Samouk na basu

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Zejus

Samouk na basu

Příspěvek od Zejus »

Zdravim. Myslite ze je obtizne naucit se hrat na baskytaru jako samouk kdyz hraju devet let na klasickou kytaru a dva roky na elektriku?? :shock:
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Re: Samouk na basu

Příspěvek od Pepe »

Asi takhle: Já jsem hrál 9 let na akordeon (ještě občas v hospodě hraju) a teď hraju na baskytaru uplně v pohodě :wink:

Nehledej problémy, tam kde nejsou!

Prostě to zkus a uvidíš. Pokud máš zkušenosti z kytary, tak ti jen prospějou a máš dobrej předpoklad stát se dobrým basistou.

BTW: na basu jsem taky samouk...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ne - je to snažší, než bys očekával, několik let jsem hrával v kapele basu, ač kytarista. Pro basáka je důkežité cítit rytmus, schopnost souhry s bubeníkem a alespoň základní znalost akordů a jejich stavby.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ked som zacinal na base tak som ani nevedel hrat na nijakom nastroji.mozno na zeleznicnej pistalke:D.Ono zaciatky je trocha problem ale caosm ak CHCES tak sa naucis
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Pokud nejsi úplné hudební pako, tak se to naučíš, ale nedělej si iluze, kytara ti moc nepomůže, basa má poněkud jiné držení než kytara a trošku jinou techniku hraní (pokud nehraješ trsátkem). Naučit se "odehrát" něco není až tak těžké, ale i zde platí pravidlo, čím víc umíš, tím víc si uvědomuješ, že neumíš prakticky nic... Začátky na base nejsou až tak složité, když hraješ na klasiku tak asi umíš noty, to je plus, zkrátka, pokud chceš, zkus to ;-)

EDIT: A ještě něco.... Cituji: K úspěchu nevede výtah, musíš po schodech... a těch je k***a hodně.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

DJmanasek píše:P...ale nedělej si iluze, kytara ti moc nepomůže, basa má poněkud jiné držení než kytara a trošku jinou techniku hraní...
ale třeba ta klasika by mu mohla pomoct... :D
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Mefisto001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mefisto001 »

Řekl bych ani zas tak ne , ja se učím na basku taky sám už druhým rokem, začal sem študovanim knižek a spouzením po netu, denně si brnkal tak 2-3 hodinky v kuse a pohoda, sice nejde mi to tak jak třeba Harrisovi, ale jde to.
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

A podle mě zase jo :D Hrával jsem dřív na elektriku a akustiku , pak přešel na basu a jenom mě to pomohlo :wink:
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Tohle strašně záleží na stylu. V jazzu a blůzu je to o něčem jinym, ale třeba v "neakordovim" rocku až po metal to takovej rozdíl neni. Největší rozdíl neni v damotnym hraní , ael v práci v kapele. Kytara dost často vymešlí z ničeho a basu už přidáváš do něčeho. Jinak pro samotný hraní na basu je dobrý že máš rozhejbaný prsty ovládáš rytmus a stiskstruny na base by ti dělal dlohodobenj problém pokud by ti bylo 10
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“