Fokus

Precission, Jazz, Modern, ...
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Kluci tahle mi padla hrozne do oka... co si o tom myslite? jako nahradni kytara by to nebylo spatny ne?

http://www.fokuskytary.cz/146-kytara-ba ... u=79&typ=V
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

přesně tuhle tu mám. Jsem s ní hrozně spokojenej. Krk pohodlnej. Sedí na těle i při hraní v sedě. Docela těžká :-) Pražce naprosto v pořádku. Ladění bez problémů.

A teď ty mínusy. Stock snímače stojí za starou belu.... Teda mě aspoň neoslovily. Ten kobylkovej ještě šel, ale ten lomenej PB byl hrnozně nabasovanej a zahuhlanej. Takže následovala výměna za RM. Tím se zvuk o hodně zlepšíl. Ovšem nejlepší zvuk jsem z toho dostal tehdy, když jsem vytáhl z kytary i tu aktivní elektroniku a udělal z toho pasiv. Teď jsem s ní spokojenej nejvíc co jsem kdy byl. Prostě ty čínský elektroniky a snímače jsou fakt dost tragický.....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

http://www.fokuskytary.cz/141-kytara-ba ... 8&typ=Fury já mám tuhle akorát 4s, koupil jsem jí dost výhodně a určitě se to nedává srovnávat s baskytarama jako stagg,dimavery atd na který jsem měl možnost si zahrát. Je to trochu někde jinde. Ale zase už je tak 4 roky stará tak nevim jak je na tom teď.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Fokus

Příspěvek od aivn86 »

Odstraněny 2 příspěvky od uživatele "Štěpán", které se vyskytovaly i v threadu: baskytary/basy-fokus-t4238.html
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
speedy.gonzales391

Příspěvek od speedy.gonzales391 »

Ahojte, docela dlouho slintám nad kopií MM :D a asi do ní letos pudu (bude pod stromeček), ale chtěl bych se zeptat, jestli se dá sehnat někde po Praze. Bydlim v okrese Praha západ a jet si jí vyzkoušet do Třebíče je pro mě z ruky a nechat si poslat basu bez vyzkoušení bych nerad :roll:
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

radsej si ju vyskusaj.tu bau som mal aj ja a je v pohode.ak chces tak ti poradim ked buds chcet nanej nieco mnit tak akurat snimac k vimenis tak dost ti to pomoze,ale keby si chcel menit elktroniku tak to by bola celkom zbytocne menit a vrazat do toho prachy
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

speedy.gonzales391 píše:Ahojte, docela dlouho slintám nad kopií MM :D a asi do ní letos pudu (bude pod stromeček), ale chtěl bych se zeptat, jestli se dá sehnat někde po Praze. Bydlim v okrese Praha západ a jet si jí vyzkoušet do Třebíče je pro mě z ruky a nechat si poslat basu bez vyzkoušení bych nerad :roll:
Hele ono do té Třebíče to není zase takový kus. Z Florence jezdí autobus několikrát denně. A nevím jestli to ještě platí, ale Fokus měl akci, že dával nějakou slevu podle toho odkud jsi přijela. Vím, že to jeden čas fungovalo.
speedy.gonzales391

BUDAJ-31 píše:radsej si ju vyskusaj.tu bau som mal aj ja a je v pohode.ak chces tak ti poradim ked buds chcet nanej nieco mnit tak akurat snimac k vimenis tak dost ti to pomoze,ale keby si chcel menit elktroniku tak to by bola celkom zbytocne menit a vrazat do toho prachy
Asi takten snímač a stejně nejsem žádnej extra hráč, tak by to pro mě nemělo takový smysl moc do toho vrážet.
aivn86 píše:Hele ono do té Třebíče to není zase takový kus. Z Florence jezdí autobus několikrát denně. A nevím jestli to ještě platí, ale Fokus měl akci, že dával nějakou slevu podle toho odkud jsi přijela. Vím, že to jeden čas fungovalo.
Jo podle idosu to jezdí z florence docela často, nejvíc mi ale vadí ta doba cestování. Jé to se mrknu na jejich stránky, ale když jsem tam tuhle koukal, tak jsem nic takového neviděl.
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

speedy.gonzales391 píše:Ahojte, docela dlouho slintám nad kopií MM :D a asi do ní letos pudu (bude pod stromeček), ale chtěl bych se zeptat, jestli se dá sehnat někde po Praze. Bydlim v okrese Praha západ a jet si jí vyzkoušet do Třebíče je pro mě z ruky a nechat si poslat basu bez vyzkoušení bych nerad :roll:
Cus speedy.gonzales391: Jestli sezenes tu kopii MusicMana od Fokusu mohl by ses o ní na foru trosku rozepsat ja o ni take premyslim ale spise az bude dostatek financi ted to s financema neni nejlepsi a mozna jeste dlouhou dobu nebude (jsem chudý student) ale to se uvidi kazdopadne se mi tento nastroj hodne libi. Kdybych mel jak se do Třebíče dostat tak bych mozna jel ji vyskouset ale od nás z Chuchelny je to do třebíče cca 300Km tak moc nevím :cry: . Na takové cestování moc casu neni :cry: . Jestli jsi ochoten se o ni pozdeji rozepsat na foru,tak byl bych dost vdecny.Diky
Basy: MM Sterling Ray35 - Natural, Ibanez + Fender Japan 62'' pickups
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)

Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny :)
speedy.gonzales391

Medek.h píše:Cus speedy.gonzales391: Jestli sezenes tu kopii MusicMana od Fokusu mohl by ses o ní na foru trosku rozepsat ja o ni take premyslim ale spise az bude dostatek financi ted to s financema neni nejlepsi a mozna jeste dlouhou dobu nebude (jsem chudý student) ale to se uvidi kazdopadne se mi tento nastroj hodne libi. Kdybych mel jak se do Třebíče dostat tak bych mozna jel ji vyskouset ale od nás z Chuchelny je to do třebíče cca 300Km tak moc nevím :cry: . Na takové cestování moc casu neni :cry: . Jestli jsi ochoten se o ni pozdeji rozepsat na foru,tak byl bych dost vdecny.Diky
Taky jsem nemovitej student, ale nějak na ní prostě na vánoce chci vydělat. Jojo klidně rozepíšu :wink:
NERW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NERW »

poradte mi co je to za typ bassy
Přílohy
SP_A0580.jpg
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

modern?
NERW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NERW »

hej nwm kdyby tam aspon bylo neco napsane ale jen made for czech......
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

speedy.gonzales391 píše:
Medek.h píše:Cus speedy.gonzales391: Jestli sezenes tu kopii MusicMana od Fokusu mohl by ses o ní na foru trosku rozepsat ja o ni take premyslim ale spise az bude dostatek financi ted to s financema neni nejlepsi a mozna jeste dlouhou dobu nebude (jsem chudý student) ale to se uvidi kazdopadne se mi tento nastroj hodne libi. Kdybych mel jak se do Třebíče dostat tak bych mozna jel ji vyskouset ale od nás z Chuchelny je to do třebíče cca 300Km tak moc nevím :cry: . Na takové cestování moc casu neni :cry: . Jestli jsi ochoten se o ni pozdeji rozepsat na foru,tak byl bych dost vdecny.Diky
Taky jsem nemovitej student, ale nějak na ní prostě na vánoce chci vydělat. Jojo klidně rozepíšu :wink:
Speedy: ted maj tu kopii MM od Fokusu (sunburst a natural) zlevnenou z 5900 na 3900. Kdy by jsi do ni sel? Az na ty vanoce? Ta cena je hodne dobra skoda ze na to jeste ted nemam prachy hned bych do toho sel taky.Kdyby tak to zlevneni trvalo jeste pul roku ty prachy bych stih schrastit :D .
EDIT//: tady mas odkaz: http://www.fokuskytary.cz/143-baskytary ... tml?typ=MM

LUCIFER (black-death)
speedy.gonzales391

Medek.h píše:
speedy.gonzales391 píše:
Speedy: ted maj tu kopii MM od Fokusu (sunburst a natural) zlevnenou z 5900 na 3900. Kdy by jsi do ni sel? Az na ty vanoce? Ta cena je hodne dobra skoda ze na to jeste ted nemam prachy hned bych do toho sel taky.Kdyby tak to zlevneni trvalo jeste pul roku ty prachy bych stih schrastit :D .
EDIT//: tady mas odkaz: http://www.fokuskytary.cz/143-baskytary ... tml?typ=MM
Teď jsem na to kouk a cena tam je 5900. No s těma vánocema to vidím blbě, protože bych moch uvolni tak 3000, takže budu muset počkat :( :( , ale ta basa se mi prostě hrozně moc líbí
milvyk

Příspěvek od milvyk »

Měl sem MM5str od fokusu a mám tedka jb5 taky fokus a ve srovnání ten jb hraje mnohem líp možná že to je to jejich nepovedenou aktivkou nevim.A ve srovnání mexického fendru jb5 a fokuse jb5 můžu říct protože mám ty basy obě kdyby dělal fokus širší rozteče strun u kobyly a daly by se tam upgradovat standartní snímače tak na něj ten mexičan nemá.Zpracováním je fokus na tom podle mě mnohem líp i na sucho líp zní.Jo ten fokus mám asi ze starší serie GUITARS*HEAVEN.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Souhlasím s tím,že je škoda, že Fokus dělá tak úzké krky. Mám od nich JB, který jsem předělal na bezpražec a dal tam snímač RM pickups a už hodně lidí mi na koncertech řeklo, že ta basa má parádní zvuk. A i mě se to moc líbí. Mám doma ještě mexickýho 5str JB a ten je na tom líp hlavně kvůli tomu širokému krku, ale zvukově je to skoro srovnatelný :-)
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

speedy.gonzales391 píše:Teď jsem na to kouk a cena tam je 5900.
Speedy: No ony tam byly jednu tu dobu za 3900 ale hned se po nich zaprášilo.
speedy.gonzales391 píše:No s těma vánocema to vidím blbě, protože bych moch uvolni tak 3000, takže budu muset počkat :( :( , ale ta basa se mi prostě hrozně moc líbí
Speedy: To sme na tom poměrně stejně, ja mam ted taky něco kolem 3000 :cry: ale ty MM of Fokusu mě přidou asi nejlepši kopie a i vzhledove sou krásný.

LUCIFER (black-death)
bočoboč

Zhodnocení Fokus P-Bass

Příspěvek od bočoboč »

čaute, chtel bych se zeptat jak by jste zhodnotily tyto precision baskytary chtel bych si jednu koupit.
Dík
http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... prlqEmxg--
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnocení Fokus P-Bass

Příspěvek od aivn86 »

bočoboč píše:čaute, chtel bych se zeptat jak by jste zhodnotily tyto precision baskytary chtel bych si jednu koupit.
Dík
http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... prlqEmxg--
Přímo ten PB jsem tuším v ruce nedržel. A pokud ano tak jenom chvíli. Ovšem jak již jsem v tomhle tématu psal tak já mám s Fokuskama dobré zkušenosti. Ten PB je velice jednoduché konstrukce tam není moc co pokazit. O kvalitě snímačů je toho tu napsáno dost. Takže je jasné jak moc dobré jsou. Ale pokud vybereš dobrý kousek tak budeš spokojený. Docela dobrý je, že používají klasická dřeva, která dává na PB i Fender. Takže by se to zvukově mohlo docela přibližovat. I když to rozhodně není záruka toho, že by měla taková basa hrát jako Fender.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“