Výběr komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Flajtr

Výběr komba

Příspěvek od Flajtr »

Čau ke konci prázdnin možná vydělám nějaký peníze tak investuju do něčeho ( pro nás chudé lidi ) ''lepšího''. Mě se líbí Laney lx35r. V pár topicích už se tady o něm psalo, ale vždycky se to zvrhlo úplně někam jinak takže z toho nevím skoro nic ale vím že kdosi doporučil Kustom dual 30 rc. Řekl něco ve smyslu : laney má příšerný zkreslení atd. Co jsem se díval tak na kytarách.cz je k tomu lejnu aji video test a musím říct že se mi ten zvuk líbí a nechápu čím je zkreslený kanál špatný. Další věc co nechápu je rozdíl mezi laney lx 35 a laney hcm 30 to sem taky nepobral :) Takže vás prosím o trochu objasnění. Hraju metallicu. Kombo bych měl na doma maximálně si zahraju s kámošem. Nechcu žádnej chrchlač ale něco co hraje a ne jen šumí a praská. Já myslím že v týhle ceně sem vybral asi nejlepší kandidáty ale kdyby bylo něco v tomto ceno vým rozmezí dobrý a třeba lepší jak kustom nebo laney dejte vědět.

http://kytary.cz/laney-lx35r/84469/?SE4794:0:0:1:0
http://kytary.cz/laney-hcm30/84980/?SE592:0:0:1:0
http://kytary.cz/kustom-dual-30rc/93812/?SE592:0:0:1:0

U těch laney mají špatný obrázky ( misto hcm je tam lx a naopak )

Moc díky za odpovědi
loos

Re: Výběr komba

Příspěvek od loos »

rozdíl mezi HCM30 a LX35R je v tom ze LX35R má reverb (teda jestli se nepletu)...měl jsem jsem LX20 a to mělo v návodu uvedený i označení HCM15. A musím říct že se mi u týhle řady LX(HCM) to zkreslení taky nějak moc nelíbilo a taky mi přišlo že to má docela necitlivej ekvalizér...ale to je můj subjektivní názor :!: V týhle cenový relaci je blbý vybírat...ale rád bych věděl jestli to potřebuješ do zkušebny nebo na doma protože podlě mě je 30W ve zkušebně málo!
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Bylo by to hlavně na doma nebo spíš na intr kam by si vzal kytaru a kombo aji můj kamarád a hráli bysme spolu ( náš intr má kroužek ''rocková kapela'' takže do toho pudem ) .Do budoucna by se k nám s trochou štěstí mohl připojit i basák ale to předbíhám nemůžu vědět jestli nějakýho najdem :lol: . Ještě sem trochu zapátral a začínám být přikloněnej spíš tomu Kustomu. Má celestiona , efektovou smyčku, americkej a britskej sound na přepnutí, 2 efekty a pak třeba vstup pro externí repro. Sice nemá metalovej vzhled a ovládání zepředu ale to mi nijak nevadí. Kdyby někdo věděl o nějaký alternativě tak ať sem napíše. Ale budu rád kdyby to mělo aspoň 10' repro a těch 30W.

Díky
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zas mi to nedá, abych si neudělal reklamu... :mrgreen:

Můžu ti nabídnout Roland CUBE 30X. Sice to není za tak pěknou cenu, ale zas je to kombo našlapané možnostmi zvuku. Na metal je to pecka. 30W, 10" repro. Viz. podpis.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Mno nechci být hnidopich ale:
1) nejdříve naspoř a pak vybírej
2) když naspoříš dost, mohlo by to být i na malou lampu (Peavey Valveking 8 (8'' repro), Crate V5 (10'' repro)) (pokud chceš hrát pouze doma a s kamarády bez bicích budou bohatě stačit)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Vypadá to našlapaně efektama a simulacema ale 5000 já nesplaším :( . Proto se zajímám o ten Kustom a Laney. Laney asi vypadlo ze hry kvůli špatnýmu ekvalizéru a zkreslenymu kanalu. Ale rád bych viděl názor více lidí. Jak říkám pokud je nějaká lepší alternativa jak ten Kustom dejte vědět.
loos

Příspěvek od loos »

no tak jestli bys hrál bez bicích tak by ti stačila i 15W pokud basák nebude mít výrazně silnější aparát... A jestli jsem dobře rozuměl tak bys teda hrál přibližně metal? Jestli jo tak se na Laneyho vy*er úplně. S Kustomem nemam zkušenosti ale asi bych si promyslel toho Rolanda :idea: Sice s ním taky nemam zkušenosti ale hodně ( 90% dobrýho) jsem o něm slyšel IMHO horší zvuk než Laney to mít nebude a má to hodně možností zvuku... :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak teda Laney nebrat. Na rolanda to nevypadá kvůli pěnězům. Ono kombo v týhle ceně je ''pro mě'' docela plácnutí přes kapsu :D ale radši to jak nějakej chrchlounek. 3800 za kustoma je na mě docela dost ale co život je krátkej :D tak sem si řekl že tohle by mohlo být přesně pro mě http://kytary.cz/randall-v2xme/102604/?SE5647:0:0:1:0 . Pokud si myslíte že ten Randall bude pro mě na metal lepší jak kustom a dáte mi o tom vědět asi ho koupím. 12' celestion, booster, grafickej ekvalizér. Myslím že by to mohlo být to pravý ořechový ale někdo by musel napsat protože tenhle topic je dost mrtvej.

Dík čau
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Hele tenhle randall sem jednou zkoušel a nepřišel mi nic moc, nevím proč, ostatní randally(kromě těch malejch chrastidel) se mi líběj. Nechci ti to nijak vymlouvat, je to můj názor. Každopádně tohle máš za 4200, nepujčil by ti třeba někdo známej nebo klidně rodiče těch 8stovek na rolanda, nebo něco jinýho? dyt to není zas tolik;)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Na rolanda to nebude. Toto je tak můj strop a výš nejdu. Takže se rozhodnu mezi Randallem a tím Kustomem. Možná máš opravdu pravdu že to není nějaký ''top'' ale je to možn tím že máš 120w crate :shock: . Podle videí na youtube se mi víc líbí ten Randall. Bohužel u nás v hudebninách má akorát pár frontmanů velkýho marschalla a line six spider takže si to nemůžu odzkoušet. Ale kdyby někdo šel náhodou do hudebnin a měli tam toho kustoma a randala mohl by to testnout a pak sem napsat. 8) Říkal jsi že si na něj hrál ( sice tě asi neoslnil ) ale možná by si mohl říct který z těchto dvou kandidátů má lepší hlavně zkreslený. Nějak se mi nechce zdát že by ten kustom měl hrát líp ale možný to je. Když kdokoliv cokoliv napíše budu mu vděčný :wink:

Čau
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ten Randall fakt není nic moc, nedoporučoval bych to. (Jo, mám sice Mesu, ale dřív jsem hrál na Cube a znám kopec malinkatých kombíček, takže dokážu posoudit, co se vyplatí a co ne :wink: )

Na začátku si psal, že to potřebuješ hlavně na intr. Ergo mi přijde zbytečné mít 30W kombo. Ergo se můžeš podívat po slabších Cube (Micro, 15, 20 - ted si nejsem jist cenama) nebo třeba po Crate FW15R.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ok ale já už nechcu právě malinkatý kombíčko. Zajímá mě co se ti na něm nezdálo a když už chcu těch 30w tak mi poraď co v týhle ceně. Moc díky
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

30W je blbej kočkopes. Na doma to je zbytečně a do zkušebny to ne vždy musí stačit, záleží na jednotlivých modelech.

Co se mi nelíbilo?

Jestli ti to stačí jednoduše, tak zvuk.

Pokud to chceš složitě, tak absolutně nudnej čistej, kterej neměl žádnou barvu, žádný charakter, nic zajímavého. Zkreslení bylo hrozně suchý, vychrchlaný. Tón nebyl vůbec pevný, nemělo to žádný koule. Hrozně těžko se z toho dolovalo cokoli, co by solidně znělo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já už teda nevím :D byl by ten kustom lepší ?
Naposledy upravil(a) Flajtr dne 8.08.2009 21:13, celkem upraveno 2 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Rozhodně. Ale nejlepší by bylo buď přišetřit, což chápu, že není ta pravá volba, nebo ubrat na požadavcích kvantity a přemýšlet nad kvalitou... Zvolil sis blbé požadavky na blbou cenovou kategorii :? :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ok a kdybych připlatil tak co byste mi doporučili ? Když to stojí tak za prd tak radši přitlačím. Čau
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No já bych ti opravdu radil toho Cube :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Pokud mi nevyjde toto sáhnu po Rolandovi.
Rozhodl jsem se přišetřit takže jsem vybral kandidáty
http://kytary.cz/vox-digital-amp-range- ... 13:0:0:1:0
http://kytary.cz/peavey-transtube-envoy ... 92:0:0:1:0
http://kytary.cz/laney-lx65r/84982/?SE4794:0:0:1:0
http://kytary.cz/kustom-kytarove-kombo- ... 92:0:0:1:0

Poslech jsem si pár testů na youtube a můžu říct toto:
Vox se mi nelíbí a myslím že je nic moc a sice má 2*8' repro.
Laney taky žádná sláva takže jsem ho vyšoupl taky.
Kustom paráda je že má 2*12' repro ale neoslovil mě a příde mi lepší jak předchozí kandidáti.
Peavey můj favorit a vítěz + líbí se mi i ten Randall. Navíc je o 1000 levnější.
Randall má pro mě pěknej nakřuplej zvuk s obrovským množstvím gainu
Peavey tady de vidět že simuluje lampy a zvuk je tak s obrovským množstím gainu ale není tak nas....j :D
I přes to je to můj favorit ( nejspíš )

Takže těď se vyjádřete a myslím že bude rozhodnuto.

Moc dík
loos

Příspěvek od loos »

tak já se teda vyjádřim :)
Na voxe jsem hrál a na první pohled je sice super že to umí několik zvuků slavných komb a zesilovačů ale je to paradoxně to co se mi na něm nelíbí...ty napodobeniny byli takové "bezpohlavní" a samo o sobě to kombo nemá žádný VLASTNÍ charakter...mimo to se mi nezdá zrovna levné :(

o Kustomu fakt nic nevím

na Peavey Envoy jsem nehrál ale slyšel jsem ho a dost se mi líbilo protože to má podle mně dobrý zvuk! Jako lampa to nebude nikdy ale je to dost blízko a hlavně to zní vážně dobře...a pro tebe bude asi důležitý že to má pěkný a docela velký zkreslení (aspoň na můj vkus)

Můj názor na Laney řady LX už jsem psal výš...

Ještě bych chtěl dodat ať taky sleduješ zdejší bazar (v každym podobnym tématu je to první rada a tady to ještě nikdo nezmínil) daj se tam najít zajímavý věci :)
edit: jedno Pivíčko Envoy teď někdo na bazaru prodává za 3K!!!
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Moc dík ten vox jsi vystihl přesně :) sice jsem nehrál ani na jedno kombo z nabídky ale z ukázek zvuku to nebylo nic supr.
Kustom mi ( z nahrávky ) nehrál úplně špatně líp jak vox a laney ale taky mě to neoslovilo.
Peavey mi příjde parádní ale musím se rozhodnout mezi tím Pivčem a Randallem protože se mi taky líbí i když tu na něj nebyly kladné ohlasy a navíc je o 1100 levnější což je pro mě taky dost důležitý.
Je zajímavý že třeba dvě dvanáctipalcový repra u kustomu nebo dvě osmipalcový u voxu nehrajou tak jak jedna desítka u toho peavey nebo dvanáctka u randallu. To mě docela překvapilo protože jsem si říkal že čím větší a víc tím lepší. Ale hodnotím pouze z nahrávek takže to nebrat příliš vážně.
Počkám jestli se k tomu Pivču někdo vyjádří ale asi sem se rozhodl 8)
S tím bazarem jsem na štíru zaprví by to muselo být někde v okolí abych to mohl vyzkoušet a zadruhý člověk nikdy neví co s tím ''krámem'' je. Může tomu drnčet repro a člověk si toho na poprví nevšimne nebo tak. Určitě se ale porozhlídnu.

Dík čau
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“