Washburn D 11 AN x (CORT Earth 70)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
papik

Re: Washburn D 11 AN x (CORT Earth 70)

Příspěvek od papik »

jo to my asi stačit bude... já jenom že se mi líbí víc s výřezem než bez... ale to je jenom kvuli designu.. taže nic důležitýho... 8)
díky za objasnění.. :wink:
papik

Příspěvek od papik »

tak lidi.. už je to jasný.. je to ten Cortík.. konečně ho mám doma a vážně nelituju !!! Zajímavý ale je že to není Cort Earth 70, kterého jsem si objednával ale došel mi Cort Earth 60! Nevím v čem je rozdíl, taky mámasivní smrkovou přední desku. Ale možná je to v lemování, protože je čený, narozdíl od bílého u 70. Nebo nevím, pokuď někdo víte, tak můžete objasnit :wink: Jo jinak jediné věci, které možná lituju, je ten šíleně úzkej krk, na kterej mám asi dost velký prsty.. možná je to ale tím, že nemám ještě ztvrdlý konečky, tak se mi při zmáčknutí víc roztáhnou a zavazí v hraní na stuně pod ní. Prostě nezní. Snad časem.... Jo mimochodem pěkně mě ty prsty bolí po těch dvou dnech co to mám a zkouším ohranou Nothing else matters... :D Asi tam budou puchýře :D No jo... prej to má takhle opuchnout devětkrát, než se ta kůže ztvrdí... AU :D tak to bylo jenom tak abyste věděli.. Takže díky moc za pomoc Gytáristi a ať to pořádně hraje :)
Čao
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

1. musí to být překližka, protože jasan by jako masivní deska asi neobstál. Mimochodem, to, že je vrchní strana překližky jasan neznamená, že další vrstvy jsou též jasan. Dokonce si myslím, že ani být nemohou.
2.jasan není tvrdé dřevo, minimálně ne ten druh, který se používá k výrobě kytar. Jinak by nemohl generovat tolik vyšších harmonických.
3.Cortem nic nezkazíš, půjde časem i slušně prodat, když se rozhodneš pro lepší kytaru a moje oblíbené Seagully mají silnější krk než většina kytar, tak možná máš na co šetřit :wink:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
papik

Příspěvek od papik »

Jazzman píše:1. musí to být překližka, protože jasan by jako masivní deska asi neobstál. Mimochodem, to, že je vrchní strana překližky jasan neznamená, že další vrstvy jsou též jasan. Dokonce si myslím, že ani být nemohou.
2.jasan není tvrdé dřevo, minimálně ne ten druh, který se používá k výrobě kytar. Jinak by nemohl generovat tolik vyšších harmonických.
3.Cortem nic nezkazíš, půjde časem i slušně prodat, když se rozhodneš pro lepší kytaru a moje oblíbené Seagully mají silnější krk než většina kytar, tak možná máš na co šetřit :wink:
Teda teď ve mě hrklo, že ten Cort je překližka až pak mi došlo, že asi budeš ještě pořád mluvit o tom washburnovi :) (naštěstí:D )

co bude šasem se uvidí, ale každopádně díky za tipa na širší krk :wink:
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Na ten krk si určitě zvykneš,zase,když jedeš po hmatníku nahoru,tak nemáš problém s domáčknutím barré třeba ve 12 poloze.
papik

Příspěvek od papik »

:D:D:D:D tak to bych zase netvrdil :D (aspň zatím) jo když už jsme u toho bará a dvanácté polohy, tak jsem tu někde četl, o tom že se někomu zdají být ty sruny dost vysoko nad pražcem... a taky tu někdo psal, že Cort má jaké si propozice kde uvádí nějaký 2,8mm nad, myslím, 14 prařce:O což u mě absolutně není pravda, tam mám tak těch 5 :O tak nevím... jak se na to díváte vy??
Jazzman
Rádce

výška strun

Příspěvek od Jazzman »

Já na to, že by sis měl konečně seřídit kytaru :roll: zkontroluj prohnutí a když je v pořádku krk, seřízni plátek v kobylce. je to sice pokus-omyl, ale vysoký dohmat je neštěstí a vyrábí problém s čistotou hry i laděním. H
papik

Příspěvek od papik »

no to by nebylo špatný:D ale jaožto laik, pořádně nevím co s tím:D a člověk má i trochu strach do toho zasahovat :( máš nějakej návod jak na to??
třeba na you tube a pod...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Ne, to nemám. Prostě zmáčkni krajní strunu na prvním a posledním pražci a pokud je uprostřed nad pražcem více než 0,5 - O,7 mm, tak utáhni výstuhu v krku. Dělej to opatrně, tak o 90st. a pokud by to nešlo přiměřeně lehce, povol struny a po utažení nalaď. A to dělej, doku nebude krk, jak má být.

Pokud i potom budou struny moc vysoko, povol je, vyndej z kobylky plátek, stáhni jej na výšku o 0,5 mm (piluj odspoda, ne tam, kde se přes něj lámou struny ). Dej jej zpět, nalaď, zahraj a to celé znovu, pokud jsou ještě vysoko a nedrnčí. Když začnou struny drnčet v několika polohách, tak jsi to přehnal, kup nový plátek a začni znovu :twisted:
papik

Příspěvek od papik »

Aha:)
Tak to mi jako návod stačí :) Díkec chlape :) Jo hele a když potom budu tu věc pilovat, jak vysoko by měly ty struny být nad pražcem a nad kterým?? :)
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

piluj až při dobře seřízeném krku, jinak to nemá moc cenu................a pak by struna bez přimáčknutí měla být co nejníž, aby ještě při tvém úhozu nedrnčela. Na akustice bych to zhruba tipnul na 3 mm na E a 2,5 mm na e1, ale nevím, jak do toho řežeš. Jo a také je dobré zkontrolovat, jestli nejsou struny moc vysoko na sedlovém pražci, protože jinak je třeba se pustit i do něj a to už je problém, kvůli rozdílné šířce zářezů.
papik píše:Aha:)
Tak to mi jako návod stačí :) Díkec chlape :) Jo hele a když potom budu tu věc pilovat, jak vysoko by měly ty struny být nad pražcem a nad kterým?? :)
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

K tomu pilování bych ještě dodal,že je dobré si ten plátek napřed změřit posuvkou a potom taky,aby jsi to brousil rovně.
papik

Příspěvek od papik »

no já do toho moc nemlátím a ani zatím ani nějak moc k tomu netíhnu... akordy mě moc neberou.. a tak do bude snad v poho..
Hele a ty milimetry jsou teda na nezmáčknutý struně ale nad kterým pražcem??

Jo a ten nulťák.... tak při nezmáčknutých strunách mám to E (doufám že se tak značí to tlustý) ani ne milimetr nad 1 pražcem.. je to OK??:O
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Výška dohmatu se měří většinou na oktávě, takže 12. pražec.
A ten nulťák nejlépe otestuješ tak, že zmáčkneš strunu na 2. pražci a úhel za prstem nesmí být větší než před ním. 1. protože se nadřeš. 2. neladíš pak na prvním pražci.

A když už to děláš, tak vezmi parafín a navoskuj hned sedlový pražec, protože Cort nepoužívá kost, ale plast, struny na něm váznou a kytara se při hraní zbytečně rozlaďuje.

papik píše:no já do toho moc nemlátím a ani zatím ani nějak moc k tomu netíhnu... akordy mě moc neberou.. a tak do bude snad v poho..
Hele a ty milimetry jsou teda na nezmáčknutý struně ale nad kterým pražcem??

Jo a ten nulťák.... tak při nezmáčknutých strunách mám to E (doufám že se tak značí to tlustý) ani ne milimetr nad 1 pražcem.. je to OK??:O
papik

Příspěvek od papik »

Tak nulťák se zdá být teda asi OK :) s ním nic dělat nebudu...hele a dá se na toho Corta sehnat ta kost?? nebo si už pořád musím kupovat originál plastovej Cort pražec?? jo to všechno udělám až si koupín nový struny a ten parafín si koupím s tím.. tahle jsou nějaký divný, jsou ještě z výroby... :?
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

parafínem jsem myslel svíčku, nic speciálního. funguje i mýdlo, grafit taky, ale dělá bordel. Kostěný pražec se koupit dá, ale chce se ti urazit ten původní a pilovat nový? pokud nedělá problémy, tak bych ho tam nechal. když se to neumí, nemusí podobná operace dopadnout dobře. Struny je třeba měnit často.
papik

Příspěvek od papik »

aha, tak to teda oki:) to tam nechám a hned to napatlu nějakou svíčkou, teda po tom až ubrousím trochu to bílou plastikovou věc :D díkec ;-)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“