Těla elektrik - materiály
Těla elektrik - materiály
Zajímalo by mě, co jste kdo použil za dřevo na homemade kytaary a jak to znělo - nezajímá mě co používají profíci ale co jste použili vy kutilové 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Re: Těla elektrik - materiály
Proč zrovna dřevo?woro90 píše:Zajímalo by mě, co jste kdo použil za dřevo na homemade kytaary a jak to znělo - nezajímá mě co používají profíci ale co jste použili vy kutilové
Např já mám kytaru z polystyrenu jen s dřevěným "krkem"
No je to taková sranda, prostě se mě s tim nechtělo moc dělat, tak se to udělalo tak nějak jen aby to hrálo:)
ale zvuk to má dobrej hraje to až zázračně hlasitě:) Skuste přiložit polyš ke kejtře a uvidíte!

Hezký!
Párkrát už mně to napadlo, když jsem měl v ruce kus polystyrenu, že dobře rezonuje, ža by se dal opláštit skořepinou z epoxy, jako jsou třeba surfy. Na podobném principu má Yamaha kytaru RGX A2. Měkké dřevo uvnitř s tenkou skořápkou tvrdého.
Párkrát už mně to napadlo, když jsem měl v ruce kus polystyrenu, že dobře rezonuje, ža by se dal opláštit skořepinou z epoxy, jako jsou třeba surfy. Na podobném principu má Yamaha kytaru RGX A2. Měkké dřevo uvnitř s tenkou skořápkou tvrdého.
Dřevo: Buk je hodně do výšek, těžkej, ale hraje. Smrk je neprakticky měkkej, ale hraje nahlas. Dá se použít skoro cokoli, švestka, modřín, co je doma.
- Johndie
- last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
- Kontaktovat uživatele:
Já budu stavět z ořechu, prý to funguje dobře tak uvidíme:)