Jak se pozná celomasiv od překližky?
Pravidla fóra
Jak se pozná celomasiv od překližky?
Má někdo zaručený recept, jak se pozná na první pohled celomasivní kytara? (jde mi zejména o dno a luby)
Díky
Díky
Re: Jak se pozná celomasiv od překližky?
1.Vidíš, jestli ti procházejí léta deskou.
2.Celomasiv je lehčí, nebo aspoň bývá.
3.Zahraješ si na to, zvuk celomasivu je více lesklý, s jasnějšími výškami a konkrétnějšími basy.
4.Když rozdíl na konkrétní kytaře podle zvuku nepoznáš, tak je to asi jedno
5.Zajdi do krámu, střídej celomasivy s polomasivy od totožné firmy, třeba Norman, a hledej
2.Celomasiv je lehčí, nebo aspoň bývá.
3.Zahraješ si na to, zvuk celomasivu je více lesklý, s jasnějšími výškami a konkrétnějšími basy.
4.Když rozdíl na konkrétní kytaře podle zvuku nepoznáš, tak je to asi jedno
5.Zajdi do krámu, střídej celomasivy s polomasivy od totožné firmy, třeba Norman, a hledej
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- 60'Rock_N'_Roll
Celomasiv v podbříšku příjrmně mravenčí. vibruje ti břicho 
Cena
Cena
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Dláto? 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Přední desku poznáš když se mrkneš na hranu otvoru, zbytek jen podle zvuku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Tak dik, to je potom tezky
muze mi celomasiv zadni desku delenou na dve pulky?
To může, dokonce mi to přijde logičtější než u dýhy.
Přemýšlím ale, proč se tím zabývat? Hrál jsem na celomasiv Cort, který hrál tence a slabě a polomasiv Cort, který hrál fakt dobře............U drahých nástrojů je to něco jiného. Tak je masivní odrazová deska slyšet poměrně zásadně.
Přemýšlím ale, proč se tím zabývat? Hrál jsem na celomasiv Cort, který hrál tence a slabě a polomasiv Cort, který hrál fakt dobře............U drahých nástrojů je to něco jiného. Tak je masivní odrazová deska slyšet poměrně zásadně.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Cort to dělá dost zajímavě. Já jsem od nich teda celomasiv neviděl. Na těch polomasivech ale dávají podle popisu i zadní desku masivní, takže jenom boky masiv nejsou.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Celomasiv se o překližky liší v konstukci. Překližka Drží v celé ploše díky překližovacímu středu. U celomasivu se musí dávat podlepek. Dělá se z pravidla z odřezku z přední desky. Zpevňuje lepenou spáru a dává jí pevnost do tahu. Uložení let je proti zadní desce kolmo. Jednoduše se podíváte ozvučným otvorem na zadní desku a pokud osou nástroje na zadní desce probýhá jakýsi proužek s lety napříč, jedná se s největší pravděpodobností o celomasiv. !POZOR: SETKAL JSEM SE I S TÍM, ŽE TENTO PODLEPEK BYL NA PŘEKLIŽKOVÉ DESCE! JE TO PODVOD A VYDÁVAJÍ TÍM POLOMASIV ZA CELOMASIV!