Výběr kytary pro úplného nováčka - hlavně na metal?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
axi12
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr kytary pro úplného nováčka - hlavně na metal?

Příspěvek od axi12 »

Ja myslel, ze to tremolo je tam dobry, a ono ne?! Nevim teda zda to takhle na zacatku vyuziju, ale tak hledal jsem kytary s tim. Tak nevim :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Janny

Příspěvek od Janny »

axi12 píše: P.S. Vim, ze uz je to tu mnohokrat omilane tema, ae nemam proste nervi na to, abych to tu prehledaval :)
Hmmm, tak nemáš na to nervi jo ? :D No co, já bych zas neměla nervy na to, abych vysvětlovala jak použít hledat :) Ono totiž kytary rozdělený podle cen máš hned navrchu, výběr nové kytary :lol:

Ale k tématu : buď bych zašla do zde již zminovanému bazaru, ale všechno odzkoušet, prohlídnout atp. Nebo bych se mrkla po jiných kytarách, do stagga bych fakt nešla 8)

Já před týdnem kupovala kytaru AXL Badwater v tom výprodeji co je na kytary.cz :) Ale ono v týhle cenový kategorii to bude všechno dost podobný, případně každej doporučí to co má doma, že :)

A kombo tu nedávno někdo doporučoval v týhle cenový relaci tohle : http://kytary.cz/crate-flex-wave-series ... 92:0:0:1:0 - ale zkušenosti s ním nemám :wink:

A taky bych řekla, když chceš hlavně ten metal, tak nic extra specifickýho pro to nenajdeš u těch 3000,- - tak se dívej na ty snímače :) A pak už je to taky o efektech, že metalisto :mrgreen: Hodně zdaru :)
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

No metal nie je ako metal, ale na taký ten vypatlaný kde si trieskaš hlavu o stenu potrebuješ hlavne gitaru s extrémnym vzhľadom, aby si vyzeral aspoň drsne a na kvalitu ser. A keď si na tom Cube dáš Metal Stack, tak to by ti malo skresliť hociaké trieskanie do hocičoho.

Pokiaľ však chceš elektrickú gitaru a chceš seriózne hrať, tak si našetri (alebo zarob) peniažky na niečo lepšie.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Tomino666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomino666 »

Čus, sem začátečník, ovládám jen pár akordů co sem skoušel na akustice. Teď bych rád přešel na elektriku, ale scháním nějakou maximálně do 4 tisíc, aby se na ní dal hrát jak rock a punk, tak i metal. Absolutně si nevím rady jakou koupit takže bych byl rád kdyby ste mě na nějakou nasměrovali. Předem díky za odpověď.
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

Tomino666 píše:Čus, sem začátečník, ovládám jen pár akordů co sem skoušel na akustice. Teď bych rád přešel na elektriku, ale scháním nějakou maximálně do 4 tisíc, aby se na ní dal hrát jak rock a punk, tak i metal. Absolutně si nevím rady jakou koupit takže bych byl rád kdyby ste mě na nějakou nasměrovali. Předem díky za odpověď.

Čau, sem taky začátečník ale myslim si že na tvý požadavky je ideální kytara typu superstrat
Ernie Ball Music Man Silhouette Special, Gamble Guitars Rockfire Standard
Crate Vintage Club 30, Fender Frontman 25r
Furch D25-SR Cut
woro90

Příspěvek od woro90 »

Čus jsem taky začátečník ale vím že o použitelnosti do metalu vypovídají hlavně použité snímače, ne tvar těla. Cokoliv s humbuckerem u kobylky postačí, pokud to nebude akustika, jazzbox nebo (polo)lubovka.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Tomino666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomino666 »

Podle vašich rad sem se koukl a vybral tuhle: http://www.musiccenter.cz/Cort-G110-RDS ... e/:3:34176
Eště bych se rád zeptal, co je to tremolo a co si mám ke kytaře koupit, abych mohl hrát přes PC. Děkuji
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tomino666 píše:Podle vašich rad sem se koukl a vybral tuhle: http://www.musiccenter.cz/Cort-G110-RDS ... e/:3:34176
Eště bych se rád zeptal, co je to tremolo a co si mám ke kytaře koupit, abych mohl hrát přes PC. Děkuji
Tremolo: http://www.lmgtfy.com/?q=kytara+tremolo Pro hraní přes PC by ti teoreticky měla stačit kytara, PC, audio kabel jack-jack 3.5mm a přechodka na velký (6.3mm) jack, případně nástrojový kabej a opačná přechodka.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Zase si udělám reklamu pro svojí Cortku za 3,5 viz podpis :|
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Tomino666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomino666 »

Tak teď tomu rozumim, jak koza petrželi :-D, nějak popsat atd by nešlo ? Prosím
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tomino666 píše:Tak teď tomu rozumim, jak koza petrželi :-D, nějak popsat atd by nešlo ? Prosím
http://en.wikipedia.org/wiki/Tremolo_arm
Tomino666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomino666 »

tremolu už jakžtakž rozumim, ale nerozumim tej kabeláži... :roll:
woro90

Příspěvek od woro90 »

No potřebuješ mít na jednom konci kabelu velký jack (do kytary) a na druhém malý jack (do zvukovky).
Gembír

Příspěvek od Gembír »

Bazarově za 3k si myslím že už něco bys mohl pořídit a hlavně líp nežly nějakou novou . :arrow: pečlivě hlídej bazar
Tomino666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomino666 »

Hmm, já nevim, zas na bazarovku mi nikdo nedá záruku, kdyby se něco pos*alo, třeba snímače atd...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“