Hraní zápěstím a ne rukou

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Knorecek

Hraní zápěstím a ne rukou

Příspěvek od Knorecek »

Ahoj, mám ve svým hraní takovej větší problém a to že, většinou na E-čko ale klidně i na ostatní struny nehraju zápěstím ale celou rukou. Např. písničky jako začátek Motorbreath od Metallici, nebo Kill the King od Megadeth. Když prostě hraju na E-čko hýbe se mi celá ruka a ne jen zápěstí. Jak mám tu ruku zprávně ukotvit abych hrál zápěstím? díky za rady
distortion00

Re: Hraní zápěstím a ne rukou

Příspěvek od distortion00 »

Knorecek píše:Ahoj, mám ve svým hraní takovej větší problém a to že, většinou na E-čko ale klidně i na ostatní struny nehraju zápěstím ale celou rukou. Např. písničky jako začátek Motorbreath od Metallici, nebo Kill the King od Megadeth. Když prostě hraju na E-čko hýbe se mi celá ruka a ne jen zápěstí. Jak mám tu ruku zprávně ukotvit abych hrál zápěstím? díky za rady
poloz si dlan ruky na kobylku ale tak aby si netlmil struny ked netreba a hraj. a ked ti neide skus si na to zvyknut, den dva a mas to... aj ja som na zaciatku hral ako ty,xD a potom mi doslo ze sa tak ruka unavi velmi skoro a je to nepohodlne.D
Knorecek

Příspěvek od Knorecek »

jj díky, skusim to 8) je fakt že ta ruka se unaví dost rychle, ještě k tomu křeč a je po hraní
linhart

Příspěvek od linhart »

urco si hod to zapesti na kobylku-nebudes tak unavenej(jak psal distortion) a pomuze ti to i v "cistejsim"(presnejsim) hrani.
Garret
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garret »

Zdravím já tak nějak nevím jak přesně dát ruku buť začnu omylem třeba na jedné struně tlumit ton nebo drknu do volume a ztlumím kytaru.
Slyšel jsem že jednomu vyhovuje kobylka a druhému bez kobylky.je to pravda?mě to třeba na kobylce moc nejde
kytara:AXL Marquee
Kombo:Crate Flex Wave Series FW15R
Efekt:zatím kabel ibanez
pár trsátek ale hlavně dunlop 2mm
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

a tys někdy viděl kytaru bez kobylky? :lol: trochu víc specifikuj co ti dělá problém
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Garret
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garret »

Myslel jsem jako ruka na kobylce nebo ne.
kytara:AXL Marquee
Kombo:Crate Flex Wave Series FW15R
Efekt:zatím kabel ibanez
pár trsátek ale hlavně dunlop 2mm
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pokud se to naučíš bez ruky na kobylce, tak jedině lépe pro tebe. Například hra prsty se se zápěstím na kobylce vůbec praktikovat nedá. Zrovna tak pro ní platí, že pokud budeš hrát prsty blízko u kobylky (věc zvyku, pokud míváš ruku na kobylce), tak se daleko víc nadřeš a nebude ti to tak znít.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Já mám ruku jakoby na kobyle, ale nad ní. Malíčkem a prsteníčkem se občas dotýkám fošny (mám tím blízko k volume a navíc tím lépe kontroluji polohu ruky). Jinak mám ruku vesměs ve vzduchu. Vlastně ani nehraju zápěstím, ale palce a ukazovákem. Pokud ti nevyhovuje ruka na kobyle zkus to jako já :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

LAMA píše:Já mám ruku jakoby na kobyle, ale nad ní. Malíčkem a prsteníčkem se občas dotýkám fošny (mám tím blízko k volume a navíc tím lépe kontroluji polohu ruky). Jinak mám ruku vesměs ve vzduchu. Vlastně ani nehraju zápěstím, ale palce a ukazovákem. Pokud ti nevyhovuje ruka na kobyle zkus to jako já :wink:
Pokud pohyb trsátka vychází z prstů, gratuluji - dovedl jsi k dokonalosti jeden z poměrně dost omezujících zlozvyků :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ona ruka ve vzduchu podle mě není nejlepší řešení - vyplatí se mít ruku někde zapřenou, zafixovanou, abys věděl, jak se orientovat. Proto je podle mě dobře se opírat o kobylku. To pokud mluvíme o trsátkovém hraní. Nicméně je dobré umět i "vyjet" rukou mimo vzdušná prostor kobylky, protože pak získáváš mnohem širší možnosti práce s tónem.

Při hraní prsty to je trochu jinak, protože když máš zapřenou ruku, tak snad ani vybrnkávat nemůžeš.

A to s tím palcem a ukazovákem, to je fakt docela prasárna, toho se, LAMO, zbav... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Nero píše:A to s tím palcem a ukazovákem, to je fakt docela prasárna, toho se, LAMO, zbav... :wink:
:mrgreen:

K tematu: ja se opiram o desku kytary spodkem dlane kdyz neco hraju i na basovejch strunach a kdyz hraju neco na tencich strunak tak si ruku polozim na struny na kery nehraju. S rukou na kobylce nehraju, protoze pak hraju moc u kobylky a tam se ty struny malo kmitaj nebo jak to rict :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

cerfotoc píše:
Nero píše:A to s tím palcem a ukazovákem, to je fakt docela prasárna, toho se, LAMO, zbav... :wink:
:mrgreen:

K tematu: ja se opiram o desku kytary spodkem dlane kdyz neco hraju i na basovejch strunach a kdyz hraju neco na tencich strunak tak si ruku polozim na struny na kery nehraju. S rukou na kobylce nehraju, protoze pak hraju moc u kobylky a tam se ty struny malo kmitaj nebo jak to rict :)
Výhoda lidí s velkou pazourou :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Hele lamy nelamujte do mě :) Vím že s prstama nelze dostáhnout velké rychlosti a taky tak nehraju pořád. Hraju tak když potřebuju rychle přebíhat ze struny na strunu (hodně rychlý vybrnky) mám tím pak dobrou orientaci. Poloha ruky se mi mění podle toho, co (jak) zrovna hraju. Se svojí technikou pravé ruky jsem dostatečně spokojený. Nulová únava i po několika hodinách hraní, rychlost, přesnost úderů. Pohyb vychází ze zápěstí, ale to spolupráce celé ruky.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

jesi to dobre chapu co pise lama, tak nevim proc by se toho mel zbavovat, kytarista myslim z testamentu tuhle techniku taky ukazoval, je to na rychly onanie
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“