Tranzistorové kombo, 15W, solidní zkreslený zvuk

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Moleek

Re: Tranzistorové kombo, 15W, solidní zkreslený zvuk

Příspěvek od Moleek »

Nero píše:... jen jednou přišeli s tím, jestli bych mohl synáčkovi naladit novou španělku, když prý hraju taky na kytaru :D )
To jseš na tom dobře.. Za mnou jednou přišla sestřenka, jestli bych jí nemoh naladit starou španělku, ale musel jsem odmítnout s tim, že to má tak zrezlý, že kdybych tim kolíkem nakonec přece jen pohnul, tak by mi ta struna vystřelila oko :D (Pardon za OT :oops: )
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
bjjz

Příspěvek od bjjz »

celkem vas lituju .) bydlim v RD na samote u lesa, nejblizsi obytny dum je odeme tak pul km.. hrat na na 1/4 50w lampy je prome na dennim poradku :P
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak to lituju tu lesni zver, kterou tim svym hlasitym hnusakem plasis.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak jsme si hezky popovídali o našich monstrech, nicméně jsme OT, takže zpět k tématu, čímž je

Tranzistorové kombo, 15W, solidní zkreslený zvuk
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

v tyhle kategorii jsem pred asi pul rokem vybiral pro kamarada prvni kombo a nejlip opravdu vysel ten laney LG25. neumi to moc dobre metalovy V pro pokojickovy metalisty, ale opravdu pouzitelny zvuky to umelo. porovnaval jsem to s nejakyma ostatnima kombama ve stejen cenove relaci (line6 spider, fender frontman, roland microcube, kustom u kteryho si nepamatuju oznaceni) a vsechny to tak nejak zahrabalo do zeme :) kdyz jsem to na prodejne zkousel tak si par prihlizejicich dokonce myslelo ze to je celolampa :D

samozrejme od toho ale clovek nemuze moc cekat dynamiku jako u lampovyho aparatu, porad to je kombiko za necely tri tisice :)
Scotty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scotty »

Nero píše:Bydlím v bytě :twisted: A přímo za kombem mám radiátor, takže se zvouček může ještě skvěle nést po potrubí.
A to těm lampám třeba nevadí když v zimě zatopíš? :idea:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Scotty píše:
Nero píše:Bydlím v bytě :twisted: A přímo za kombem mám radiátor, takže se zvouček může ještě skvěle nést po potrubí.
A to těm lampám třeba nevadí když v zimě zatopíš? :idea:
Ne - lampám vadí velké teplotní skoky - jako například z venku do velkého tepla atd. To už nebezpečné je.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Topí se v případě, že po dobu tří a více dní je teplota po 17°C (mám dojem, nebo tak něco podobně), když radiátor nahodí, tak se pomalu začne vzduch v pokoji ohřívat. Takže je jaksi úplně jedno, co radiátor dělá, protože lampy se nijak skokově nezahřejou. Navíc když říká za tím, tak myslím tak 40 čísel zatím.

Navíc - lampám teplo vůbec vadit nemůže. Když se nahřejou na provozní teplotu, tak mají výrazně víc stupňů než ten radiátor... :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
loos

Příspěvek od loos »

autorovi bych taky doporučil Hughes and Kettner edition Blue. 15w v tranzistoru který napodobuje lampu víc než dobře(kdo neslyšel ať nekomentuje) a zkreslení má podle mně velmi slušný! Navíc citlivej ekvalizér a umí to hrát pěkně i potichu.
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

loos píše:autorovi bych taky doporučil Hughes and Kettner edition Blue. 15w v tranzistoru který napodobuje lampu víc než dobře(kdo neslyšel ať nekomentuje) a zkreslení má podle mně velmi slušný! Navíc citlivej ekvalizér a umí to hrát pěkně i potichu.
Nevím, jak ta patnáctka ale já hrál na tu 30W verzi a co mě uchvátilo byl pěkný čistý zvuk. Zkreslení to má takové rockové. Metlu bych v tom asi nehledal ale v tom já se zase tak nevyznám. :mrgreen: Rozhodně to bylo asi nejlepší tranzistorové kombo co jsem měl v rukách (moc jich nebylo :lol: ).
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“