Lampové kombo na doma 30 - 35 tisíc
Pravidla fóra
Re: Lampové kombo na doma 30 - 35 tisíc
No u té F30 je to umocněné novou technologií lampového zesilovače - Dyna Watt. Znamená to prakticky to, že 2xEL84 hrajou shodně výkoně jako 4xEL84 (je to fakt poznat) a hraje to ještě tak zvláštně vybuzeně od nižších hlasitosí, proto je to aparát hlavně na tvrdší hudbu (ne jako studia a subway verze)
Proto bych to kombo na tenhle účel fakt nedoporučoval:)
Proto bych to kombo na tenhle účel fakt nedoporučoval:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
imho hlavne neni vypsane na co vlastne jester to kombo chce, jestli chce kreslit koncem nebo ne, styl etc
jestli mu nevadi ze nebude kreslit koncem a chce metal tak at si klidne na doma koupi triple recto, jesti ale chce tak bych si nekoupil nic nad 10W.
imho je F30 a F50 uplne mimo misu "kombicek na doma". to bych se spis uz shanel po nejakem marku se simul class (ackoliv jsou na tom podobne s hlasitosti - neplest s 100/60 markama) nebo proste koupil neco "obyc" a k tomu poridil brzdu treba od hota (3000 max a funguje naprosto perfektne - neslysel jsem zadne przneni zvuku pri zapnute brzde)
imho je F30 a F50 uplne mimo misu "kombicek na doma". to bych se spis uz shanel po nejakem marku se simul class (ackoliv jsou na tom podobne s hlasitosti - neplest s 100/60 markama) nebo proste koupil neco "obyc" a k tomu poridil brzdu treba od hota (3000 max a funguje naprosto perfektne - neslysel jsem zadne przneni zvuku pri zapnute brzde)
No styl jsem napsal v úplně prvním příspěvku. Jestli chci kreslit koncem nebo ne, netuším, anžto nevím jaký je v tom zvuku rozdíl - chci jen, aby to hrálo dobře mému uchu. Jinak to bude můj jediný aparát - nepotřebuji tedy aparát, který odhalí všechny moje chyby. Do zkušebny ani na koncerty se ve svém věku 40+ nechystám.Kinx píše:imho hlavne neni vypsane na co vlastne jester to kombo chce, jestli chce kreslit koncem nebo ne, styl etc![]()
Jinak chci získat tipy, ty nejzajímavější poslechnout a potom se rozhodnout. Nespěchám na to. Nechci koupit nic, co nemůžu vyzkoušet. No a Vás zkušenější mám tady na to, abych, když si něco vymyslím, tak jste mně to rozmluvili
Postřehy o jednotlivých kombech, které vyzkouším, sem když tak napíšu, ale teď na to bohužel nebudu mít po nějakou dobu (cca 3 týdny) čas.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zajímavé. termyx měl od hota nějakou brzdu za 1400 (nepletu-li se) a říkal, že to zvuk na jeho Fenderu prznilo, ořezávalo výšky, nakonec se jí zbavil. Ty máš jiné zkušenosti? Může jít třeba o jiný model (když je ta tvoje uváděná cena dvojnásobná)?Kinx píše: ...nebo proste koupil neco "obyc" a k tomu poridil brzdu treba od hota (3000 max a funguje naprosto perfektne - neslysel jsem zadne przneni zvuku pri zapnute brzde)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
uz si presne nepamatuju kolik stala, ale zkousel jsem ji na mese mark I a nijak zvuk neprznila, dokonce to potvrzlovalo i nekolik svedku a nejsem sam kdo tu zkusenost maNero píše:Zajímavé. termyx měl od hota nějakou brzdu za 1400 (nepletu-li se) a říkal, že to zvuk na jeho Fenderu prznilo, ořezávalo výšky, nakonec se jí zbavil. Ty máš jiné zkušenosti? Může jít třeba o jiný model (když je ta tvoje uváděná cena dvojnásobná)?Kinx píše: ...nebo proste koupil neco "obyc" a k tomu poridil brzdu treba od hota (3000 max a funguje naprosto perfektne - neslysel jsem zadne przneni zvuku pri zapnute brzde)
jinak k tematu: zkresleni konce je dost specificka vec, ale pokud nehledas aparat ktery by zduraznoval tvoje chyby tak bych se po tom asi nekoukal. mrkni treba jeste na ten cinskej bogner (alchemy), ten by te mohl zajimat - akorat mi prijde ze ten aparat hraje porad nebezpecne stejne.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
U toho Bognera mi je značně nesympatické, že tam Line6 narvalo tu svou digitální efektovou jednotku...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
to mi nijak nevadi, spis mi vadi to jak reaguje na dynamiku. proste mi prislo ze to furt hraje v jedny rovine, takovej porad stejne hezkej zvuk
na druhou stranu aspon to schovava chyby 
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem na toho Bognera koukalpřed nějakou doboua mě se nelíbí ta zrnitost zkresleného zvuku.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
zkousel jsi to s tim jejich boxem? ten mi prijde super, nijak zrnity mi to osobne neprislo . zkousel jsem teda hlavu a ten 2x12 box co je k tomu. chystam se vyzkouset ten box se svym aparatem, jsem na to dost zvedavy jak se to bude chovat 
Tak ještě jednou moc děkuju qwer(ovi) za vyzkoušení všech jeho kombíček a skvělých kytar (btw ač mexikánci, strčily mého američana hravě do kapsy - poznámka pro ty, co pořád řeší jestli mexičan nebo američan) a za pohodově strávené dopoledne. Díky.
Tak z toho, co jsem měl zatím možnost vyzkoušet:
VOX AC30
VOX AC4TV
Orange Rocker 30
Blackstar Artisan 15
H&K Statesman Dual
Engl Thunder
se mi nejvíce líbil ten Orange Rocker. Jak zvukově celkově, tak i hrál dobře relativně potichu. Příjemně mě překvapil Engl, ale na doma je to zabiják.
Ještě musím někde (asi v Praze) vyzkoušet Mesu Express a potom se asi rozhodnu. Ještě nějaký tip? Líbil by se mi i BadCat Alley Cat (i když cena za nový už je nad limit), ale to asi v ČR nikde nevyzkouším.
VOX AC30
VOX AC4TV
Orange Rocker 30
Blackstar Artisan 15
H&K Statesman Dual
Engl Thunder
se mi nejvíce líbil ten Orange Rocker. Jak zvukově celkově, tak i hrál dobře relativně potichu. Příjemně mě překvapil Engl, ale na doma je to zabiják.
Ještě musím někde (asi v Praze) vyzkoušet Mesu Express a potom se asi rozhodnu. Ještě nějaký tip? Líbil by se mi i BadCat Alley Cat (i když cena za nový už je nad limit), ale to asi v ČR nikde nevyzkouším.
Ten Orange Rocker 30 hraje pekne i potichu - to zn. ze v RD by se klidne taky dal na takove skromne zvykani pouzit? Ten bych rad nekde slysel osobne (24 kg je uz ale fest)! 
No v rodinném domě naprosto bez problémů. Já jsem ho slyšel u qwera, netuším jestli ho mají někde v ČR skladem, ale obávám se, že ne, protože moc obchodů Orange nevede. Jinak u Rockera se mi líbil jak čistý (ale pozor, ten kanál je bez korekcí), tak i zkreslený kanál. Jediné malé mínus je, že nemá efektovou smyčku.wikxzen píše:Ten Orange Rocker 30 hraje pekne i potichu - to zn. ze v RD by se klidne taky dal na takove skromne zvykani pouzit? Ten bych rad nekde slysel osobne (24 kg je uz ale fest)!
Jinak qwera můžu doporučit
Ještě malá poznámka k mému hodnocení - já jsem na elektriku dost nemehlo, takže třeba na stránkách H&K je k Statesmanovi demo se stratem a zní tam naprosto úchvatně. Ale já ať jsem kroutil jak jsem kroutil, tomu zkreslenému zvuku jsem se ani nepřiblížil (čistý byl opět krásný). Takže je asi něco špatného mezi kytarou a aparátem. Obávám se, že to budu já.
zkus jeste mesu F serie, me osobne se libi vic nez express. a taky to hraje dobre i potichu 
O pár příspěvků výše jsem se ptal na F30 a Nera na F50 a spíš mi to bylo nedoporučeno.Kinx píše:zkus jeste mesu F serie, me osobne se libi vic nez express. a taky to hraje dobre i potichu
a co takhle ten "citizenův" mark 2 ? krapet hlasitější ale tak s brzdou...proč ne..co??
No sám citizen.one mi tady na první stránce říká že spíš ne, že je lepší třeba 22+.xmarox píše:a co takhle ten "citizenův" mark 2 ? krapet hlasitější ale tak s brzdou...proč ne..co??
šmarja tak to jsem přehlíd
no každopádně studio 22 byla teď někdy na bazaru, akorát ne 22+ no...od věci by nebylo zkusit třeba ten maverick od mesy co je teď na bazaru...
Hlavne jsem ted nekde videl to studio za 17 papiru, tomu rikam kauf.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jj je to teď na hudebnímbazaru...super cena..