Jak hrat pravou bez trsatka?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

dayslipper píše:Čkej, trošku mimo - řešili jsme nehty, navíc to že ztvrdnou bříška jsem zde už asi 2x psal.
Aha, sorry. Já tyhle kraviny jak hrát moc nečtu, jen sem sem zabrousil a chytil se... :)

Zpevnění nehtů... Co třeba nějaký bezbarvý lak, hm? Jako malej sem to musel používat, protože jsem měl strašně lámavý nehty.
weselow

Příspěvek od weselow »

dayslipper píše:
weselow píše:Tak si vezmu trsátko :lol:
Jak trsátko? Já se ptal, jestlikdyž se něco naučíš s nehtama, jestli to pak z fleku můžeš vystřihnout i bez nich? A s trsátkem (co se týče pravačky) to je učení od znova. Ale jak je to při hraní bříšky, popř. bříšky + hranamy normálně ostříhaných nehtů, pokud je vhodně zaklopím?
Co jak kdo dělá, to nevim, ale já hraju běžně trsátkem, takže s nim umím (relativně). Takže co jde lehce trsátkem a pokud si chci zahrát něco typu Stairway to heaven, tak se to v nejhorším i s tím trsátkem a bříškama prostě dá (zvlášť u toho táboráku).

Jinak ještě k tý hnusotě dlouhejch nehtů... já je mám delší jenom o pár milimetrů a úplně mi to stačí. Takže daleko míň než maj kolikrát ženský kvůli parádě a nevypadá to zas tak zle.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

weselow píše: Jinak ještě k tý hnusotě dlouhejch nehtů... já je mám delší jenom o pár milimetrů a úplně mi to stačí. Takže daleko míň než maj kolikrát ženský kvůli parádě a nevypadá to zas tak zle.
no jo.. jenže já i když to mám kratší, než ty ženský kvůli parádě tak je to hnusnější, protože se mi to hraním a brnkáním zbrousí do takového hnusného špičatého pařátu :)
drStanek

Příspěvek od drStanek »

Kamahl píše:
dayslipper píše:
weselow píše:... kamarádka mi poradila, že si je mám nechat zpevnit, nemáte s tim někdo zkušenost?
Myslím, že kytaristi si na to kapou nějakou vodičku, ale víc nevím, když něco zjistíš, rád se poučím.
Bříška prstů dlouhodobým hraním prostě ztvrdnou... :roll:
1- On to myslel tak, že si má nechat zpevnit nehty, ne konečky prstů.
2- Konečky prstů na pravé ruce (na tej co brnká) teda rozhodně netvrdnou !! ... jenom se odíraj a pak je přes nepříjemnej pocit sedřenej kůže na prstech skoro nemožný hrát .... nebo alespoň moje bohaté zkuženosti mi to dokazují .....
"Nejlepší žena je tlustá žena, protože si na jejím těle můžete nahrnout ňader, kolik chcete a kde chcete." (Ivan Mládek)

"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.."

"Dammit, I want Narnia to be realllll. If only. Oh, and the world of Harry Potter. Fuck ya."
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Kamahl píše:Aha, sorry. Já tyhle kraviny jak hrát moc nečtu, jen sem sem zabrousil a chytil se... :).
No občas tu z diskuzí lidi odcházejí středem, ale někoho středem přijít vidím poprvé. :lol:

Jinak něco z flamenco.cz:
Lepení nehtů
Lepení nehtů podruhé

Bizarní procedůra, ale výsledek slušný.

Co mě ještě napadá exkluzivnějšího, je nechat si do kosti na prstech zavrtat titanové závitové díry a do nich si vždycky před hraním namontovat dlouhé pařáty. :twisted:
drStanek

Příspěvek od drStanek »

dayslipper píše:Co mě ještě napadá exkluzivnějšího, je nechat si do kosti na prstech zavrtat titanové závitové díry a do nich si vždycky před hraním namontovat dlouhé pařáty. :twisted:
Hou hou hou :twisted: .... To by pak člověk mohl vypadat jako jedna ta ženská z X-menů, co? :lol: :lol: http://www.obrazky.cz/detail?id=eJyNjrF ... O%0A&s=img
"Nejlepší žena je tlustá žena, protože si na jejím těle můžete nahrnout ňader, kolik chcete a kde chcete." (Ivan Mládek)

"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.."

"Dammit, I want Narnia to be realllll. If only. Oh, and the world of Harry Potter. Fuck ya."
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak hrat pravou bez trsatka?

Příspěvek od DL »

Myslím, že kytaristi si na to kapou nějakou vodičku, ale víc nevím, když něco zjistíš, rád se poučím.
Někde jsem četl, že si na to lidi kapou vteřinový/modelářský lepidlo. (na bříška) :mrgreen:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jednodušší bude ty prsty používat. Pak bříška ztvrdnou přírodní cestou... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Co se tyka tech nehtu na prave ruce-staci jen aby o 1 nebo 2mm prerustaly pres brisko(kdyz otocite ruku dlani k sobe a podivate se), a hnedka uz mate ten "ton". Jen palec mam teda docela fest dlouhej, ale u ostatnich prstu je vetsi dylka spise na skodu. Ja bych teda bez nehtu hrat nemohl, zni to potom jako blato...
Stop dreaming, start playing!
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já, když hraju prstama, tak si na palec beru plastovej prstýnek a zbytek hraju bříškama jak pullofy bez hmatníku, na nehty víteco... (zkoušel sem kovový prstový prstýnky pro benjisty, ale ty byly megadlouhý a zahnutý, nešlo s tím hrát :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Homerda píše:Co se tyka tech nehtu na prave ruce-staci jen aby o 1 nebo 2mm prerustaly pres brisko(kdyz otocite ruku dlani k sobe a podivate se), a hnedka uz mate ten "ton". Jen palec mam teda docela fest dlouhej, ale u ostatnich prstu je vetsi dylka spise na skodu. Ja bych teda bez nehtu hrat nemohl, zni to potom jako blato...
Tak tak, optimální řešení... Jen mě štve, že u kovových opředených strun je potom slyšet takový to sklouznutí nehtu přes oplet. Toho se nemůžu zbavit, nevím, jestli to je prostě fakt, nebo jsem ještě nepřšel na to, jak správně brnknout. Nicméně po 5 letech hraní tímto způsobem se mi to stejně už bude hodně těžko přeučovat, i kdyby to šlo lépe... V tomto ohledu zlaté nylonky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
HotChick

Příspěvek od HotChick »

já hraju s trsátkem i bez, ale musím říct, že bez trsátka se mi hraje líp, protože rukou lépe ovládám ten "švih" a rytmus, trsátkem se mi vytvářejí nějaké prapodivné zvuky, ale taky to jde :lol: je to prostě na každém, každýmu se hraje jinak no a když se ptáš na radu, tak prostě hraj jako s trsátkem ale bez trsátka, jak už tady někdo zmínil (nevzpomenu si na jméno) každýmu hra bez trsátka nesedne, asi sis už zvykl/a na trsátko, tak nevím proč se ptát na hru bez trsátka - hraj s trsátkem a voala problém je vyřešen :D :D akorát tě můžou dost bolet prsty, pokud máš kovové struny... detail :lol:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jsou věci, které bez trsátka opravdu nezahraješ. Hraní na kytaru není jen drcení akordů přes 6 strun.

A bolest prstů je blbost. Když hraješ rukou, tak do strun udeříš nehty, takže nic necítíš. A pokud jo, tak se nauč hrát rukou pořádně.

PetrPeter 1975 - 2008
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Taky máte tak vohoblovanej nehet na pravym ukazováčku? Já sice skoro furt hraju jen trsátkem, ale i tak ho mám furt jakoby seříznutej rovnou lajnou ve směru strun a takhle se mi furt láme. Je to normální? :lol: Jinak běda mi když začnu hrát bez trsátka na akustiku, to v něm mám úplně prohlubeň. :o
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To máš nějaký slabý nehty - koukej si sehnat nějaký vitamíny. To fakt normální není.

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Není třeba žádných zpevňovadel, lepidel a podobných cocotin, hravě si vystačíte pravidelným hraním, pilníkem a popř. jemným smirkem - nehty se zpevní a zpružní přirozenou cestou.
Jediný problém jsem měl, když jsem byl přinucen hrát baskytaru, tam ty nehty opravdu trpí a protože jsem se přirozeně nehtů nechtěl vzdát, začal jsem všechno hrát palcem ale né nehtem ale boční stranou, při hře dopadem tón nádherně zhutněl a když jsem ještě dlaní přitlumil kobylku, mělo to skvělý kontrabasový efekt. A protože jsem se nikdy na basu nepředřel, vystačím si s osminama, výsledek nebyl úplně špatný.

Jo a pokud má někdo problém s tím, že "to vypadá blbě", tak ať jednoduše nehraje!
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jak praví Atkins. Když se pravidelně hraje, ruce si přivyknout samy.

Jak to jenom myslíš tím smirkem? Pilník ti nestačí?

S tou basou jsi mi připoměl basáka z pardubické skupiny 100%, který svýho čtyřstrunnýho Fendera JB z 60. let používá jako kytaru. A teda představa, že bych jako on řezal přes 4 basový struny akordy způsobem ála grunge, se mým nehtům vůbec nelíbí... :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pilníčkem uděláš základní úpravu a jemným smirkem doladíš drobnosti ale většinou to ani není nutné.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
sissa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sissa »

presne suhlasim s nazorom, ze nechty a prsty si zvyknu prirodzenou cestou. Ked som zacala hrat na gitare ( zacinala som s jumbom, neskor klasicka gitara ) taktiez som asi prve 3 tyzdne mala problem s lamavostou nechta na pravej ruke, vedel sa mi zlomit vzdy den pred tym ako som mala hodinu gitary :roll: , takze ten zvuk som mala uplne zatlmene blato :D ale po case sa to uplne uprvailo do normalu a na strunach som uz necht nelamala:)co sa brusiek pravej ruky tyka, no neviem, ale nikdy som nemala problem s tym , ze by ma boleli , ale tiez koli zvuku som zamozrejme mala nechty (ktore naozaj nemusia byt dlhe, trochu dlhsie na palci ale to uz tiez bolo spomenute ) ..tiez si myslim, ze gitarista, ktory nejaky cas nehrava, alebo hrava trsatkom (cize nie je potrebne aby mal nejake tie nechtiky) a chyti na nejakom taboraku gitaru do ruky a chce vybrnkavat, urcite nebude mat problem uhrat aj bez nechtov, staci len malicko zmenit sklon ruky a zmierit sa s tym, ze ten zvuk nebude taky pekny jasny ako s nechtami. :D
jazz je štýlom, ktorý môžete použiť na akýkoľvek druh skladby
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“