Nahrávání MIDI v CUBASE SX3

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Wilson333

Nahrávání MIDI v CUBASE SX3

Příspěvek od Wilson333 »

Když nahrávám midi stopu KORG X50,MIDISTUDIO 2,jsou midi stopy od audio stopy rozhozené.Při použití bicích Medeli DD506 při použití VST Toon track ezdrummer slyším ve sluchátkách zpoždění a stopa je také nahrávána s latencí.Nevíte někdo jak cubase nastavit a nebo co to může způsobovat?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávání MIDI v CUBASE SX3

Příspěvek od Wohma »

Co mas za MIDI rozhrani a zvukovku?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Předně je třeba si uvědomit, že nahrávání MIDI při monitorování skrze DAW (zde Cubase), čili při použití nějakého VSTi, ssebou nese vždy zpoždění (latenci) a to ti bude pochopitelně ovlivňovat i rytmiku a přesnost hry. Jinak z technického principu byly první SX3 a starší verze ovlivněny negativně při práci s USB/MIDI rozhranním a řešením byl soubor "ignoreportfilter" (prohledej fórum Electrozone řebas a najdeš vysvětlení).

Jinak budeš-li nahrávat bicí nebo cokoli jiného do MIDI, tak doporučuji mít pouštěné zvuky z nástroje a monitoring v Cubase vypnout. Pak není žádný důvod, proč by audio stopa neměla být zcela synchronní s dedikovanou MIDI stopou.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pokud se jedná o klávesy, pak je ještě potřeba u nich nastavit "local control - off".
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Atkins: ale to právě ne - sice jsem to takhle přesně nenapsal, ale zmiňuju to ve druhém odstavci - pokud vypne interní zvuky (Local = OFF), tak bude muset použít zvuky z VSTi, což je problém, pokud má v systému nezanedbatelnou latenci.

P.

Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Asi jsme si neporozuměli, já nemám na mysli vypnutí lokálních nástrojů ale kontroly, tedy aby nástroj přijímal eventy pouze z MIDI-IN (tedy z PC) a né z klávesnice-klaviatury.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - tak teď spíš myslím, že tomu vůbec nerozumíš :) Tady jde o nahrávání DO Cubase a nikoli o přijímání MIDI dat z Cubase..... Tazatel uvádí, že sluší zpožděně zvuky a ne zdvojovaně; s tím nemá v této situaci Local Control co dělat.

P.

Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Opět se budeme motat v kruhu, samozřejmě že nepíše o "zdvojovaných" tónech, když používá VSTi - já jsem jenom připodotkl, bude-li používat zvuky z kláves - je dobré nastavit local control-OFF a nástroj samozřejmě eventy z Cubase přijímat bude! Nejen při přehrávání skladby.

P.S. Já naopak o Tvých schopnostech naprosto nepochybuji.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

A koukám, že jsem zjevně přehlídl tvůj příspěvek, protože jsem reagoval čistě na informaci o Local Off. Tím pádem si sypu popel na hlavu, protože bych si nemusel osvěžovat svoje znalosti - ano, Loacl Off pouze odpojí klaviaturu od tónového generátoru a pokud bude v DAW nastaveno MIDI Thru (v Cubase jako Default), měl by hrát interní tónový generátor kláves bez zpoždění. Podstatné tedy zůstane pouze zamutování šavle s VST nástrojem, aby to nepletlo.

Jo zřejmě jsem měl v hlavě spíš setup, kdy je do počítače veden pouze MIDI Out z kláves a MIDI okruh není uzavřen - moc jednostranná úvaha vyúsťující na nekorektní reakci....

Potěšila mě poznámka o schopnostech a je dobré, že se to nebere jako dogma a pokračuje se v argumentaci - zde typický příklad, že i mistr tesař se může utnout.

P.

Wilson333

Příspěvek od Wilson333 »

Díky za odpovědi,vše dnes vyzkouším.Zkoušel jsem 2 zvukovky Lexicon Omega a X-Fi Fatal1ty.Na lexiconu se mi midi nepodařilo rozjet vůbec.Na X-Fi Fatal1ty ano,ale bylo tam to zpoždění.Pokud jsem použil midi vstup X-Fi Fatal1ty a nahrával na Lexiconu zpoždění zmizelo.Tak opravdu nevím.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“