MARSHALL AVTX

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
kvasna

MARSHALL AVTX

Příspěvek od kvasna »

Zdar rad bych si pořídil kombo z této serie od firmy Marshall ale doslechl jsem se že je to poměrně dost kritizovaná řada tak bych byl vděčny kdyby se se mnou někdo podělil o své zkušenosti s touto řadou. 8)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Re: MARSHALL AVTX

Příspěvek od wreptile »

Hrál jsem a za tu cenu mi nepřijde nijak špatné... vzhledem k tomu, že bazarová hlava se dá sehnat za 5000
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Herri

Příspěvek od Herri »

já taky slyšel samou kritiku, většinou to vychází bídně při porovnání s řadou Valvestate.
rene

Příspěvek od rene »

AVT je taky řada Valvestate.Ta první série je ale fakt mnohem povedenější,ale za vyzkoušení nic nedáš.Třeba ti ten zvuk sedne,i když za ty peníze se daj sehnat lepší věci.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Herri

Příspěvek od Herri »

tak já nemám možnost vyzkoušet AVT tak jsem si sehnal bazarovej Valvestate VS65R. Tak jsem zvědav jak to bude zpívat :roll:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Herri píše:tak já nemám možnost vyzkoušet AVT tak jsem si sehnal bazarovej Valvestate VS65R. Tak jsem zvědav jak to bude zpívat :roll:
Tak to si udělal moc dobře. VS ti bude zpívat výrazně lépe než AVT.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Herri

Příspěvek od Herri »

Nero píše:
Herri píše:tak já nemám možnost vyzkoušet AVT tak jsem si sehnal bazarovej Valvestate VS65R. Tak jsem zvědav jak to bude zpívat :roll:
Tak to si udělal moc dobře. VS ti bude zpívat výrazně lépe než AVT.
tak kombo VS65R mam konečně doma a trochu jej vyzkoušel. Zvuk předčil mé očekávání a změnil můj názor na hybridy. Jedná se o kousek made in England s reprákem Gold Back. Nevím teda jak hrají jiné značky třeba Laney LV200 nebo ten Marshall AVT. Máte někdo takové zkušenosti abyste ta komba porovnal ? Já mohu to VS65R porovnat s celolampou Hocke G112, kterou jsem leta měl a jen lituju, že jsem si tenkrát rovnou nekoupil to valvestate. Hocke nemá vpodstatě základní zvuk a vysokozdvihovýma korekcema člověk donekonečna hledá ten správný zvuk (já ho nenašel nikdy). Valvestate má kvalitní základní zvuk (=s ekvalizerem na nulách) a jemný zdvih korekcí, na můj vkus tedy poněkud méně basů, zato příjemné středy a brilantní výšky. Zatím jsem to VS zkoušel jen se stratem a výšky a kontůru jsem musel stahovat aby mi to neuřízlo hlavu :) myslím že to kombo se lépe předvede s kytarou typu LP nebo se superstratem, jsem zvědav jak dopadne test s Ibanez RG. Žel na metal by to chtělo více gainu a basů, zkusím pořídit nějaký ekvalizer a distortion.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, na základě mých zkušeností, a to že jsem hybridů vyzkoušel mraky, ty starý valvestate patří k tomu nejlepšímu, co lze v tomto segmentu sehnat. Moderní AVT, Laney LV, Kustom HV, Vox AD / VT / nevím co, a podobně tomu nemůžou co do kvality zvuku konkurovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kvasna

Příspěvek od kvasna »

.
Naposledy upravil(a) kvasna dne 4.05.2011 21:04, celkem upraveno 1 x.
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Moleek

Příspěvek od Moleek »

kvasna píše:tek mě někdo ukažte co lepšího když za 9k pořídim nový pololampovy kombo
No já ti nevim... třeba... celolampový kombo? :roll:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Moleek píše:
kvasna píše:tek mě někdo ukažte co lepšího když za 9k pořídim nový pololampovy kombo
No já ti nevim... třeba... celolampový kombo? :roll:
Tak tak. :) Ale u pololampy se dá počítat i s využitím na tvrdší muziku (bez krabky), u celolampy je jediná možnost ten Blackstar HT-5 (za 9k na musiccenter.cz) nebo něco z bazaru.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
kvasna

Příspěvek od kvasna »

JJ to je sice hezky hoši co tady píšete jenomže ty vaše lampový zesiky jsou 5w jestli mi najdete novou 50W celolampu za 9 k tak smekám před váma klobouk. :lol:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

http://www.thomann.de/gb/peavey_valve_k ... ncombo.htm
Ale je fakt, že v Čechách budeš mít s tou cenou problém. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

kvasna píše:Hele tak sem si pořídil to AVTX a je to super věc s dobrym zvukem . Sice to hodně lidí kritizuje že za tu cenu se dá sehnat lepší ale tek mě někdo ukažte co lepšího když za 9k pořídim nový pololampovy kombo.Jinak zvuk mi opravdu sedí, je to oproti trandákům znát že je to pololampa a líbí se to i všem lidem okolo co si anto mohli u mě zahrát a pár jich i uvažuje že do toho pujde taky.Takže nevím co se pořád dokola na těch forech řeší ža AVTX jsou naky shity.Podlě mě je to subjektivní názor pár lidí co to všude rozšířili a ted si každeju prostě řekne jo AVTX o tom se řiká že je to špatný sem to někde četl a řekne to dalšímu kamošovi atd a takhle se milí vážení šíří fámy.
No nic muj nazor i zkušenost tu máte a je tpé jenom nakaždym co si vybere a chápu že každýmu sedí něco jinýho ale nesmí předem soudit neco co nezná nebo an to hrala 10 min nekde v hudebninách jako to dělá většina lidí tady na foru.
tady na to vetsina lidi ani nehrala. porad ti budou papouskovat neco o lampach a nadavat na marshaly.. ja sem na to avt taky nehral, jen na strayho VS a ty teda vyzdvihuju.. ale pokud ti to sedi, tak to neres, a hrej.. at si tady decka kibicuji :-D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Uznámám že na tvrdší muziku s většim výkonem lampa neni.. Jinak Crate V18 co je za tu cenu, tak výkonově stačí, ale zas neni na tvrdší hudbu no...
Co se starý valvestate řady týče, tak mám zkušenosti jen z youtube ale sám jsem se divil jak to hraje....(Až budu shánět hlavu, tak zauvažuju o starý dobrý 8100)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

kvasna píše:Hele tak sem si pořídil to AVTX a je to super věc s dobrym zvukem . Sice to hodně lidí kritizuje že za tu cenu se dá sehnat lepší ale tek mě někdo ukažte co lepšího když za 9k pořídim nový pololampovy kombo.Jinak zvuk mi opravdu sedí, je to oproti trandákům znát že je to pololampa a líbí se to i všem lidem okolo co si anto mohli u mě zahrát a pár jich i uvažuje že do toho pujde taky.Takže nevím co se pořád dokola na těch forech řeší ža AVTX jsou naky shity.Podlě mě je to subjektivní názor pár lidí co to všude rozšířili a ted si každeju prostě řekne jo AVTX o tom se řiká že je to špatný sem to někde četl a řekne to dalšímu kamošovi atd a takhle se milí vážení šíří fámy.
No nic muj nazor i zkušenost tu máte a je tpé jenom nakaždym co si vybere a chápu že každýmu sedí něco jinýho ale nesmí předem soudit neco co nezná nebo an to hrala 10 min nekde v hudebninách jako to dělá většina lidí tady na foru.
Jde o to, s čím to porovnáš. Třeba starý VS seženeš na bazaru kolem 6500(nové se už holt nedělají) a hrajou o dost lépe. Srovnej to třeba Laney LV - levnější a zvukově minimálně srovnatelné, v jistých ohledech si troufám trvdit že lepší. Za podobné peníze seženeš i celolampy, kde ty lampy jsou opravdu poznat, Laney LC15R, V-18 + pár stovek do krabičky, za 10k Valvekinga.
Na AVT / AVTX jsem nahrál hodně času (mj. když jsem kupoval kytaru, jenom na tom to bylo několik hodin), stejně tak jako na kopu jiných aparátů, mám dost zkušeností k tomu, abych mohl srovnávat.

A názory na hudební výbavu budou vždy subjektivní, to ani jinak nejde. A subjektivní názor vlastníka bude ten nejsubjektivnější ze všech :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Z pololamp je je jasně nejlepší Randall , ale cenou je už někde jinde , potom se dá uvažovat o laney LV řadě , ty hrajou vcelku dost slučně , zvukově je to paráda , ale v ruce chybí dynamika což mi dost vadilo , starej valvestate jsem neslyšel , ale co furt čtu a ptám se lidí tak má strašně uřvaný vejšky , na nový avt jsem hrál na všechy komba krom palice , kombo neznělo špatně , ale přeci jen tomu něco chybí , pro mě by to bylo asi nevyužitelný k tomu co potřebuju a jen tak mimochodem ted byla na kytarách celolampa Randall RH50 za 10 k ;-) .
Pokud bys měl naladu a chut tak to nějak kulantně nahraj a postni ukazku , zajímalo by mě co z toho dostaneš ty :wink:
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Mno ja bych to neměl na co nahrat pac bych musel jedine na mobil a to by byla kvalita na pí**ču tak sem to hodil do youtube a tohle mě to vysralo :) sice kvalita taky nic moc ale aspon názornej zvuk http://www.youtube.com/watch?v=0L8aCZYw8M8 u takovýho menšího solíčka jentak pro nazornost. Pač tohle je u pro tohle kombo typickej zvuk :arrow:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No nevím, jak ostatní, ale mě bys tímhle videem rozhodně donutil dát od tohohle aparátu ruce pryč. :D Na druhou stranu je fakt, že neznám originál od Zepelínů... :)

Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

To jsem přesně čekal , typickej zvuk pro AVT , přirovnal bych ho k digitech rp80.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“