HW Jasona Newsteda
Pravidla fóra
HW Jasona Newsteda
Zdarec nevím kam to hodit, ale asi sem. Chtěl bych se zeptat jestli nevíte jaký měl efekt Jason Newsted, když byl ještě v Metallice.. A nebo celkové vybavení... díky moc
"Jmenujte někoho kdo žije v simbióze....... Člověk a goauld"
Re: HW Jasona Newsteda
No líbí se ti , jak hrál Jason ještě v Metallice ? Mě se to hafo líbí , a taky hraju vlastně 100% jeho styl , sedlo mě více trsátko než prsty (nemlaťte mě že nehraju prsty
) , a už jsem se naučil jeho sóla , co měl live v Seattlu 89´a sólo z písně My Friend Of Misery , je to bomba.
No a ten jeho efekt , nejvíc se projevoval při sólu písně For Whom The Bell Tolls , ten suprovej začátek , no já přemýšlím , že si koupím za 1,200 či za kolik to teď je , basový multiefekt , tady na kytarách , podívej se a určitě si vybereš. U multiefektů bývá pár předvolených a pár si doladíš sám , tak já to zkusím , zda nějaké tam nebude na jeho styl , či to zkusím sám. Ale slyšel jsem , že to byl Wah Wah efekt , tak uvidím. Každopádně kup EFEKT , či MULTIEFEKT , to už je na tobě .... na normoš kombě tohle co on hrál nikdy nevytáhneš
...
No a ten jeho efekt , nejvíc se projevoval při sólu písně For Whom The Bell Tolls , ten suprovej začátek , no já přemýšlím , že si koupím za 1,200 či za kolik to teď je , basový multiefekt , tady na kytarách , podívej se a určitě si vybereš. U multiefektů bývá pár předvolených a pár si doladíš sám , tak já to zkusím , zda nějaké tam nebude na jeho styl , či to zkusím sám. Ale slyšel jsem , že to byl Wah Wah efekt , tak uvidím. Každopádně kup EFEKT , či MULTIEFEKT , to už je na tobě .... na normoš kombě tohle co on hrál nikdy nevytáhneš
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
no mulťákem za 1 200 tomu moc nepomůžeš...Mirus píše:No a ten jeho efekt , nejvíc se projevoval při sólu písně For Whom The Bell Tolls , ten suprovej začátek , no já přemýšlím , že si koupím za 1,200 či za kolik to teď je , basový multiefekt , tady na kytarách , podívej se a určitě si vybereš. U multiefektů bývá pár předvolených a pár si doladíš sám , tak já to zkusím , zda nějaké tam nebude na jeho styl , či to zkusím sám. Ale slyšel jsem , že to byl Wah Wah efekt , tak uvidím. Každopádně kup EFEKT , či MULTIEFEKT , to už je na tobě .... na normoš kombě tohle co on hrál nikdy nevytáhneš...
EDIT: jinka stačilo trochu zagooglit...
http://www.metallicaworld.co.uk/jason_n ... t_list.htm
http://drum_boy10.tripod.com/metalhangar/id11.html
...pokud tě teda zajímá na co opravdu hraje a ne jak to napodobit...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
To jo ale třeba by se tam našlo něco málo podobnýho
. No ... spíš ne

Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
díky moc parádní stránky 
"Jmenujte někoho kdo žije v simbióze....... Člověk a goauld"
to já ne... to google...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
Když jsme u toho jeho vybavení. Jak bych docílil tohohle zvuku? Myslíte, že je to Chorus??? Že by to zvládla třeba tahle krabka? http://kytary.cz/boss-ceb-3/5028/?SE5294:0:0:1:0
Díky za tipy
Zde video: http://www.youtube.com/watch?v=L4OlYL1xAQo
(Sakra neumim vložit přímo video z YT sem na HF
)
Díky za tipy
Zde video: http://www.youtube.com/watch?v=L4OlYL1xAQo
(Sakra neumim vložit přímo video z YT sem na HF
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Jojo to jeho sóličko s úvodem My Friend Of Misery , je suprový , já jsem se to naučil a hraju to normoš na zkreslenej kanál a zní to dobře , ale né tolik čistě
.
Kukni výš na odkaz , tam by mohli mít napsanou jakou krabku používal.. Ale s tím chórusem ti neporadím , od Bosse nevím ten zvuk
Kukni výš na odkaz , tam by mohli mít napsanou jakou krabku používal.. Ale s tím chórusem ti neporadím , od Bosse nevím ten zvuk
To je dobře, že ses ho naučilMirus píše:Jojo to jeho sóličko s úvodem My Friend Of Misery , je suprový , já jsem se to naučil a hraju to normoš na zkreslenej kanál a zní to dobře , ale né tolik čistě.
Projedu ti jeho krabky co jsou v tom seznamu. Nejde mi ani tak o tu samotnou krabku, ale spíš přímo o ten zvuk. Takovej medovej
Na youtube jsem se díval na recenzi mulťáku BOSS ME10B a tam k tomu hrál přímo to sólo od Jasona. Můžu říct že jsem byl překvapen jakej to má zvuk - 100% stejnej. Krásnej medovej tam má. Teď jde o to zjistit co to bylo za efekt 
Jsi měl hned postnout odkaz!Mirus píše:Na youtube jsem se díval na recenzi mulťáku BOSS ME10B a tam k tomu hrál přímo to sólo od Jasona. Můžu říct že jsem byl překvapen jakej to má zvuk - 100% stejnej. Krásnej medovej tam má. Teď jde o to zjistit co to bylo za efekt