Výběr reproboxů

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
JackBean

Výběr reproboxů

Příspěvek od JackBean »

Zdravim, momentálně mám 2x Omnitronic DX-2222 a dostupné zesilovače

2x300w 4ohm

2x400w 4ohm

delam s tim obvykle diskoteky ve venkovnich prostorach nebo v mensich halach

nyní bych si chtěl prikoupit repro a rozhoduji se mezi Omnitornic DX-2222 2x a Omnitornic DX-1522 2x

Chtěl bych se vas zeptat jestli s temito repraboxy mate nekdo zkusenosti protoze stoji asi stejne, tak bych chtel vedet jestli někdo máte možnost porovnání, které hrají líp a celkově které dělají lepší dojem. :?:

Děkuji
pavel2
Odborník

Re: Výběr reproboxu

Příspěvek od pavel2 »

Oba nestojej za nic - sorry.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

JackBean píše:Zdravim, momentálně mám 2x Omnitronic DX-2222 a dostupné zesilovače

2x300w 4ohm

2x400w 4ohm

nyní bych si chtěl prikoupit repro a rozhoduji se mezi Omnitornic DX-2222 2x a Omnitornic DX-1522 2x

Chtěl bych se vas zeptat jestli s temito repraboxy mate nekdo zkusenosti protoze stoji asi stejne, tak bych chtel vedet jestli někdo máte možnost porovnání, které hrají líp a celkově které dělají lepší dojem. :?:

Děkuji
Značka OMNITRONIC není žádné terno. proto ta cena 2 a půl tisíce za kus. je potřeba si sundat růžové brýle a podívat se realitě do očí. děláš diskotéky, tedy reprodukovanou muziku, která zatěžuje repráky v celém spektru a takřka nonstop. Upozornění u popisku těch boxů na stránce jednoho z dealerů "..!! POZOR doporučené použití MAX 30 minut v kuse !!! NEDOPORUČUJEME!!! .. " bys určitě pozornost věnovat měl.

Pokud přece jen ne, už máš své zkušenosti, pak bych zvažovala následující:
- 2222ky mají "jen" 12" repro pro basy a to mi pro použití jako jediná bedna na reprodukovanou muziku přijde málo. Prostě to nemůže dokonale basovat. Někde jako kulisa v restauraci pro hudební podkres snad, ale v diskoklubu, nebo nedejbůch venku.... no bála bych se..nna druhou stranu ale je plusem RMS výkon 200W

-1522ka má na basu 15" reprák (to už zní líp) no zase RMS 150Watt je nic moc.

Ve tvé situaci bych volila jiné řešení. Ke stávajícím 222 přikoupit ještě 2 kusy a při paralelním zapojení získáš 4ohm/400Watt RMS. To bych poháněla tím 2x400Wat/4ohm zesíkem
pak malý pasivní crossover na subwoofer, ten 2x300Watt zapojit jako jeden kanál do můstku a zvážit investici do jednoho centrálního subwooferu s ideálně 18" basákem a zvukovodem! Třeba něco takového http://www.dexon.cz/clanky/konstrukce-p ... 218-1.html
Uvidíš, jak se to vše zlepší a hlavně ve venkovní produkci jak budou tanečníci nadšeni!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Rozšiřovat zásobu šrotu, kterého se nikdy rozumně nezbaví, který je poruchový a který hraje pod psa ?
Já doporučuju se jich co nejdřív zbavit !

Myslím, že se na bazarech občas vyskytují EM151kit - to je dobře odladěná a robustní bedna a pár bývá k mání od 10 000 Kč. Podobně třeba DAN Acoustic má poměrně slušné a cenově přijatelné bedny.
Pro začátek se s nima dá hrát i bez subů.

Další možností je koupit rovnou ten kit 151 a sestavit si to sám.
Z produkce Megaton je pak z hotových EMC121, která zaharaje taky velmi slušně, ale ta už bude chtít nějaký SUB.

Problém bude se SUBy, tam levných řešení moc není - pod 151 už to chce něco dospělého jako jsou klony Clas A nebo i ta SB1000 - to jsme ale v úplně jiné cenové kategorii.
Možná Tapco 6918 - po překlenutí vyhýbky to jakž takž zahraje...

Z odzkoušených k výrobě pak můžu doporučit 2x 15" od BC, který má dobrou citlivost a dobře hraje i s levnějšími repry - já zkusil Eminence Delta 15LF a Kappa 3015LF: http://www.bcspeakers.com/suggested.php?id=0000000009

Nevíme, jaké jsou ty zesilovače, ale jestli jde ten 2x 400W zapojit do můstku, pak bych jej použil na basy.
2x 300W na satelity není málo a například s těmi EMC 121 to bude hrát dost slušně.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jen vygeneruju možná malý OT, ale IMHO se to hodí pro obecnější zamyšlení: většina lidí podobných tazateli argumentuje stylem třeba "moc do toho nedělám" nebo "nevím, jestli mě to bude bavit", "nepoužívám to moc často", "jen do zkušebny" apod. Z těchto důvodů se tedy koukají po tom v zásadě nejlacinějším segmentu. Z vlastní zkušenosti mohu prohlásit, že tenhle směr opravdu nikam nevede - koneckonců se plně ztotožňuju s pavel2 a Monikad (holt vědí, o čem mluví) - hodně laciný segment (možná až na pár světlých výjimek třeba z produkce Behringer apod.) nemá výdrž, obvykle ani spolehlivost a většinou to může dopadnout spíš tak, že člověk "zjišťující, zdali mě to bude bavit" je odrazen; celkem zbytečně.

Nehledě na to, že pořídit si třeba nižší-střední třídu je opravdu jednodušší snáze později prodat dalšímu začátečníkovi/výzkumníkovi - ať už stávající majitel upgraduje na lepší nebo zjistí, že to opravdu není jeho správné hobby.

Nezapomeňte pak i na to, že strávíte obvykle i zbytečně moc času na diskusních fórech řešením dotazů, které by se v případě spolehlivějších (a tím pádem i o nějakou tu korunu dražších) kousků HW zpravidla nevyskytly! To je další věc negativního dopadu při případném rozhodovacím procesu....

Čili závěrem: opravdu to zvažte, úplně ty nejlacinější věci fakt nemají smysl (pokud nejsou vyloženě náhodou povedené, což je silně zřídka) a všechno se vám s větší investicí vrátí v podobě komfortu práce, kvality výsledku a celkové radosti z dobrého nákupu :)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
ondra.koler

Re: Výběr reproboxů

Příspěvek od ondra.koler »

Předpokládám, že když hraješ s těmahle bednama, tak jsi s nima naprosto spokojenej (zvuk, výkon, kvalita...) jinak by jsi asi neuvažoval o koupi stejné značky. Nerad ti kazím tvé diskotékové nadšení, ale máš nějaký svuj web a nebo pár fotek z akcí, kde hraješ?

Jinak k těm bednám to napíšu jednoduše a výstižně: Pokud se chceš hraní věnovat i do budoucna a chceš aby tvá produkce za něco stalá, tak to nekupuj a zbav se co nejdřív i toho, co od omnitronicu máš.
Jaký další mašinky používáš? Přehrávače? Mix? Zesík..... Prachy, který chceš do toho investovat dej na stranu a pokus se prodat ty bedny, který používáš - včetně zesilovače (pokud je to taky omnitronic, citronic, skytec, american audio a podobnej šit) . Pak dej všechny prachy dohromady a kup si nějaký aktivní bedny třeba od JBL, RCF ....
Abys neřekl, že nevím o čem mluvím, že to nemůžu posoudit, pokud to nepoužívám, tak omyl. Začal jsem hrát asi před 6 roky jen tak nenápadně na malejch akcích - koupil jsem naivně právě omnitronic DX-1520 a k tomu jejich zes. P-1000. Koupil jsem je z toho dvodu, že jsem nedočkavej trouba, kterej už chtěl konečně mít nějakou svou aparaturu. Můžu ti říct, že jsem to nevydržel s těm bednama ani půl roku - hned jak jsem ušetřil nějaký prašule, tak jsem šmahem měnil celou aparaturu. Rozdíl v kvalitě a výkonu byl nesrovnatelný v poměru s omnitronicem. Tehdy si omnitronic dovolil dokonce napsat do parametrů na štítek bedny výkon DX-1520 400W/8 Ohm..... 2 roky později již psal 150W /8 Ohm - docela rozdíl že?
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

To jsme přeci už řešili zde: ozvucovani/vyber-reproboxu-t14871.html
:roll:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pavel2 píše:To jsme přeci už řešili zde: ozvucovani/vyber-reproboxu-t14871.html
:roll:
Sloučeno do jednoho tématu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
JackBean

Příspěvek od JackBean »

Diky moc za vase nazory, asi to udelam takhle ze ted koupi jeste jednou ty 2222 a pozdeji az nastertim tak 6000 Kč ( jeste nechodim do prace jsem student ) tak prodam vsechny ctyry 2222 a koupim neco lepsiho..... :roll:
JackBean

Příspěvek od JackBean »

JO tady sou nase stranky www.rotone.wz.cz
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Počítej s tím že tyhle šunty jsou těžce prodejném občas skoro neprodejné.
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
ondra.koler

Monikad píše:
JackBean píše:Zdravim, momentálně mám 2x Omnitronic DX-2222 a dostupné zesilovače

2x300w 4ohm

2x400w 4ohm

Děkuji
Značka OMNITRONIC není žádné terno. proto ta cena 2 a půl tisíce za kus. je potřeba si sundat růžové brýle a podívat se realitě do očí. děláš diskotéky, tedy reprodukovanou muziku, která zatěžuje repráky v celém spektru a takřka nonstop. Upozornění u popisku těch boxů na stránce jednoho z dealerů "..!! POZOR doporučené použití MAX 30 minut v kuse !!! NEDOPORUČUJEME!!! .. " bys určitě pozornost věnovat měl.

Pokud přece jen ne, už máš své zkušenosti, pak bych zvažovala následující:
- 2222ky mají "jen" 12" repro pro basy a to mi pro použití jako jediná bedna na reprodukovanou muziku přijde málo. Prostě to nemůže dokonale basovat. Někde jako kulisa v restauraci pro hudební podkres snad, ale v diskoklubu, nebo nedejbůch venku.... no bála bych se..nna druhou stranu ale je plusem RMS výkon 200W

-1522ka má na basu 15" reprák (to už zní líp) no zase RMS 150Watt je nic moc.

Ve tvé situaci bych volila jiné řešení. Ke stávajícím 222 přikoupit ještě 2 kusy a při paralelním zapojení získáš 4ohm/400Watt RMS. To bych poháněla tím 2x400Wat/4ohm zesíkem
pak malý pasivní crossover na subwoofer, ten 2x300Watt zapojit jako jeden kanál do můstku a zvážit investici do jednoho centrálního subwooferu s ideálně 18" basákem a zvukovodem! Třeba něco takového http://www.dexon.cz/clanky/konstrukce-p ... 218-1.html
Uvidíš, jak se to vše zlepší a hlavně ve venkovní produkci jak budou tanečníci nadšeni!!

Rádoby umělecká - technická rada, ale tudy cesta fakt nevede. V zapojení by určitě problém nebyl - problém je jen v těch boxech - docela by mě zajímalo včem bude tu aparaturu stěhovat - DX-222 jsou tak velké, že kdyby měl vozit v autě 4 ks a k tomu nedej bože ještě třeba sub....tak to je dávno na dodávku. Nekoukej jen na výkon.....vždyť dneska koupíš i k počítači 300W bedýnky, ale s jakou citlivostí - akustickým tlakem?!? Vše co má akustickej tlak pod 120 dB je většinou šit. (což omnitronic je přímo expert - mívají do 100 dB.) Takže pokud chceš něco levnýho, ale lepšího než jsou omnitronic, tak zkus něco bazarovýho, nebo ty megatony, DB Technology, Behringer, Dexony či něco podobnýho - nebude to žádnej zázrak, ale rozhodně to splní účel líp, než to co máš. A plně souhlasím s názorem, že tyto bedny, které máš se jen ztěží dají prodat za nějakou přijatelnou cenu - budeš muset hodně slevit s původní ceny.
JackBean

Příspěvek od JackBean »

Vidím jak mne od značky Omnitronic odpuzujete, tak to asi skuečně nebude nic extra, já osobně jsem s ní zatím spokojen ale dám na vaše rady, jenze na to abyh vse prodal a koupil nové na to moc penez neni to bych toho asi moc nekoupil, tak ted dokoupim bassboxy ( omnitronic to nebude ) asi neco z bazaru kolem 5000Kč pak prodám omnitorniky a koupim misto nich treba toto http://www.sramus.cz/zvukova-technika/r ... t-252.html :?
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

ondra.koler: nepleť citlivost a maxSPL
JackBean

Příspěvek od JackBean »

Ok co sem udelal blbe tedka..... ?
ondra.koler

einsteincz píše:ondra.koler: nepleť citlivost a maxSPL
jasně...jen vidím, že se v tom chudák plácá a tak ho chci upozornit na výkon a VÝKON.....

Hele :JackBean.....ještě jsi nepopsal jak stěhuješ ty všechny mašinky na různý akce...v osobáku? Já mám docela problém do osobáku narvat 2 bedny, stojany, světla, kufry s CD, rack s mixem a playerama a k tomu ještě jednoho člověka. Nedovedu si představit ještě další bedny (byť to na první pohled musí vypadat monstrózně - diskžokej se 4 bednama)

Dokdy potřebuješ ty bedny koupit? A kolik máš celkem peněz?
JackBean

Příspěvek od JackBean »

No skladame to do osobaku, s tim ze by se me tam asi 4 nevesly to vim ale tak by se jelo na 2x, ja moc penez nemam, jsem student tak jsem byl na brigade a jinak ziju z kapesnyho novy bedny do urcityho data nepotrebuju jen bych si rad rozsiril ''sortiment'' ja myslel ze znacka omnitronic je jsou jen levnejsi bedny nnizsi kvality ale ze to je uplnej sh*t to bych do toho nerek, ja rikam ze hrajou pekne a jsem s nini spokojenej jen by bylo lepsi kdyby to hrall jeste vic nahlas.....
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Jak se tak dívám. Najdi si nějakého zvukaře v okolí a bež k němu dělat bedňáka. Dívej se, uč se, poslouchej, ptej se. Ja jsem začal dva roky zpátky z nuly (taky jako student). Rada je: chyť se někoho kdo tomu rozumí a poslouchej.

Omnitronic nehraje pěkně. Nic s piezem nehraje pěkně. 4 kousky těhle šuntů, tě vyjdou na věru skoro 11k. Kdybys koupil bazarový megaton EM151 a k tomu novou QSC GX3 vlezeš se do 12k, minimálně tím ušetříš uši posluchačů a přitom dostaneš slušný a lehce rozšířitelný základ aparátu.
JackBean

Příspěvek od JackBean »

einsteincz píše:Jak se tak dívám. Najdi si nějakého zvukaře v okolí a bež k němu dělat bedňáka. Dívej se, uč se, poslouchej, ptej se. Ja jsem začal dva roky zpátky z nuly (taky jako student). Rada je: chyť se někoho kdo tomu rozumí a poslouchej.

Omnitronic nehraje pěkně. Nic s piezem nehraje pěkně. 4 kousky těhle šuntů, tě vyjdou na věru skoro 11k. Kdybys koupil bazarový megaton EM151 a k tomu novou QSC GX3 vlezeš se do 12k, minimálně tím ušetříš uši posluchačů a přitom dostaneš slušný a lehce rozšířitelný základ aparátu.
Jasny diky myslis ze bude rozumny ted koupit nejaky bazarovy basaky cca za 5000 a pozdeji prodat ty 2222 a koupit misto nich neco lepsiho na stredy a na vysky ???
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Šmankote velebný pane - celou dobu tady do Tebe hučíme, ať se toho co nejdřív zbavíš.

OPRAVDU TO JSOU VYHOZENÝ PENÍZE !!!

Psal jsem Ti, kde mně najdeš - půjčím Ti (za benzín) na jednu akci EM151 + GX5 ať si zkusíš jak hraje nejlevnější opravdová bedna a porovnáš to s těma omnitronicama.

Navíc jsme Ti zapoměli říct, že 2x tolik beden nebude 2x tolik hrát a navíc budou potíže se sfázováním a z toho vyplývající interferencí.

Přidávat bedny této (ne)kvality je blbost.
Problém s clusterováním mají i mnohem lepší a kvalitnější aparáty a bez menagementu se to neobejde...
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“