Sluchátka
Pravidla fóra
Sluchátka
Tak nevěděl jsem kam napsat ale souvisí to i s efektem koupil jsem si tenhle multiefekt http://kytary.cz/korg-pandora-px5d/9742 ... 60:0:0:1:0 a chci si koupit nějaké sluchátka bohužel vůbec nevím podle čeho vybrat vhodná sluchátka... Byl bych moc rád kdyby mi někdo poradil. Díky moc 
Re: Sluchátka
Co nejobyčejnější. Cílovou skupinou výroby dražších sluchátek jsou disko dětičky, takže čím dražší a podivněji vypadající, tím přebasovanější.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Já osobmě mám dobré zkušenosti se sluchátky firmy Koss. Je to solidní firma s dobrým jménem. Tusím, že dávají doživotní záruku na výrobek. (aspoň já to tak mám u těch svých)
woro90: jojo díky kdyžtak nějakej přesnější typ
Wocass: No právě kámoš má sluchátka značky koss a není snima spokojen... Jsou moc přebasovany... Kdyžtak napiš jakej typ máš díky moc
Wocass: No právě kámoš má sluchátka značky koss a není snima spokojen... Jsou moc přebasovany... Kdyžtak napiš jakej typ máš díky moc
Brácha má naprosto suprový Sennheisery. Jsou uzavřený, leze z nich krásnej a vyrovnanej zvuk. Je to model HD 201. Za sebe vážně doporučuju. I s tou shitovní Realtek integrovanou zvukovkou, co máme na kompu doma, z nich dostaneš zvuk jak v kině.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 18.08.2009 19:35, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Ja doporucuju sluchatka Grado SR60, mam uz je tak 5-6 roku a nemuzu si je vynachvalit. Pouzivam je na vsechno, poslouchani muziky, filmy, multiefekt ...
mam teda i koss porta pro, ktery taky nejsou spatny, ale ty grada jsou zvukove uplne nekde jinde!
mam teda i koss porta pro, ktery taky nejsou spatny, ale ty grada jsou zvukove uplne nekde jinde!
já mám skvělý zkušenosti se všemožnejma Sennheiserama 
Vlastním Koss Sporta pro a Porta pro, jsou to úžasné sluchátka jak na hudbu tak na výstup z multiefektu
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Porty sou na mě moc přebasovaný, ale dost lidí je chválí. Jako alternativu k portám vidím Sennheiser PX100, ty mám k mp3ce a hrajou dobře, připadají mi vyváženější oproti portám. K multiefektu bych ale vybral něco většího aby dobře držely na hlavě a uzavřené, doporučím třeba tyto sennheisery: http://www.sluchatka.net/11-sennheiser-hd-215/ . Pokud bys měl pár korun navíc, tak doporučuju tyhle: http://www.sluchatka.net/43-sennheiser-hd-280-pro/ - ty sou fakt super a jsou to asi nejpohodlnější sluchátka co sem měl na uších 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zásadně nesouhlasímworo90 píše:Co nejobyčejnější. Cílovou skupinou výroby dražších sluchátek jsou disko dětičky, takže čím dražší a podivněji vypadající, tím přebasovanější.
P.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ty moje sluchátka mají vypínatelné basy a ještě se dají seštelovat kolečkem jak moc jich tam chceš, takže nemám vubec problém stím, že by byly přebasované. Ale každý má hold jinej vkus. Je to typ Koss HQ1.Fisher píše:woro90: jojo díky kdyžtak nějakej přesnější typ
Bejt tebou zaměřím se na SennheisryFisher píše:Jo díky hoši tak snad něco vyberu
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Být mnou tak na Kossy 
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
Jde o to, co chce no. Pokud bych si chtěl v těch sluchadlech poslechnout hudbu jako konzument, a užít si jí (nejen do nich hrát na kejtru a tak), jdu do kosáků. O nich je prostě známo, že vše zkrášlujou
A nějaký senny budou zase hodně u reality, jak to opravdu hraje
jde o to, co všechno s nima budeš dělat no 
Fender American Deluxe Stratocaster HSS 60th, George Dennis The Blue , Audio-technica Wireless, In-Ear LD Systems a zase nově - hlava a bedna Orange - hraje to fuck dobře 
prave sa chystam predavat vyborne AKG K240 Studio - poslal som sukromnu spravu, upgradoval som na Sennheiser HD600 ktore su kusok lepsie ale aj minimalne dvojnasobne drahsie
- Jens Ludwig
- Odborník
čili chceš tvrdit, že jen proto, že mam doma sluchadla za 5 klacků, tak sem diskodětička??? jestli chceš, poošlu to po SZ adresu a přiď si pro facku;)woro90 píše:Co nejobyčejnější. Cílovou skupinou výroby dražších sluchátek jsou disko dětičky, takže čím dražší a podivněji vypadající, tím přebasovanější.
nebo snad třeba v takových IF Studios dělat disko, že tam maj několikery AKG K271 a různý Sennheissery???
nebo se snad v profi studiích dělá na těch nejlevnějších možných sluchátkách???
nejdřív by to chtělo trochu přemejšlet, než vypustíš na veřejnost takový bludy....
jinak, co se sluchátek týče obecně...
je důležitý rozdělit je na několik skupin - a to tyto tři
HI-FI & domácí použití - tam spadaj Kossy celým spektrem a spousta i jinejch znašek - tyhle sluchátka maj různý úrovně kvality zvuku, podle toho, kolik stojej, ale celkově se o všech dá říct, že zvuk dobarvujou - čili lžou....
DJ Sluchátka - víc profi použotí, ale většina má taky trochu upravenou charakteristiku pro DJ - nejsou zcela věrný, dál maj většinou různý vychytávky, jako možnost odklopení z ucha atd... navíc jsou konstrukčně dělaný spí ma hotovou komprimovanou muziku nemusí snášet veliký dynamický rozsah...
Studiová sluchátka jsou určena právě do studia, vyznačují se tím, že zvuk nedokreslujou a může se i zdát, že nehrajou tak pěkně - za to, hrajou věrně... jsou i konstrukčně přizpůsobený vytší dynamica, takže to je další plus, proč tyto pro muzikanta....
jinak vše, co tuje psáno tak platí tím víc, čím je vyšší cenová kategorie...
to Fisher: a jakou si tak představuješ cenovou hladinu???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Pro facku si s radostí přijdu, pokud bydlíš někde blízko. Měl jsem na mysli klasická hi-fi sluchátka, protože běžný uživatel si těžko bude kupovat studiová. O DJ sluchadlech ani nemluvě, ta se většinou hodí fakt jenom pro DJe. Ty by sis snad koupil k mulťáku za šest litrů sluchadla za tři? O kvalitě mého "přemejšlení" není nutno pochybovat.Jens Ludwig píše:čili chceš tvrdit, že jen proto, že mam doma sluchadla za 5 klacků, tak sem diskodětička??? jestli chceš, poošlu to po SZ adresu a přiď si pro facku;)woro90 píše:Co nejobyčejnější. Cílovou skupinou výroby dražších sluchátek jsou disko dětičky, takže čím dražší a podivněji vypadající, tím přebasovanější.
nebo snad třeba v takových IF Studios dělat disko, že tam maj několikery AKG K271 a různý Sennheissery???
nebo se snad v profi studiích dělá na těch nejlevnějších možných sluchátkách???
nejdřív by to chtělo trochu přemejšlet, než vypustíš na veřejnost takový bludy....
A mimochodem, ve frekvenčním rozsahu kytary hrají nejvěrněji ze všech sluchátek co mám doma ty nejošklivější čínské mrchy co jsem koupil za sto pade v nouzi nejvyšší když jsem potřeboval něco pořádně širokého na hlavu na Counter-Strike. Ostatní jsou většinou přebasované. Ale samozřejmě nejsem dost muzikant ani "přemejšleč", abych si pořizoval studiová sluchátka.
Bezny sluchatka ti budou kecat na stredech, coz jsou dost krizovy frekvence pro kytary - coz lze snadno ilustrovat na tom, ze kdyz to nekdo prehani s ekvalizerem do V, tak potom kolikrat neni vubec slyset, co hraje.
Je ale fakt, ze pokud to clovek bude pouzivat ciste na kytaru, tak cistota nebo vernost prednesu neni to hlavni, spis bych resil pohodlnost (tam to je bohuzel vetsinou primo umerny cene) a eventualne utlum od okoli.
Mimochodem o hrani na kytaru nebylo v tvem puvodnim problemovem prispevku ani slovo a znelo to az nebezpecne zobecnene, tak se nediv, ze to kdekoho nasere.
Je ale fakt, ze pokud to clovek bude pouzivat ciste na kytaru, tak cistota nebo vernost prednesu neni to hlavni, spis bych resil pohodlnost (tam to je bohuzel vetsinou primo umerny cene) a eventualne utlum od okoli.
Mimochodem o hrani na kytaru nebylo v tvem puvodnim problemovem prispevku ani slovo a znelo to az nebezpecne zobecnene, tak se nediv, ze to kdekoho nasere.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Původně to bylo zařazeno v sekci "kytarové efekty", z čehož jsem vyvozoval, že má jít o sluchátka pro hraní na kytaru nebo jiný způsob vyluzování kraválu tak, aby se člověk dobře slyšel a aby ho nemuseli poslouchat ostatní.Wohma píše:Mimochodem o hrani na kytaru nebylo v tvem puvodnim problemovem prispevku ani slovo a znelo to az nebezpecne zobecnene, tak se nediv, ze to kdekoho nasere.