Chtěl bych tímto založit téma, které by mi pomohlo zdárně dokončit stavbu jednoduché lampové hlavičky a kde bych dokumentoval můj postup...
takže pro začátek čeho chci dosáhnout:
- postavit jednoduchou lampovou hlavičku /zesilovač/ na domácí hraní
- zvukově na úrovni starých dobrých lampáčů (marshall, plexiny, ac/dc)
- pro začátek jen jednokanál s korekcema
- impedance pro reproduktory 8/16 ohmu, pokud možno...
- pokud se podaří zdárně dokončit, shromáždit v tomto threadu postup práce a rady pro takové jako jsem v tuto dobu já, pro ty kteří si nechtějí jen něco koupit a hrát, ale i vědět jak to všechno funguje atd., a postavit si doma něco dobrého za co nejméně peněz a co nejvíce vlastní práce při které získají drahocené zkušenosti
co "umím":
- studuju automatizaci na prumyslovce a je to dost zaměřený na elektro, takže základy mám, zkušenosti s pájením taky
- zdárně jsem postavil nějaké jednoduché blikače, sirény, rubyho, kyt. efekty,...
co mám:
- chuť, momentálně i finance, doma zatim přichystáno nic, součástky i lampy bych kupoval nové, trafa pokud možno ze starého rádia, šasi a case si udělám doma...
co bych chtěl od ostatních:
- pomoc v začátcích
Takže pokud někdo dočetl až sem
jako schéma jsem si zatím vybral zapojení s ECC83 v předzesilovači a EL84 v konci (doufám že je to správně řečeno
... a otázka na ostatní zkušenější...
1) je toto schéma dobré? funkční? (pokud někdo dělal podlě něj), nebo pokud víte o jiném také jednoduchém ověřeném, klidně napište...
2)dali by se použít trafa ze starého lampového rádia?
uff to jsem se rozepsal... doufám že se najde někdo kdo my v začátcích pomůže