kytaru ne a ne. Udělal jsem dva a pak jsem se na to vykašlal.
K těm elektromagnetickým...
Ten mám v plánu taky postavit. Jen mi přijde, že to co tu ty popisuješ je takový... no, (pro elektrotechnika) vošklivě vypadající.
Já jsem začal tak, že jsem si ustřihl měděný plech, ke kterému jsem přilepil magnety (tři, ale velmi silné). Ten samý plech jsem připevnil nahoře. Tam jsem zatím skončil. Pak drát navinu mezi plechy - na magnety. Myslím, že by to tak mělo fungovat ne?
Normálně. Je na to přímo vzoreček, kterej počítá s obsahem kolmého průřezu vodiče a jeho délkou.MrB14ck píše:taky jsem uvažoval že si do svýho homemade smrkocastera udělám snímač
ane narazil sem na problém - chci aby snímač měl okolo 7 Kohm ale absolutně nevím z čeho to dopočítat...
magnety bych si sehnal neobymové tyčky (4x10mm) a drát by se taky někde sehnal (další otázka - jakou doporučujete tloušťku) díky za každý nápad...
Zajímavej nápa... na půdě se mi vální starej gramec a nemám jak nazvučit housle.. asi tyto problémy zkombinujuAtkins píše:taky jsem tenkrát zkoušel "krystalku" - přenosku ze starého gramce, zabodnutou do desky - taky dobré.