Epiphone Les Paul Custom Prophecy

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Razor.810

Epiphone Les Paul Custom Prophecy

Příspěvek od Razor.810 »

Chtěl bych se zeptat co si myslíte o týhle http://kytary.cz/epiphone-lp-custom-pro ... 73:0:0:1:0 nebo týhle http://kytary.cz/epiphone-lp-custom-pro ... 73:0:0:1:0 kytaře. Je mezi nima nějakej zásadní rozdíl? Vim jenom, že gx má rozepínací snímače. Díky za každou odpověď.
Ernie Ball Music Man Silhouette Special, Gamble Guitars Rockfire Standard
Crate Vintage Club 30, Fender Frontman 25r
Furch D25-SR Cut
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Epiphone Les Paul Custom Prophecy

Příspěvek od Latam »

Co třeba se mrknout do popisku a zjistit že mají jiné snímače? Jedny jsou pasivní a na té dražší jsou aktivní (což nutně neznamená že jsou lepší)
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Latam píše:Co třeba se mrknout do popisku a zjistit že mají jiné snímače? Jedny jsou pasivní a na té dražší jsou aktivní (což nutně neznamená že jsou lepší)
Jo to vim ty popisky sem četl. Mě by zajímalo která má lepší zvuk, jestli sou lepší ty pasivy nebo aktivy, sem začátečník, takže to zatim moc nepoznám
Furch D25-SR Cut
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

To se nedá tak říct, každému sedí něco jiného. Chce to vyzkoušet. Já mám raději pasivní snímače. Jo a co mi na tomhle les paulu vadí je, že nemá 2*hlasitost a 2*tonovou clonu. To je třeba věc, kvuli které jsem z výběru mé budoucí kytary vyřadil PRS...

BTW. za ty prachy co stojí už můžeš mít bazarového gibsona studio;)
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Latam píše:To se nedá tak říct, každému sedí něco jiného. Chce to vyzkoušet. Já mám raději pasivní snímače. Jo a co mi na tomhle les paulu vadí je, že nemá 2*hlasitost a 2*tonovou clonu. To je třeba věc, kvuli které jsem z výběru mé budoucí kytary vyřadil PRS...

BTW. za ty prachy co stojí už můžeš mít bazarového gibsona studio;)
to je pravda, ty dva poťáky mi taky docela vaděj, ale zase sou tam originál Gibson snímače, což mi přijde docela jako výhoda.

A proč dáváš přednost pasivnim snímačům?

Já se právě rozhodoval mezi touhle a klasickym Customem, kterej se mi hrozně líbí, tak právě jeden z hlavních plus sem bral ty snímače tak nevim. Jak řikám sem začátečník na el. kytaře takže ty rozdíly ve zvuku zatim moc nepoznám.
Furch D25-SR Cut
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Je to jenom o tom jaký zvuk se ti líbí. Je tu x uživatelů s aktivníma a y uživatelů s pasivníma, chce to jít někam vyzkoušet. Gibson má taky originální gibson snímače a jestli máš tolik peněz tak je bazarové studio jasná volba....
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Latam píše:Je to jenom o tom jaký zvuk se ti líbí. Je tu x uživatelů s aktivníma a y uživatelů s pasivníma, chce to jít někam vyzkoušet. Gibson má taky originální gibson snímače a jestli máš tolik peněz tak je bazarové studio jasná volba....
Líbí se mi třeba zvuk Joe Satrianiho a časem bych chtěl hrát něco podobnýho ale i nějakej ten metal, třeba styl Stratovarius
Furch D25-SR Cut
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Tak na to bys potřeboval kytaru s tremolem..Neříkám že nutně, ale na styl Joa Satrianiho je to ideální věc..Jinak jak psal latam zkus si počíhat na nějákýho Gibsona na bazaru, a nezapomínej že zvuk nedělá jen kytara ale z více než 50% aparát... :!:
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Hanzbiker píše:Tak na to bys potřeboval kytaru s tremolem..Neříkám že nutně, ale na styl Joa Satrianiho je to ideální věc..Jinak jak psal latam zkus si počíhat na nějákýho Gibsona na bazaru, a nezapomínej že zvuk nedělá jen kytara ale z více než 50% aparát... :!:
a nedá se tremolo ''nahradit'' (nevim jak jinak to napsat) třeba vytahováním strun?

A aparát bych si představoval jeden z těhle

http://kytary.cz/fender-frontman-25r/11 ... 64:0:0:1:0
http://kytary.cz/crate-flex-wave-series ... 92:0:0:1:0
http://kytary.cz/kustom-dual-30rc/93812/?SE592:0:0:1:0

U toho Crate se mi líbí ten 12'' reprák
Furch D25-SR Cut
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

aha já myslel že když chceš navalit 20 hadrů do kytary tak podobnej obnos budeš chtít dát do komba..nu což...No u stylu Satrianiho tremolo vytahováním strun nenahradíš...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Hanzbiker píše:aha já myslel že když chceš navalit 20 hadrů do kytary tak podobnej obnos budeš chtít dát do komba..nu což...No u stylu Satrianiho tremolo vytahováním strun nenahradíš...
já nechci žádný velký kombo, nehraju nikde v kapele, jenom na doma.

A jaká kytara myslíš že by byla dobrá, pokud možno se zámkama a za rozumnou cenu?
Furch D25-SR Cut
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Zkus čekat na bazaru na nějákou Ibanu, třeba se tam objeví i JS signature, ale tak jestli chceš LP tak si kup LP ale zkus fakt najít origo Gibson, protože ta řada Prophecy není zas tak dobrá za ty prachy...
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Hanzbiker píše:Zkus čekat na bazaru na nějákou Ibanu, třeba se tam objeví i JS signature, ale tak jestli chceš LP tak si kup LP ale zkus fakt najít origo Gibson, protože ta řada Prophecy není zas tak dobrá za ty prachy...
Na tu JS sem taky koukal, teda na tu JS100 za těch 20k a ta je taky pěkná a myslim že stačí nebo sem koukal na tuhle
http://kytary.cz/ibanez-rg-350ex/81294/?SE4823:0:0:1:0
Furch D25-SR Cut
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Hele v týhle cenový kategorii je to spíš o tom na jakej narazíš kus... :) Tahleta kytara by nemusela být špatná, eště sem nani nehrál, navíc nevím jakej máš rozpočet, ale pokud máš něco mezi 20 000 - 25 000 na kytaru s kombem, tak si fakt počkej na bazaru na nějákou výhodnou nabídku, protože za 20 000 tam narazíš na dost luxusní kusy...
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Hanzbiker píše:Hele v týhle cenový kategorii je to spíš o tom na jakej narazíš kus... :) Tahleta kytara by nemusela být špatná, eště sem nani nehrál, navíc nevím jakej máš rozpočet, ale pokud máš něco mezi 20 000 - 25 000 na kytaru s kombem, tak si fakt počkej na bazaru na nějákou výhodnou nabídku, protože za 20 000 tam narazíš na dost luxusní kusy...
OK, hele díky moc, budu sledovat bazar a kdyžtak sem hodim nějakej zajímavej odkaz a kdyby nic tak si zajedu někam zkusit tu JSku.

Hele, co třeba tahle
http://www.a-inzerce.cz/hudba/147885-no ... js-100.htm
ale zase se tady bojim toho laďení s tim tremolem
Furch D25-SR Cut
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Tož 17 000 je docela dobrá cena, protože nová fakt stojí asi 24 000...Takže je 7000 pod cenou, jinak u téhle kytary bych se asi problémů s tremolem neobával...A za ty ušetřený peníze si třeba můžeš koupit snímače který má Joe ve JS1000...
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Hanzbiker píše:Tož 17 000 je docela dobrá cena, protože nová fakt stojí asi 24 000...Takže je 7000 pod cenou, jinak u téhle kytary bych se asi problémů s tremolem neobával...A za ty ušetřený peníze si třeba můžeš koupit snímače který má Joe ve JS1000...

OK dík fakt si mi pomoh, já bych šel potom výrazně po LP a třeba bych byl pak nasr.... páč bych s toho ten zvuk a ty ''tremolo efekty'' nedostal
Furch D25-SR Cut
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Jo nemáš zač..:)Hlavně si tu kytaru jeď vyzkoušet k tomu co to prodává, abys nenaletěl, třeba je to akorát blbej kus...
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

nečetl sem si to tady, ale pokud máš 20 na kytaru a 7000 na kombo tak kup nějakej bazarovej Gibson Les Paul studio a třeba tohle bazarový http://kytary.cz/crate-v18-212/98182/?SE591:0:0:1:0

a zvuk tohodle spojení tě posadí na zadek
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

60'Rock_N'_Roll píše:nečetl sem si to tady, ale pokud máš 20 na kytaru a 7000 na kombo tak kup nějakej bazarovej Gibson Les Paul studio a třeba tohle bazarový http://kytary.cz/crate-v18-212/98182/?SE591:0:0:1:0

a zvuk tohodle spojení tě posadí na zadek
Ano, a kdybysis to přečetl, tak bys zjistil, že má rád satrianho, a k tomu mu kombinace LP + přebasovaný aparát určitě nepomůže.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“