Tech 21 SansAmp - pomoc při výběru

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Jan Bouše

Tech 21 SansAmp - pomoc při výběru

Příspěvek od Jan Bouše »

Zdravím všechny a zároveň žádám o pomoc při rozhodování mezi Tech 21 SansAmp: GT2, nebo TRI A.C, nebo California. Spíš než TRI A.C bych asi bral GT2, ukládat nepotřebuji a GT2 má možná větší zvukovou variabilitu díky většímu množství ovladačů. Nejvíc by se mi tedy líbila GT2 pro výběr ze třech značek aparátů, ale nevím, jestli dokáže stejně věrně a se stejnou variabilitou simulovat Messu (o kterou mi hlavně jde), stejně jako California. Děkuji za rady!
griper

Re: Tech 21 SansAmp - pomoc při výběru

Příspěvek od griper »

Je teda pravda, že sem na original nehral. Hral sem jenom na kopii co sem si doma postavil. Na Mesu sem taky nehral.

Nicmene sem na tý mojí kopii natočil fakt dobrý hutný, silný zkreslení a taky jenom takovej nakřáplej zvuk... Paleta je fakt velká.
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Četl jsem pár recenzí na řadu SansAmp a mám dojem, že jsou to fakt povedený kousky a nemám strach, že bych nenašel svůj zvuk. Jen nevím, kterou z těch 3 krabek vybrat...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ber GT-2 model, ale pokud po Mesa zvuku vylozene prahnes, tak si priplat za V-Twin...
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

wikxzen píše:Ber GT-2 model, ale pokud po Mesa zvuku vylozene prahnes, tak si priplat za V-Twin...

Můžu Tě požádat o nějaký odkaz?
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Jan Bouše píše:
wikxzen píše:Ber GT-2 model, ale pokud po Mesa zvuku vylozene prahnes, tak si priplat za V-Twin...

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... -twin.html

pro příště ale http://google.com :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

cerfotoc píše:
Jan Bouše píše:

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... -twin.html

pro příště ale http://google.com :)
Jde mi hlavně o "RECTO" zvuk, mysliš, že V-Twin ho dokáže nasimulovat lépe než SansAmp California?
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

joo tak to ti neřeknu, zeptej se uživatele Nero tady na fóru, ten ho měl, nebo možná ještě má, ale řekl bych že na nějaký hodně tvrdý recto zkreslení to nebude.

jinak osobně bych bral GT-2, kvůli těm třem přepínačům :) Každopádně pokud jdeš přímo po zvuku mesy a nechceš s tím třeba nahrávat tak bude možná California lepší - 3pásmovej EQ a potenciometr Character...

takže bych se rozhodoval tak, že pokud to budeš dávat před aparát tak bych bral californii pro větší možnosti nastavení, ale pokud bys to třeba chtěl využít i na nahrávání atd., tak GT-2 - kvůli simulaci umístění mikrofonu a charakteru zvuku, který sou IMHO super :wink:

Každopádně pokud máš aparát s ekvalizérem a budeš to dávat na čistej zvuk, tak můžeš trochu doladit i ekvalizérem na aparátu, což nahradí 3pásmovej EQ na Californii, a potenciometr character zase nahradí ten přepínač charakteru zvuku, případně umístění mikrofonu.

Těžko rozhodovat, takže zajeď do hudebnin a vyzkoušej. V brně v musiccenteru a v praze na kytarách je maj, takže by neměl být problém.
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Takže TRI A.C z ankety vyřazuju. Nemám to na pódium, takže nepotřebuju paměti a možnost listování v uložených nastaveních. Ale teď ještě rozseknout to, jestli GT2, nebo California. Rád bych GT2 kvůli simulaci dalších dvou aparátů, ale nevím, jestli proti Californii nemá trochu "ošizenou" tu MESU, o kterou mi jde nejvíc.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Toho bych se nebál.

Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak jsem si poslechl Californii i ten sans amp a ta Californie me prijde blizsi tomu, co si pred stavuju pod slovem mesa :). Takze bych sel asi spise do ni ... no a pri nejhorsim si muzes potom koupit za par stovek behringera gdi 21 (myslim), pokud by ti chybel ten british a tweed mod.

http://www.youtube.com/watch?v=N75nqIWFD2A
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Zeptej se Nera na V-twin , pokud chceš mesa sound tak bych šel rozhodně do twina , má to dost možností a navíc to má lampu takže zvuk je zcela o nečem jinym , za mě V-twin, ale budeš si muset připlatit.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Já jsem zas slyšel, že na V-Twin musíš mít lampovej aparák (kterej nemám), protože přez trand je to slabota, ale ten SansAmp při velkom drivu zní naopak na tranďáku lépe než přez flašky. Chtělo by to někoho, kdo měl tu čest s oběma efekty.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja mel bohuzel jen GT-2, na to, ze je to simulace, tak to zni velmi verne, i pres trandak se na tom da nakroutit pouzitelnej zvuk. Ale lampa to neni :) V-Twin mi prijde dost predrazenej.

Slysel jsem pekny veci na kreslitka od Blackstaru, ale nevim, jestli tam maji neco rectoidniho, dival ses i jinde nez u Tech 21 a M/B?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Wohma píše:Ja mel bohuzel jen GT-2, na to, ze je to simulace, tak to zni velmi verne, i pres trandak se na tom da nakroutit pouzitelnej zvuk. Ale lampa to neni :) V-Twin mi prijde dost predrazenej.

Slysel jsem pekny veci na kreslitka od Blackstaru, ale nevim, jestli tam maji neco rectoidniho, dival ses i jinde nez u Tech 21 a M/B?
Projížděl jsem kompletní nabídku na www.musiccenter.cz a SansAmp mě dost upoutal, čet jsem i pár recenzí od muzikantů, kteří k simulátorům lamp maj vyloženě odpor a vyzkoušeli obrovský množství efektů, ale z tohodle si kecli na p***l, protože si v návodu našli nastavení na simulaci konkrétního aparátu, nakroutili to a fakt to tam bylo. Nevim, jestli i recenze v MUSIC-STORE jsou uplacený, ale strašně si to chválili.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jan Bouše píše:Nevim, jestli i recenze v MUSIC-STORE jsou uplacený, ale strašně si to chválili.
Jsou. Resp. i tam maji tendence vse prilis nekritizovat...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jan Bouše píše:Já jsem zas slyšel, že na V-Twin musíš mít lampovej aparák (kterej nemám), protože přez trand je to slabota, ale ten SansAmp při velkom drivu zní naopak na tranďáku lépe než přez flašky. Chtělo by to někoho, kdo měl tu čest s oběma efekty.
Twin zní i na tranzistoru dobře - zkoušeno ze srandy na Cube30. Jasně, že to není lampa a ten trand z toho je cítit, ale to bude z jakýhokoli gearu, když na konci řetezu bude tranzistor.

Ohledně těch Blackstar - dělají i krabky s dost tvrdým zkreslením (DistX? nebo tak nějak se to myslím jmenuje). Ale že to má recto-charakter, to bych zrovna neřekl. Je to sice US hi-gain zvuk, ale ne recto (z mého pohledu naštěstí - zní mi to totiž zajímavěji :wink: ).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Je GT-2 použitelný na hraní přes mix?
kytara -> GT-2 -> mix -> bedny
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Dafčánek píše:Je GT-2 použitelný na hraní přes mix?
kytara -> GT-2 -> mix -> bedny
To asi záleží jeslti má GT2 na konci simulaci bedny resp. záleží, co myslíš slovem použitelný... použitellný je všechno, záleží s jakým výsledkem.
Měl jsem Classic, ten to měl vše. Zněl parádně do linky, s lampovým aparátem zněla naopak uplně blbě.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Krabičkové preampy zapojujete před preamp aparátu?
Podívej se na AMT Electronics R-1, jde o simulaci Triple Rectifiera.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“