Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
woro90

Re: Homemade kytara

Příspěvek od woro90 »

Ještě je možnost sehnat fotku zepředu v slušném rozlišení, obtáhnout si obrys, podle menzury určit měřítko a podle něj to zvětšit do skutečné velikosti. Teď jsem takhle dělal šablonu na tu svoji šílenost - po několika úpravách už jaguara připomíná jenom vzdáleně a pomocí kusu papundeklu jsem odladil usazení při hraní vsedě, takže tvar už by byl. Teď ještě sehnat to dřevo...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

woro90 píše:Ještě je možnost sehnat fotku zepředu v slušném rozlišení, obtáhnout si obrys, podle menzury určit měřítko a podle něj to zvětšit do skutečné velikosti. Teď jsem takhle dělal šablonu na tu svoji šílenost - po několika úpravách už jaguara připomíná jenom vzdáleně a pomocí kusu papundeklu jsem odladil usazení při hraní vsedě, takže tvar už by byl. Teď ještě sehnat to dřevo...
GL :wink:
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
woro90

Příspěvek od woro90 »

Pokud máš ty nebo někdo poblíž strata, tohle by ti mohlo pomoci - není to zrovna Xiphos, ale je to velmi podobný (a dovolím si tvrdit že hezčí) tvar. Taky ořezaný explorer :wink: Tohle už je dostatečně velké rozlišení na to, abys mohl vytvořit šablonu ve skutečné velikosti, navíc je to 2D kresba, ne fotka. Pokud bys neměl tu možnost, můžu ti z toho ten obrys vytáhnout a pokusit se ho hodit do správné velikosti, ale mám Corel a nevím jaký formát by ti vyhovoval. Mohl bych se kdyžtak pokusit to hodit do pdf, ale nezaručujhi že to bude fungovat - dělal jsem to naposledy před rokem na jiné verzi Corelu. http://www.mosercustomshop.com/index.ph ... cts_id=420
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak konečně jsem hotov a hraje to!!! a ladí to!!!! :lol: :lol: :lol: akorát musím koupit čepce na poty. A dodatek: nápis na hlavě je z holografického materiálu z fotky to nejde poznat... v blízké době to postnu na YT
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Mastr píše:Tak konečně jsem hotov a hraje to!!! a ladí to!!!! :lol: :lol: :lol: akorát musím koupit čepce na poty. A dodatek: nápis na hlavě je z holografického materiálu z fotky to nejde poznat... v blízké době to postnu na YT

(4x foto: na domácí výrobu fakt kurvahustej polonahej explorer jak z fabriky)
Tohle že je konec ledna? :wink: Ale máš to krásný, zvlášť když to i ladí a hraje.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

No jo no protáhlo se lakování
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
92ChazzyChazz

Mastr píše:No jo no protáhlo se lakování
ale povedl se expík :wink: pak sem hoď odkaz na to YT, ať víme, jak to hraje :wink:
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Johndie
last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johndie »

Hezký, chtělo by to ale ještě zalakovat do pořádnýho lesku a třeba černý pickguard ;-)
92ChazzyChazz

Johndie píše:Hezký, chtělo by to ale ještě zalakovat do pořádnýho lesku a třeba černý pickguard ;-)
Mam pocit, ze psal uz driv, ze tam nechce pickguard;-)

Mastr

Příspěvek od Mastr »

Pickguard ani náhodou podle mě to hrozně hyzdí.... a do lesku se nezalakovává..... nikdy to nezalakuješ tak aby na tom nebyly kapénky. Vždicky po nalakování se to musí zbrousit nejjemnějším smirkem co najdeš nejlíp tak 2000ka a pořádným leštícím strojem naleštit pokud chceš opravdu 100% výsledek. Já to leštil jen kotouči na vrtačku a myslím, že na mé účely je výsledek dostačující. Samozřejmě si to můžu nechat naleštit u kytaráře, ale bude to stát šílený obnos (účtjí si za to půlku ceny lakování kytary) myslím že pro mě absolutně neocenitelné... jemné šmouhy jdou vidět jen hodně z blízka nebo na fotce. Z 30cm vzdálenosti už to vypadá jako normálně naleštěná kytara.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

hezký, ale NĚCO tomu vzhledově chybí

podle mně by tam ten PG byl vpohodě a vypadalo by to "hotověji". takhle mi připadá že s tím jetě něco budeš dělat
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Asi bych se inspiroval u Zebrahead (a Van Halena)
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Mastr

Příspěvek od Mastr »

chybí tomu akorát čepičky na poťáky a inspiroval jsem se tímhle což myslím že je celkem i dosaženo.
Obrázek

Edit: Ne jen tím horním ale i tímhle Obrázek
takový mix těch dvou
gravis22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gravis22 »

Pěkne sis to udělal čoveče, musíš mít z toho krásný pocit:)Někdy až se naučím zhoblovat, alespoň budku pro ptáky, tak se do toho vrhnu taky;-) :shock: :D

Btw:Nejsi ty amík, že se doma nezouváš :P :twisted:
Vintage-Les paul,
Marshall-Vintage,Marshall box- MC412B
Cry baby,
Line 6 M13
gravis22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gravis22 »

A ještě(když jsem si všiml těch čepiček) tomu chybí načmárané ,,So what'';-) :lol: 8) :P
Vintage-Les paul,
Cry baby,
Line 6 M13
Mastr

Příspěvek od Mastr »

To jsou ilustrační fotky expů kterými jsem se inspiroval:D:D:D takže to nejsou mé boty. A ten první obrázek jsem nakonec vyměnil za ten co je tam teď právě kvůli zavádějícímu so what:D
gravis22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gravis22 »

Mno vídíš máš to prakticky k nerozeznání až na to že máš 3 poťáky mno:)(což ses si na předešlích nevšíml :oops: )...Ae přeci si odvedl více než výbornou práci, když se podívam na první fotku s tím ,,kusem dřeva'' a teď na výsledek :idea: ...Super;-);-)

Btw:Tak to byl určo amík :P :P :lol:
Vintage-Les paul,
Cry baby,
Line 6 M13
Smile

Příspěvek od Smile »

woro - dik, ale xiphos se mi libi vic :) uvidime, mam ted divny obdobi, asi prodam elektriku a vsechno okolo a koupim si akustiku :-D a jestli ne... tak stejne nevim jakej tvar.... ten xiphos je nadhernej, ale pri mym hopsani pri hrani by to bylo dost nebezpecny, navic hrat na to jazz tak bych si pripadal podivne... :-D spis to vidim na tele s 2 rozepinacima humama... no, pres skolu stejne nebude cas takze bych se do toho pustil nejdriv o vanocni prazdniny, spis az o dalsi velky...

myslite ze je realna home-made pololubovka?
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
woro90

Příspěvek od woro90 »

SmileCZ píše:woro - dik, ale xiphos se mi libi vic :) uvidime, mam ted divny obdobi, asi prodam elektriku a vsechno okolo a koupim si akustiku :-D a jestli ne... tak stejne nevim jakej tvar.... ten xiphos je nadhernej, ale pri mym hopsani pri hrani by to bylo dost nebezpecny, navic hrat na to jazz tak bych si pripadal podivne... :-D spis to vidim na tele s 2 rozepinacima humama... no, pres skolu stejne nebude cas takze bych se do toho pustil nejdriv o vanocni prazdniny, spis az o dalsi velky...
Jazz? Tak se na xiphose vybodni a zkus vymyslet nějakou variaci na ten můj návrh :wink: Obrys ti klidně pošlu, ten už mám hotový, mám i rozkreslené dutiny pro variantu s plným tělem - jenže já budu nejspíš vážně dělat s dutým, takovou kuriozitku použitelnou od jazzu po rock'n'roll. Mělo by to mít právě 2 rozepínací HB, a můžeš použít jaguarovské tremolo, které se dá zablokovat klidně i během hraní (vymyšleno pro surf rock, když do toho někdo moc mydlí a urve strunu), nebo stopbar.
SmileCZ píše:myslite ze je realna home-made pololubovka?
Podlke mě záleží na tom, co si představuješ pod pololubovkou - tj. jestli chceš archtop s centrálním blokem nebo jenom thinline. Thinline se dá podle mě úplně v pohodě, pokud máš k dispozici aspoň tu nejobyčejnější horní frézku. Já mám tohle a dá se s tím pracovat překvapivě přesně.
Smile

Příspěvek od Smile »

woro - no ja bych si chtel vymyslet neco svyho cca ve tvaru telecasteru :-D
jinak s vybavenou dilnou neni problem, kamaraduv otec je truhlar a pustil by nas urcite tvorit do svy dilny :-D
hm, to bude moc premejsleni este :-D:-D
a archtop je neproveditelnej? :-D nebo jenom k pos*ani slozitej? :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“