Design pickguard

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
nodj

Re: Design pickguard

Příspěvek od nodj »

ksandy píše:k tomu pickguardu, tady http://www.sollerguitars.com/obchod/ind ... kategori=7 prodává celej pickguard bez děr, takže by si nemusel řezet(taky plánuju výměnu pickguardu abych měl jen volume a 1xHB a ten taky nemůžu sehnat) tak snad tě to ušetří práci

no já to nechci momentálně na pickguard.. ale tou lupínkovou p. jsem si vyříz zadní kryty (jak jsou pružiny tremola a pak otvor, jak jsou poťáky) z plexiskla..pak to zarovnal pilníkem a je to krásně rovný..ale taky to šlo líp, že to bylo slabý plexisklo..Jinak třeba plánuju, že až si udělám novější pedalboard (myslim desku, ne efekty), tak si udělám z plexi vrchní víko, aby se mi na něj neprášilo.. tak zjišťuju to řezání, abych moh plexisklo víc používat..
woro90

Příspěvek od woro90 »

Ty asi nemáš tušení co je to horní frézka, co? :wink: Dremel není frézka, to je vysokootáčkový brusný/řezný/vrtací nástroj. I když možná na to nějakou mrňavou frézu máš, nevím co se do toho všechno dá upnout.

Ještě jednou: Desky z plexiskla se frézují, případně řežou laserem či vodní pilou. Bloky se dají soustružit při takových otáčkách, aby nezačaly měknout a lepit se.

Že se to tavilo při těch šílených otáčkách co má flexa, tomu by se divil málokdo. Čím menší kontakt s nástrojem, tím lépe - proto se to frézuje. Jakože horní frézka. Jenže horní frézka to nebere zeshora ale ze strany, horní frézka se přikládá shora na frézovanou desku a pak se po ní (a v ní) pořád v nastavené rovině posouvá. A při použití ostré frézy a vhodných otáček se zadaří a materiál se netaví ale odletují z něj piliny. Ten hnusný kyselý smrad se ovšem dá krájet...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
nodj

Příspěvek od nodj »

vim, co je horní frézka..však i ten dremel má nástavce, který z něj udělaj frézku..pak jdou použít řezací bity nebo frézy..( zatim tyhle nástavce ale nemam¨)
no ale když tady koukám na netu na otáčky horních frézek, tak maj třeba 11000-30000, což mi nepřijde jako málo..(dremel má 5000-33000), takže logicky by to mělo jít frézovat i tim dremlem?
woro90

Příspěvek od woro90 »

nodj píše:vim, co je horní frézka..však i ten dremel má nástavce, který z něj udělaj frézku..pak jdou použít řezací bity nebo frézy..( zatim tyhle nástavce ale nemam¨)
no ale když tady koukám na netu na otáčky horních frézek, tak maj třeba 11000-30000, což mi nepřijde jako málo..(dremel má 5000-33000), takže logicky by to mělo jít frézovat i tim dremlem?
Neudržíš ho dost rovně. Musel by sis na něj vyrobit nějaký stojan, ve kterém bys to posouval. Navíc plexisklo a podobné věci se nejlépe řežou podle šablony frézou s vodicím ložiskem na konci, což nevím jestli dremel umí.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“