Pomoc - Marshall MG15DFX
Pravidla fóra
Pomoc - Marshall MG15DFX
Ahoj, jsem tak nějak začátečník a nevím si s takovou drobností rady...
" MARSHALL MG15DFX guitar combo
15W kombo s velice dobrým zvukem. Ideální pro domácí cvičení. Možnost přepínaní mezi dvěma kanály (čistý a zkreslený zvuk). Kombo je navíc vybaveno digitálními efekty - Reverb, Chorus, Flange a Delay. " http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... l&id=95272
Co tedy znamená, že to kombo má efekty?
" MARSHALL MG15DFX guitar combo
15W kombo s velice dobrým zvukem. Ideální pro domácí cvičení. Možnost přepínaní mezi dvěma kanály (čistý a zkreslený zvuk). Kombo je navíc vybaveno digitálními efekty - Reverb, Chorus, Flange a Delay. " http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... l&id=95272
Co tedy znamená, že to kombo má efekty?
Re: Pomoc - Marshall MG15DFX
Má to v sobě zabudovaný efektový procesor.
Reverb- ,,ozvěna" ... zvuk se ti jakoby rozléhá, něco, jako když hraješ ve velké hale
Chorus- čistá kytara od Metalliky, nejlépe chorus uslyšíš v sanitariu
Flange- Eddie van Halen sound trochu .)
Delay- opakování, něco jak máš ty zpěvové efekty... někdo řekne nvm... govno... tak to opakování po tom... Govno- govno- govno- atd. .)
Pusť si ty efekty na YT, ale nedoporučuji ti toto kombo
Reverb- ,,ozvěna" ... zvuk se ti jakoby rozléhá, něco, jako když hraješ ve velké hale
Chorus- čistá kytara od Metalliky, nejlépe chorus uslyšíš v sanitariu
Flange- Eddie van Halen sound trochu .)
Delay- opakování, něco jak máš ty zpěvové efekty... někdo řekne nvm... govno... tak to opakování po tom... Govno- govno- govno- atd. .)
Pusť si ty efekty na YT, ale nedoporučuji ti toto kombo
právěže to kombo už mám a nějak se v něm nevyznám a ani nevím jak tam ty efekty nastavit 
Já jsem hrál pouze na starší verzi bez efektů, ale nejlépe uděláš, když se podíváš na manuál, či net.
Zajímavé, že mě nenapadlo se do toho manuálu, co u toho byl přiložený, nepodívat
každopádně moc díky 
Na předním panelu by měl být ovladač... 2 potenciometry, či co to má.
Digital FX [DFX] - digitální efekty 
RVB - reverb
DLY - delay
CHR - chorus
FLG - flanger
FX level nastavuje sílu efektu. Čím tív doprava otočíš, tím silnější efekt bude...
Tzn délka rozléhavosti reverbu, délka opakování u delaye, rychlost chorusu a flangeru
RVB - reverb
DLY - delay
CHR - chorus
FLG - flanger
FX level nastavuje sílu efektu. Čím tív doprava otočíš, tím silnější efekt bude...
Tzn délka rozléhavosti reverbu, délka opakování u delaye, rychlost chorusu a flangeru
Aj! Spletla jsem se, kombo mám jiné, na první pohled jsem si myslela, že je to ono, ale není
No to víte, nevyznám se v tom.. No takže to není MG15DFX, ale MG15CD - jo, já vím, je mezi tím fakt velkej rozdíl, ale nemůžu za to, že jsem to nepoznala
takže... jestli bys mi mohl pomoct ohledně tohohle komba..
MG CD myslím efekty nemá.
Na tvém kombu je pouze čistý a zkreslený kanál, s možností připojení přehrávače do komba+hry do sluchátek.
Na čelním panelu máš
--------------------Zprava----------------
A) hlasitost čistého kanálu
B) přepínač čistý/zkreslený kanál
C) úroveň zkreslení
D) hlasitost zkresleného kanálu
• Potenciometry (kolečka) od ekvalizéru
E) úroveň basů
F) úroveň středů [nejspíš, nevím, co je contour]
G) úroveň výšek
• Zbytek
H) Simulace lampového zesilovače či co je to... Moc od toho neočekávej
CH) Vstup na přehrávač CD... Zapojíš výstup od přehrávače, kombo se změní na ,,reprák" přehrávače
I) Výstup do sluchátek... [zapojíš sluchátka a hraje ti to do nich]
Na tvém kombu je pouze čistý a zkreslený kanál, s možností připojení přehrávače do komba+hry do sluchátek.
Na čelním panelu máš
--------------------Zprava----------------
A) hlasitost čistého kanálu
B) přepínač čistý/zkreslený kanál
C) úroveň zkreslení
D) hlasitost zkresleného kanálu
• Potenciometry (kolečka) od ekvalizéru
E) úroveň basů
F) úroveň středů [nejspíš, nevím, co je contour]
G) úroveň výšek
• Zbytek
H) Simulace lampového zesilovače či co je to... Moc od toho neočekávej
CH) Vstup na přehrávač CD... Zapojíš výstup od přehrávače, kombo se změní na ,,reprák" přehrávače
I) Výstup do sluchátek... [zapojíš sluchátka a hraje ti to do nich]
asi jo
si říkám, proč v tom neslyším rozdíl...
tak dík
Měla jses podívat po jiném kombíčku, protože kdyby jses chtěla zbavit tohoto... Tak maximálně aukro a to ještě se ztrátou 
Já jsem si ho nekupovala, dostala jsem ho k narozkám.. no vidím, že se budu muset porozhlídnout po efektu zvlášť, ale v těch se už vůbec nevyznám, kdybys mi něco doporučil, tak bych ti byla moc vděčná,¨chtěla bych dosáhnout zvuku třeba jako u AC/DC 
Marshall GV-2 (Guv-nor)
[není nad vychvalování svého zboží
]
Samozřejmě, MI Audio Crunch box by byl lepší, ale je dražší
Ale nepočítej s tím, že to bude znít jak ACDC... V tom ti bude bránit průměr reproduktoru na tom Marshallu:(
[není nad vychvalování svého zboží
Samozřejmě, MI Audio Crunch box by byl lepší, ale je dražší
Ale nepočítej s tím, že to bude znít jak ACDC... V tom ti bude bránit průměr reproduktoru na tom Marshallu:(
a ještě kdybych tak věděla, jak se s tím zachází, kde se to do toho komba třeba připojuje nebo tak, prostě o těch elektrických kytarách, efektech a tak, já o tom nic nevím a k čemu by asi bylo tohle fórum... prosím, vysvětlete mi to někdo "polopatě" dík. 
Kytara---> nástrojový kabel číslo 1 ---> *** efekt *** --- > nástrojový kabel číslo 2 ---> vstup od komba
Efekt má v sobě dvě samice †... Jedna je IN - tam píchneš kabel, který jde z kytary, druhá je OUT - tam píchneš kabel, který povede do vstupu od komba
† Samice- ,,zástrčka" na jack, samec je konektor ... hádej, proč je to tak pojmenované
Efekt má v sobě dvě samice †... Jedna je IN - tam píchneš kabel, který jde z kytary, druhá je OUT - tam píchneš kabel, který povede do vstupu od komba
† Samice- ,,zástrčka" na jack, samec je konektor ... hádej, proč je to tak pojmenované
Jo... Jinak, na grafickou úpravu nehleď 
to je práce s jedním efektem
není lepší si koupit kombo s efektem? za kolik bych si pořídila nejlevnější s nějakým přijatelným zvukem?
fakt moc dík, tímto je problém vyřešen, ještě si musím šetřit
takže fakt moc dík