Laney vs. Hughes&Kettner
Pravidla fóra
Laney vs. Hughes&Kettner
Ahoj, mám doma kombo Laney TT50 a přemejšlim že bych to vyměnil za hlavu + 2x12 box (asi Marshall 1936). Rozmejšlim se mezi Laney TT50H (vim jak to hraje a celkem se mi to líbí) nebo Hughes&Kettner Tube 50 (sice starší, ale podle mě super značka). Má někdo s tim H&K zkušenosti? Co byste poradili? Díkes.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Re: Laney vs. Hughes&Kettner
Zdravím. Vlastní tu niekto prosím nejaký aparát od Hughes and Kettner (Trilogy, TriAmp, Duotone, Puretone, atď.) s plexisklom na prednej strane??? Ak sa tu taký niekto nájde, tak mi prosím napíšte súkromnú správu alebo sa mi prosím ozvite na Palacka18@pobox.sk
Potreboval by som s niečím pomôcť. Ďakujem
Potreboval by som s niečím pomôcť. Ďakujem
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi na co to chces. Ale moc ti neporadime H&K ma tak specifickej zvuk ze je lepsi vyzkouset.DrGeorge píše:Ahoj, mám doma kombo Laney TT50 a přemejšlim že bych to vyměnil za hlavu + 2x12 box (asi Marshall 1936). Rozmejšlim se mezi Laney TT50H (vim jak to hraje a celkem se mi to líbí) nebo Hughes&Kettner Tube 50 (sice starší, ale podle mě super značka). Má někdo s tim H&K zkušenosti? Co byste poradili? Díkes.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
po těch dvou letech to myslím zvládl zjistit sámsimonwalker píše:Zalezi na co to chces. Ale moc ti neporadime H&K ma tak specifickej zvuk ze je lepsi vyzkouset.DrGeorge píše:Ahoj, mám doma kombo Laney TT50 a přemejšlim že bych to vyměnil za hlavu + 2x12 box (asi Marshall 1936). Rozmejšlim se mezi Laney TT50H (vim jak to hraje a celkem se mi to líbí) nebo Hughes&Kettner Tube 50 (sice starší, ale podle mě super značka). Má někdo s tim H&K zkušenosti? Co byste poradili? Díkes.
každopádně kdyby to někoho zajímalo - TT50 je EL84 apec, tube 50 má myslím EL34, čili trochu jiný charakter. Hrál jsem na hlavu a znělo to moc hezky, pevný, silný zvuk, dobrý na rockovou muziku (i tvrdší odnože)
s TTčky nemám zkušenost, ale hádal bych, že čistý zvuk bude velmi podovný na VC sérii, kterou mám
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
no Dark Axel máš s těma lampama pravdu...Jinak HK Tube znám ve 20w a můžu říct že to má docela pěkný čisťák ale ten správnej zvuk tomu sedí sspíš na zkreslení....dobrý je že se to dá vyladit od poměrně lehkého zkreslení až po hard rock nebo metal (no na nějakej úplnej extrém by to asi nebylo)...ale jasný je že se to blbě popisuje takže by bylo určitě dobrý to vyzkoušet 
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
haha sorry axle, jsem si nevsiml 
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Ahoj sám si budu pořizovat H&K Statesman, ještě se rozmýšlím mezi 20W a 40 W verzí. Zkoušel jsem ten Tube 20, Statesman 20W ve Velmezu společně s Fenderem Dot Hod Deluxem, a v Praze jsem zkoušel Orange Rocker a George Dennis (Super Beetle?). U mě to vyhrál ten H&K. Podle mne je o třídu výš než ten Tube 20. Ale žádná metla, pěkný čistý, crunch po hard rock, možná heavy metal. Samozřejmě je to o vlastním vkusu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mno, ty Laney TT jsou dost nářezový apce. Hondě univerzální, neumí jenom čistej, i zkreslenej zvládají fakt hodně dobře. A to i hodně silný zkreslení. Nicméně se neztratí ani v rockových vodách, kde je potřeba i něco jiného než jen hi-gain.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008