Výběr komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Flajtr

Re: Výběr komba

Příspěvek od Flajtr »

Už jsem se pevně rozhodl pro Peavey ale nechápu toto. Peavey Envoy má 2 verze a jedna je s přídomkem II. Bral jsem to jako druhá řada a teď nevím :D

http://www.musiccenter.cz/Peavey-TRANST ... e/:3:17675
http://kytary.cz/peavey-transtube-envoy ... 92:0:0:1:0

Jinak vypadají vnitřnosti nevím. Pokud to někdo ví jak to je budu mu vděčný :D :D
loos

Příspěvek od loos »

je pravda že v některých obchodech mají o Pívech (já na to narazil u Bandita) rozporuplný informace...pravděpodobně je jedno prostě stará řada a druhá novější...tím bych se tolik netrápil 8)
btw k tvýmu předchozímu příspěvku...na reprácích až tolik nezáleží (aspoň v tomhle případě)
A jestli ti můžu jeěště poradit tak řikáš že to máš na intr..tzn. že máš ještě docela dost času na výběr...takže hledej po bazaru, přemejšlej a nech si všechno řádně projít hlavou :idea:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ta první verze se dost pravděpodobně již nevyrábí - jak vidíš, tak II je dostupná za pár dní, u I je dostupnost na dotaz (což u musiccenter dost často znamená "sorry, neseženeme, ale můžete si to objednat a pak vás budeme přesvědčovat, abyste si koupili něco jinýho").
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To je jasný že si to ještě nechám projít hlavou ale to pivčo vypadá zajímavě takže se na mým rozhodnutí nic nezmění leda že by bylo něco zajímavýho v bazaru ale to by muselo být někde v mým dojezdu. Toho dodání na dotaz jsem si nevšiml. První verze se mi sice líbí víc :lol: 8) ale to je naprostá malichernost a nebudu to lámat přes koleno.

Dík že jste mi poradili a myslím že dobře teď už mě čeká jen štastná koupě :wink:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak mě ještě napadlo že by se hodil footswitch. Co jsem se koukal tak originál od peavey je hrozně drahej a určitě bude k dostání něco levnějšího :wink: .Originál tam má 2 tlačítka ( jeden na reverb ) ale mě bude bohatě stačit když to bude přepínat z cleanu na lead. Nějakej levnější bude určitě ale nevím jestli bude ''kompatibilní'' s pivčem. Nevyznám se v tom tak budu rád za rady.

Edit: Teď jsem našel toto http://aukro.cz/item707897597_marshall_ ... ml#gallery
Myslíte že by to mohlo fungovat? Vyplatilo by se to ??
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nikdo neví ? :D :D :lol: :?: Tohle je poslední kravina ( asi :) ) s čím vás budu otravovat takže bych to rád už dořešil. Dík
loos

Příspěvek od loos »

hele nevim....ale takle od pohledu bych řekl že ten footswitch je na 6,5mm jack a na tom peaveym ta zdířka vypadá že by taky mohla bejt...takže možná by to mohlo pasovat ale já vážně nevim je to jen můj úsudek od oka...a seš si jistej že neni u toho Envoye jako příslušenství :?:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

No jistej si asi sem stačí se podívat na toto
http://www.peavey.com/products/browse.c ... %20110.cfm
http://www.thomann.de/gb/peavey_envoy_110_new.htm

Je tam psaný že to má výstup na foot ale nikde že ho tam má. Já toho marshallovskyho vemu a kdyby byl v krabici origo dám ho kámošovi tomu by se taky hodil :D
ksandy

Příspěvek od ksandy »

musím se zastat Laney, nedavno sem si pořídil lv300t a sem snim hodně spokojenej, ale je sice pravda že nemá tak silný zkreslení(mám ještě malýho marshalla mg10, a ten měl mnohem větší zkreslení), ale to mi až tak nevadí protože nehraju až tak hard styly.
loos

Příspěvek od loos »

ksandy píše:musím se zastat Laney, nedavno sem si pořídil lv300t a sem snim hodně spokojenej, ale je sice pravda že nemá tak silný zkreslení(mám ještě malýho marshalla mg10, a ten měl mnohem větší zkreslení), ale to mi až tak nevadí protože nehraju až tak hard styly.
Laney samozřejmě nemá jen špatné výrobky ale LV je jestli se nepletu pololampa a prostě úplně něci jiného než řady LX o kterých se tu bavíme :wink:
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

hele a co bys rek na muj epi 50R + nejakou krabku...
mozna bych ti este trochu zlevnil.
treba metal muffa a mel bys to i jako dobry nakopavadlo k lampe jestli budes casem porizovat.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ty jsi od plzně a já od znojma takže epi nechcu.

Za dva týdny pudu do brna budu tam na intru atd takže jsem tomu envoyi dal zatím chvíli času a řekl jsem si že si počkám protože myslím že v brně seženu něco za tu pětku slušnýho ale envoye nevyřazuju. Pořád je to kandidát číslo 1. Teď jsem zajel na thomanna zjistil že třeba tento Crate: http://www.thomann.de/gb/crate_gt212_egitarrencombo.htm

Stojí v přepočtu 4700 u nás se prodává na guitarparku za 7900 což je docela skok :)
Takže thomann je dost výhodnej akorát jde o to dá se tomu věřit ? Jak je to se zárukou kdyby se tomu něco stalo? A ještě třeba na kolik by to vyšlo celkově ? Tzn. doprava taky něco stojí. Tím na vás chci ještě mít tyto otázky a pokud máte s thomannem nějaký zkušenosti ( kupovali jste, reklamovali ) nebo tak prosím napište.
A ptám se proto že i kdyby se to prodražilo třeba o pětikilo měl bych už 120w a 2*12repro a myslím že ten kvalitativní skok by byl asi docela velkej. Co si o tom myslíte vy

Dík
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Flajtr píše:Co si o tom myslíte vy?
že tě těch 120W doma zabije :lol:
ale teď vážně: od thomanna sem este nic neposilal ale lidi na to maj ohlasy pomerne dobry (melo by se platit 15 Ecek za postu (nevim jestli ten crate nebude vahove uz mimo)) a jak s reklamací? - je to hnedka za hranicema takze prinejhorsim si udelas vylet :-D
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Hnedka za hranicema ale na druhym koncu ČR :lol: . Těch 120w bude na doma ale ne že bych to měl stát u sebe v pokoji. Já na své hraní mám vyhrazeno 120m2 :D Podlaha je dřevěná a pod ní 12cm skelný vaty takže dobrý akustický vlastnosti ale spíš de o to že vlastně celej ten prostor je obloženej 12cm skelnou vatou. Úplně celej :!: :D . Navíc bydlím hned v prvním baráku a ještě k tomu v lese :D :D . Nejblizssi barak je moje babicka pak dlouho nic a pak několik rockerů takže stížnosti snad nebudou :D Myslíš teda že je to kvalitní ? Hlavně na ten metal. Co jsem poslouchal na youtube tak musim říct že to hraje líp jak ten envoy :D

Pište dál vaše zkušenosti s thomannem dík
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

přímo s timhle zkušenosti nemám ale FW120 (stačí i 65ka) hraje parádně (na poměry samozřejmě)
www.black-audio.net
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ok tak dík vypadá to slibně :D Ještě ukecat naše mám tak limit okol 5000 sice si to tahnu ze svych pac sem ted rozprodal par starejch kramu tak mam prachy ale tatka si koupil telefon po netu ( ze solidní stranky ! ) a posral se mu sluchatko a zařekl se že v živote přes internet nekoupí ani hřebík :D :D :D tak uvidím.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ani jsem taťky nemusel přemlouvat prostě sem mu řekl ž eje to solidní obchod a no problemo. Teď mi schází prodat frézu a jiný a mám ho doma a ještě mi zbyde na kvočnu :D :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Flajtr píše:Ty jsi od plzně a já od znojma takže epi nechcu.

Za dva týdny pudu do brna budu tam na intru atd takže jsem tomu envoyi dal zatím chvíli času a řekl jsem si že si počkám protože myslím že v brně seženu něco za tu pětku slušnýho ale envoye nevyřazuju. Pořád je to kandidát číslo 1. Teď jsem zajel na thomanna zjistil že třeba tento Crate: http://www.thomann.de/gb/crate_gt212_egitarrencombo.htm

Stojí v přepočtu 4700 u nás se prodává na guitarparku za 7900 což je docela skok :)
Takže thomann je dost výhodnej akorát jde o to dá se tomu věřit ? Jak je to se zárukou kdyby se tomu něco stalo? A ještě třeba na kolik by to vyšlo celkově ? Tzn. doprava taky něco stojí. Tím na vás chci ještě mít tyto otázky a pokud máte s thomannem nějaký zkušenosti ( kupovali jste, reklamovali ) nebo tak prosím napište.
A ptám se proto že i kdyby se to prodražilo třeba o pětikilo měl bych už 120w a 2*12repro a myslím že ten kvalitativní skok by byl asi docela velkej. Co si o tom myslíte vy

Dík
1) Musíš koukat na německou mutaci, UK má jiný ceny, než patí pro nás - tzn. cena je 198 euro (detail...)
2) Záruka standard, jen to holt budeš muset dopravit do Německa.
3) Doprava odtamtaď sem tě přijde na 15 eur.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Krchna

Příspěvek od Krchna »

Zdarec kombo Hartke GT100c -100W víte o něm něco? díky
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

GT60 je horní část piggy backu. Takže to bude to samé. Tzn. nebrat, pokud fakt nejsi zoufalý.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“