HW Jasona Newsteda

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Mar.thin

HW Jasona Newsteda

Příspěvek od Mar.thin »

Zdarec nevím kam to hodit, ale asi sem. Chtěl bych se zeptat jestli nevíte jaký měl efekt Jason Newsted, když byl ještě v Metallice.. A nebo celkové vybavení... díky moc
"Jmenujte někoho kdo žije v simbióze....... Člověk a goauld"
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Re: HW Jasona Newsteda

Příspěvek od Mirus »

No líbí se ti , jak hrál Jason ještě v Metallice ? Mě se to hafo líbí , a taky hraju vlastně 100% jeho styl , sedlo mě více trsátko než prsty (nemlaťte mě že nehraju prsty :D ) , a už jsem se naučil jeho sóla , co měl live v Seattlu 89´a sólo z písně My Friend Of Misery , je to bomba.

No a ten jeho efekt , nejvíc se projevoval při sólu písně For Whom The Bell Tolls , ten suprovej začátek , no já přemýšlím , že si koupím za 1,200 či za kolik to teď je , basový multiefekt , tady na kytarách , podívej se a určitě si vybereš. U multiefektů bývá pár předvolených a pár si doladíš sám , tak já to zkusím , zda nějaké tam nebude na jeho styl , či to zkusím sám. Ale slyšel jsem , že to byl Wah Wah efekt , tak uvidím. Každopádně kup EFEKT , či MULTIEFEKT , to už je na tobě .... na normoš kombě tohle co on hrál nikdy nevytáhneš :? ...
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Mirus píše:No a ten jeho efekt , nejvíc se projevoval při sólu písně For Whom The Bell Tolls , ten suprovej začátek , no já přemýšlím , že si koupím za 1,200 či za kolik to teď je , basový multiefekt , tady na kytarách , podívej se a určitě si vybereš. U multiefektů bývá pár předvolených a pár si doladíš sám , tak já to zkusím , zda nějaké tam nebude na jeho styl , či to zkusím sám. Ale slyšel jsem , že to byl Wah Wah efekt , tak uvidím. Každopádně kup EFEKT , či MULTIEFEKT , to už je na tobě .... na normoš kombě tohle co on hrál nikdy nevytáhneš :? ...
no mulťákem za 1 200 tomu moc nepomůžeš...

EDIT: jinka stačilo trochu zagooglit...
http://www.metallicaworld.co.uk/jason_n ... t_list.htm
http://drum_boy10.tripod.com/metalhangar/id11.html
...pokud tě teda zajímá na co opravdu hraje a ne jak to napodobit...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

To jo ale třeba by se tam našlo něco málo podobnýho :D . No ... spíš ne :D :twisted:
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Mar.thin

Příspěvek od Mar.thin »

díky moc parádní stránky ;)
"Jmenujte někoho kdo žije v simbióze....... Člověk a goauld"
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

to já ne... to google...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Když jsme u toho jeho vybavení. Jak bych docílil tohohle zvuku? Myslíte, že je to Chorus??? Že by to zvládla třeba tahle krabka? http://kytary.cz/boss-ceb-3/5028/?SE5294:0:0:1:0
Díky za tipy :wink:

Zde video: http://www.youtube.com/watch?v=L4OlYL1xAQo

(Sakra neumim vložit přímo video z YT sem na HF :| )
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Jojo to jeho sóličko s úvodem My Friend Of Misery , je suprový , já jsem se to naučil a hraju to normoš na zkreslenej kanál a zní to dobře , ale né tolik čistě :D .

Kukni výš na odkaz , tam by mohli mít napsanou jakou krabku používal.. Ale s tím chórusem ti neporadím , od Bosse nevím ten zvuk :cry:
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Mirus píše:Jojo to jeho sóličko s úvodem My Friend Of Misery , je suprový , já jsem se to naučil a hraju to normoš na zkreslenej kanál a zní to dobře , ale né tolik čistě :D .

Kukni výš na odkaz , tam by mohli mít napsanou jakou krabku používal.. Ale s tím chórusem ti neporadím , od Bosse nevím ten zvuk :cry:
To je dobře, že ses ho naučil :wink: ale zkreslení to podle mě nebude. Myslel jsem, že to bude Chorus nebo Hall nebo tak něco. Takhle to nepoznám. Ten Boss jem postnul jen tak pro představu.

Projedu ti jeho krabky co jsou v tom seznamu. Nejde mi ani tak o tu samotnou krabku, ale spíš přímo o ten zvuk. Takovej medovej 8)
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Na youtube jsem se díval na recenzi mulťáku BOSS ME10B a tam k tomu hrál přímo to sólo od Jasona. Můžu říct že jsem byl překvapen jakej to má zvuk - 100% stejnej. Krásnej medovej tam má. Teď jde o to zjistit co to bylo za efekt :D
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Mirus píše:Na youtube jsem se díval na recenzi mulťáku BOSS ME10B a tam k tomu hrál přímo to sólo od Jasona. Můžu říct že jsem byl překvapen jakej to má zvuk - 100% stejnej. Krásnej medovej tam má. Teď jde o to zjistit co to bylo za efekt :D
Jsi měl hned postnout odkaz! :wink: Kdyžtak ho sem určitě ještě hoď.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“