mám doma Warwick Blue Cab 30 a plně mi vyhovuje
Popřípadě bych ocenil nějakou radu na levné domácí kombo na kterém zní pěti strunná basa. Díky moc
Je to už skoro 3 roky starý, ale psla jsem mu před rokem asi a řikal že na tom hodnocení trvá.Tak jsem byl testovat v obchodě (kytary.cz). Testoval jsem Fender Rumble 15, Warwick Blue Cab 15 a 30, Laney RB1 a RB2. Z komb s 8" reprákem na tom byl kupodivu nejlépe ten Fender - pěkně drzý zvuk i s basy, Warwick (15) Hčko taky zvládal, ale ne tak dobře, přidáním basů začal akorát hučet na jiné frekvenci, než jsem potřeboval, u RB1 nestíhal reprák. Blue Cab 30 v pohodě, pořád ale to Hčko nebylo ono. RB2 mě hodně překvapilo, spodek tam byl a ekvalizace velice šikovná.
Vzhledově se mi nejvíc líbily ty Blue Caby, ten menší by byl rozměry ideální, Rumble vypadal hodně fórově na první dojem, Laneye vypadaly prostě jako Laneye, žádná extra krása. Po dlouhém váhání jsem nakonec vybral RB2, protože s pětistrunkou hrála opravdu nejlíp. Kdybych kupoval kombo s 8" reprákem, tak bych váhal mezi Warwickem a Fenderem. Fender byl dravější, Warwick zase působil líp mechanicky a má vzadu sklopnou opěrku. RB1 slyšitelně nezvládá Hčko
Tohle hodnocení se týká pětistrunek, když jsem hrál od E nahoru, tak všechna komba hrála pěkně (až jsem byl překvapen) a použitelně. Na doma bych doporučil kterékoliv z nich s tím, že každý hraje trochu jinak a má svůj charakter zvuku. Sluchátkový výstup nebo line out by šel určitě použít k nahrávání do PC, někdy to zkusím.