Technika: Hraní pomlk

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
absolute__

Technika: Hraní pomlk

Příspěvek od absolute__ »

Ahoj. Omlouvám se, jestli to tady někde je (nemohl jsem nic najít). Prosím vás, jakou techniku používáte na hraní (rychlých - šesnáctinkových) pomlk? Já do teďka hrál pomlky jako PMka, což je špatně....poraďte, díky:)

PS: Neukamenujte mě za debilní dotaz, dík :oops: :D
Ibanez GRG 170DX
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Technika: Hraní pomlk

Příspěvek od Bummer »

Pokud se jedná o coverování cizích písniček, tak právě v různém hraní pomlk se dle mého názoru skrývá možnost, jak hrát takové písničky po svém.
A pokud skutečně nechceš, aby byla ta pomlka slyšet, tak při tom PM prostě zvedni trsátko kousek nad struny, ne?

EDIT: Pánové podemnou mají samozřejmě pravdu. Jen jsem chtěl naznačit, že se dají do pomlk (ačkoliv třeba delších) nacpat všelijaké další zvuky, které udělají projev zajímavější, osobitější... Možná není moc snadné pochopit, co mám na mysli... :twisted:
Naposledy upravil(a) Bummer dne 15.08.2009 19:56, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Moc nechápu na co se ptáš. Pomlka se nehraje, prostě ticho, ne žádný pm, to už není pomlka.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pomlka = ticho = nic trsátkem neděláš = nic nezní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
absolute__

Špatně jsem se vyjádřil, omlouvám se. Jedná se mi o dozvuk předchozích tónů. Např. v písničce Pantera - Cemetery Gates jsou pomlky často a mě tam ty pomlky prostě nezní. Mám to takové celistvé, prostě tam chybí ta mini pauza.
Ibanez GRG 170DX
Asus U80V --> Line 6 UX2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Struny musíš utlumit. Prostě připlácneš pravou, případně i prsty levé ruky přes struny.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
absolute__

A když to jsou šesnáctinky? Jakože, tahle cesta mě taky napadla, sem to i zkoušel. Ale vydržel jsem v tomhle tempu hrát tak asi 30sekund :d (tak nvm jestli je to mojí negramotností :) )... není jinčí technika než to tlumit prstama levačky?
Ibanez GRG 170DX
Asus U80V --> Line 6 UX2

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No levačkou nebo pravačkou, jinak to nejde :D

A pokud to nestíháš, tak sundej tempo a hezky podle metronomu se nauč zrychlovat.

PetrPeter 1975 - 2008
absolute__

Ok. Dík moc za radu :)
Ibanez GRG 170DX
Asus U80V --> Line 6 UX2

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Rádo se stalo.

PetrPeter 1975 - 2008
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Rozhodně se nauč při hraní všechno tlumit, to je u elektriky základ! :) nevím jak dlouho hraješ, ale pár kámošů co začínaj na elektriku tak třeba hrajou nějaký riffy na basovejch strunách a ty tenký nemaj vůbec utlumený a dělaj prostě bordel, to se nedá poslouchat :) Takže fakt na tom zamakej, protože s kapelou s aparátem nahlas vylezou všechny ty neutlumený věci :)

Chce to hrát co nejpohodlnějc když hraješ takový rychlý věci abys prostě jednoduše hranou ruky/malíčkem utlumil ty struny třeba jenom na moment, nevím jak se přesně vyjádřit:) Cvič a půjde to!
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
distortion00

Příspěvek od distortion00 »

ja by som sa chcel spytat autora temy, kde je v tej pesnicke rychle tempo?: pretoze som si stiahol tab na nu a je cela pomala .. dufam ze myslime na to iste. mam cemetery gates pantera, album cowboys from hell..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

distortion00: Ne každému musí přijít pomalá. :roll:
Jinak bych řekl, že má na mysli ty části, kde písnička jakoby zpomalí. Je to tam jako PM-pauza-PM-pauza-PM-pauza-<bez PM>...... Vyskytuje se to v bridgi a v refrénu (+podklad sóla). (Berte to s rezervou, tu písničku jsem slyšel jednou, ale žádnou další část s krátkými pauzami jsem tam nezaslechl).
Každopádně jestli mám pravdu, tak tam nemůže být s tlumením žádný problém, protože ty PM zní krátce. Stačí zahrát, počkat a zahrát znovu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
absolute__

Jej, omluvte mě :oops: ...jsem včera dělal celý den, tak jsem se seknul. Myslel jsem písničku Pantera - Cowboys From Hell. Tam se pomlky vyskytujou hojně.

http://www.youtube.com/watch?v=b-p8kvoyP4Y
Naposledy upravil(a) absolute__ dne 16.08.2009 20:23, celkem upraveno 1 x.
Ibanez GRG 170DX
Asus U80V --> Line 6 UX2

Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

absolute__ píše:Jej, omluvte mě :oops: ...jsem včera dělal celý den, tak jsem se seknul. Myslel jsem písničku Pantera - Cowboys From Hell. Tam se pomlky vyskytujou hojně.
Normálně si chytni power na prázdný struně a zbývajícími prsty přitlumuj nad třetim pražcem, jen vždycky polož na struny dva tři prsty a zas je dej pryč...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
distortion00

jajj tak ked je to cowboys from hell tak ta fakt nie je pomala. to ako niekto stiha celu pesnicku downstrokeom?: lebo ked to skusam tak nevladzem tolko ..aj ked z mastera od metallicy uz co to mam v ruke ale toto je brutalnejsie..
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

distortion00 píše:jajj tak ked je to cowboys from hell tak ta fakt nie je pomala. to ako niekto stiha celu pesnicku downstrokeom?: lebo ked to skusam tak nevladzem tolko ..aj ked z mastera od metallicy uz co to mam v ruke ale toto je brutalnejsie..

kde tu vidíš, že by někdo psal něco o downstrokech?

jinak k topicu, pokud máš chuť se učit hru D.L.Abotta tak doporučuju nastudovat Riffer madness, pokud se tu knížku naučíš tak už umíš slušné základy
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
distortion00

kde tu vidíš, že by někdo psal něco o downstrokech?

nepísal ale som bol zvedavy ci tu je neaka extra trieda na fore..D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Schopnost hrát údery na jednu stranu v rychlém tempu absolutně nevypovídá o jakýchkoli schopnostech, natož o "extra třídě".

PetrPeter 1975 - 2008
NihilisticWonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NihilisticWonder »

distortion00 píše:jajj tak ked je to cowboys from hell tak ta fakt nie je pomala. to ako niekto stiha celu pesnicku downstrokeom?: lebo ked to skusam tak nevladzem tolko ..aj ked z mastera od metallicy uz co to mam v ruke ale toto je brutalnejsie..
Keby som stíhal hrať CfH downstrokeom tak by som si mohol o sebe povedať že som k***a rýchly :D
Hrávam tento song a všetko okrem PM alternate.
A inač kvôli tomu že hrávam na dosť vybudenom aparáte, pomlky tlmím oboma rukami...aj pravou aj ľavou.
ENGL Powerball 100W, Laney LX 412 A,B Cabinets, Jackson Pro Series KE3 Kelly, Seymour Duncan Pickups (JB TB-4, Jazz SH2N HB), Dean Markley Strings, George Dennis, Jim Dunlop, Stagg Picks

http://www.bandzone.cz/increasingpassion
http://bandzone.cz/doomed
http://www.bandzone.cz/necroanatomy

A nová kapela INTERFACE
http://www.myspace.com/ifsvk
http://bandzone.cz/interface
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“