MARSHALL - 1960AX/BX

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kissak
Kontaktovat uživatele:

MARSHALL - 1960AX/BX

Příspěvek od kissak »

Co říkáte na tenhle box, nějaké postřehy, zkušenosti.... Je to použitelný i na metal? Vím, že jeto vintage, ale naskytla se mně skvělá nabídka a "normální" 1960 s gétéčkama jsem nikde nesehnal... Hraju rock, pop, hardrock, funky, heavy metal, death atd... Je to prý přepojený na 4 Ohm, ale to by nemělo vadit, když mám hlavu Marshall MG 100W (ta hlava je výpohodě zatím neuvažuju o výměně :) ) a je dělaná na 4 ohm vstup, ne?
Jackson RR, Fokus RG, Marshall MG 100W, Digitech RP150, George Dennis Wah-Volume pedal (prodávám :-)) trsadla JAZZ III, struny Ernie Ball
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: MARSHALL - 1960AX/BX

Příspěvek od Wohma »

Greenbacky jsou repraky, ktery jsou vhodny pro mene tvrdsi styly, hlavne hodne kresli samy o sobe, jinymi slovy maji svuj vlastni ksicht... A na death metal to podle me teda nebude. Na druhou stranu to bude mit rozhodne slusnejsi likviditu nez nejaky bezny levny 4x12ky, takze bych to uplne nezatracoval, casem to s nekym treba smenis za klasickou 1960ku.

Jestli neuvazujes o vymene za MG, tak doporucuju jit si zahrat na par lampovych hlav, ono kdyz clovek nema srovnani, tak casto nevi, o co prichazi.

U tranzistoru neni takovej problem s impedancema, kor jestli ta tva hlava ma vystup 4Ohm, tak to vubec neres.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
kissak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissak »

Tak v musiccity jsem prohral celej den až mně to bylo blbý :D a nějaký ty aparáty už jsem taky potkal...to víš, že bych rád chtěl nějaký to JCMko nebo engla, ale teď ještě v roli studenta to není nic moc a nechci kupovat nic napůl, když už vím co potřebuju, tak nechci kupovat nějaký levný šmejdy, abych za rok přemýšlel nad nečím jiným.
Jackson RR, Fokus RG, Marshall MG 100W, Digitech RP150, George Dennis Wah-Volume pedal (prodávám :-)) trsadla JAZZ III, struny Ernie Ball
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To plne chapu, postupne upgradovat se vyplati jenom pokud pri tom mas minimalni vydaje :) Tzn. dobre prodas, dobre koupis...
Jestli ti jde o hodne muziky za malo penez, tak se podivej po pouzite 2x12ce, cerfotocovi tady z fora se ted podarilo ulovit Engl E212V kolem deseti tisic... Ja sam ho mam a vim, ze ten box hrne minimalne stejne jako 1960ka, takze se nemusis bat toho, ze tam jsou "jen" dve repra. Na metal to bude urcite lepsi nez ty greenbacky.

EDIT: Zrovna na bazaci se ted ENGL vali, i kdyz s trochu vyssi cenovkou http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... 00&region=
Ale treba by to slo ukecat
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“