nefunkční bypass přepínání

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

nefunkční bypass přepínání

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Mám tu problém, na mým delayi Danelectro PB&J mám rozbitý vypínání efektu. Je prostě trvale zapnutej. Druhý switch "short/long" funguje normálně.
Trošku jsem se v tom pohrabal, samotnej switch je v pořádku, ale z něj to prochází logickym obvodem, kondíkama, tranzistorama...

Teď prosím čtěte jen lidé zběhlí v elektronice :wink: :Zkusil jsem vyměnit logickej obvod a bez změny, ty tranzistory by mohly být taky náchylný a mohly to způsobovat, ale nevim, co je to za typy, všechno je to SMD a na nich je jen M7 nebo L7. Je to navíc hrozná piplačka a musim to pájet v práci, protože doma nemám vhodnou pájecí stanici na SMD. nemáte ještě nějaký nápady? Klidně to kdyžtak nafotim...

Suma sumárum... je to rozbitý. Napadlo mě pořešit to TB lištou. Za kolik si myslíte, že by se dala sehnat? nebude to ve výsledku dražší, než novej delay (cca 1200,-)? Jak byste to řešili vy?
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: nefunkční bypass přepínání

Příspěvek od Nero »

Lišta bude asi tak v ceně toho efektu bych odhadl. Máš těď 2 možnosti, jak to s tou lištou vyřešit - buď sehnat nějakou větší lištu, kterou využiješ s dalšími efekty (Carl Martin Combinator 2 či OctaSwitch, Smrčka...) nebo najít řešení pro jeden pedál, které ale bude dost drahé vzhledem k ceně efektu. Zde by byl řešením Carl Martin Paraloop, který se brzy objeví v nabídce kytar.cz - jde o tru-bypass lištu s paralelní efektovou smyčkou, tudíž i možností míchání poměru wet/dry.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:Lišta bude asi tak v ceně toho efektu bych odhadl. Máš těď 2 možnosti, jak to s tou lištou vyřešit - buď sehnat nějakou větší lištu, kterou využiješ s dalšími efekty (Carl Martin Combinator 2 či OctaSwitch, Smrčka...) nebo najít řešení pro jeden pedál, které ale bude dost drahé vzhledem k ceně efektu. Zde by byl řešením Carl Martin Paraloop, který se brzy objeví v nabídce kytar.cz - jde o tru-bypass lištu s paralelní efektovou smyčkou, tudíž i možností míchání poměru wet/dry.
Hm, to je hezký, ale já mám v kombu smyček docela dost, takže ten wet/dry poměr nevyužiju a bude to pro tenhle účel zbytečná záležitost.
Uvažuju o tom nějakou jednoduchou lištu si sám vyrobit, asi bych to měl zvládnout... nebo fakt koupim novej delay. A asi už nějakej bytelnější konstrukce, nebo alespoň s nějakou záruční dobou a ne z druhý ruky, jak mám ve zvyku :roll:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jen si tu Bypás lištu spíchni. Ten CLIFF 3PDT spínač stojí kolem 140 kašek,pár Jacků,krabka a je to. A uděláš si zrovna na 3 efekty a máš vystaráno i pro budoucnost.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak nejhorší na tom bude ta krabka, když má něco vydržet a nějak vypadat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud to ma neco vydrzet, tak to chce nakoupit i kvalitni konektory (samice) a to taky neni uplne zadarmo. Ty TB listy nestoji docela dost penez jen tak pro nic za nic :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Pokud to ma neco vydrzet, tak to chce nakoupit i kvalitni konektory (samice) a to taky neni uplne zadarmo. Ty TB listy nestoji docela dost penez jen tak pro nic za nic :)
Teď to taky v hlavě počítám :)
kiss

Příspěvek od kiss »

Já jsem to vyřešil tak, že jsem koupil ve Feroně AL jekl 80x40 rozřízl asi cenťák od zhora dovnitř vložil spojovací lištu na šroubky aby se to dalo znovu spojit zalepil boky a natřel kladívkovou Hammeritkou,suma sumárum i s komponenty od Cliffa jsem tří smyčku pořídil za necelých 700,-Kč a to nejdrašší bylo právě poštovný od Cliffa,lišta funguje perfektně neb má stejné provedení jako Smrčka,nebudu zapírat stačí se podívat na jeho stránky volně ke stažení a tam je celá mechanická i elektrická konstrukce volně k mání,takže už jenom dobrá vůle a jak s oblibou říkám české ručičky zvládnou vše.
kiss

Příspěvek od kiss »

A poud se týká toho efektu tak většina jich používá na spinání obvod 4007 nebo příbuzný a na jeho výstupech jsou jako výkonové spínače použity fet tranzistory,ty jsou většinou v džamponským provedení takže jsou značně poddimenzovány a pak stačí málo v napájeci větvi a odejdou ,samotný obvod jen zřídka.Protože jsou v SMD provedení je diagnostika i se servisní dokumentací docela obtížná,ale nikoliv neřešitelná.Mě se to stalo u Digitechu a než bych se patlal s brabenečkama tak jsem celý fetový spínání vyřadil a nahradil mechanickým.Jde jen o to najít ty správné napájecí body a signalové cesty mě na to stačil jeden 4PDT.Ten se ale špatně shání a navic za něj chtěj taky až 400,-.Takže moje rada pokud nemáš potřebné znalosti z oblasti efektové elektroniky a nechceš to řešit jak bylo doporučeno tedy lištou.Zahoď to a kup si novej,ušetříš si hodiny proklínání džamponců a koneckonců i svoje nervy a ušetřený čas věnuj hraní.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“