Odhlučnění místnosti

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Leda mericim mikrofonem a Room EQ Wizardem, ale chce to i patricny know-how...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
darthtuk

Příspěvek od darthtuk »

nevíte co bych si měl nalepit na dveře pokoje aby to bylo co nejmíń do ostatních místností slyšet rodiče to štve a pak mi řikaj abych nehrál a to štve zase mě :?
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson :D(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

darthtuk píše:nevíte co bych si měl nalepit na dveře pokoje aby to bylo co nejmíń do ostatních místností slyšet rodiče to štve a pak mi řikaj abych nehrál a to štve zase mě :?
Nejlepší variantou by byly asi nové dveře :wink: Jinak největší problém bývá s tím, že dveře netěsní, tak to bych asi zkontroloval na prvním místě jestli jsou tam nějaké škvírky mezi futrama nebo prahem. Jinak na samotné dveře můžeš použít molitan, pokud nelpíš na estetice tak vykuchat ze staré matrace z gauče nebo podobně.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Např. Kabáti používali ze začátku také plata od vajec. Hrály jsme nedávno v jejich staré zkušebně v Hostomicích. Měli to perfektně ozvučené a nepotřebovaly žádné speciální molitany nebo ta. Prostě všude plata od vajec.
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

:roll: Jeste tak chapat rozdil mezi odhlucnenim a ozvucenim.
Somnus Aeternus
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Re: Odhlučnění místnosti

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Musím se pochlubit. Ne že by to byla moje zásluha, ale po nátlaku od studentů vznikla u nás na koleji hudební zkušebna. Odhlučněná je úplně neuvěřitelně, ozvučená taky, i záchody tam postavili :lol:
tady se pokochejte:
http://geret.mzet.net/zkusebna/zkusebna5.jpg
Na tý zadní stěně jsou molitanový jehlany, ostatní stěny jsou nějakej zvláštní tlustej molitan. Na stropě jsou nějaký perforovaný desky. Netušim, kolik to mohlo stát, ale nejspíš mooc. Ovšem funguje to bezvadně, poprvý v životě mě po hraní nebolí hlava, i bez špuntů moc nepíská v uších, prostě celkově je radost tam hrát. Nepatrně je znát, že ty spodky trošku zůstávaji a basy jsou hodně slyšet, ale na čitelnosti zvuku to zásadně znát neni.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

to je luxusní teda! někdy Vám pošlu konečně fotky naší zkušebny :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
DL
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od DL »

Wohma píše:Tu strukturu na prvni pohled nepoznas (aspon myslim), melo by to byt na bazi bunek, ktery jsou viditelny mozna tak pod mikroskopem (a stejne nevim, jak maji vypadat v realu). Zkus pohledat na electrozone, tam se to resi, pripadne napis rovnou uzivateli fova.
Pokud jsou "bubliny" ,ze kterých je materiál tvořený, spojeny, pak se jedná o materiál s otevřenou strukturou.A naopak :wink:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
RybaRak-WM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RybaRak-WM »

když materiály pohlcují zvuk, tak se zvuk přeměňuje na teplo, takže teplota zkušebny se může při hlasitém zvuku a velmi pohltivém materiálu teoreticky zvýšit i o 20 stupňů.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ono uplne staci samotny teplo, ktery vyzaruji lidi a aparatury... A uz jen tim, ze se zamezi uniku tepla ven (poslu se zvukem). Kazdopadne nevim, jak velkej rozdil udela premena zvuku na teplo, preci jen vyroba tepla je velmi energeticky narocna a vykony aparatur jsou dohromady do 0,5kW, takze i kdyby se vsechna akusticka energie premenila na teplo, tak furt to bude mene nez ztratove teplo aparatur. Obzvlaste pri pouziti lampovych zesilovacu, ktere maji velmi malou ucinnost - i v A/B tride.
Somnus Aeternus
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

No prostě ne nemusíte bát že se tam upečete.
Final Frontier
RybaRak-WM
Kontaktovat uživatele:

šlo by dát na zeď skelnou vatu na to sadrokarton a na to trojúhelníkový molitan? podle mojich propočtů(odhad) by to bylo nejodhloukovitější(a trochu drahé), nebo ne? a na zem korek a strop mě nezajímá
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

šlo by to, proč by to nemělo jít?
Musíš najít nějaký systém (kotev) aby si tam ukotvil ten sádroš s odstupem na tu sk. vatu a pak na to přidělej ten molitan :)

na zem korek nevím nevím :D záleží jak tlustý a aby to nechytalo plíseň. Proč potřebuješ izolovat zem? :D
Final Frontier
RybaRak-WM
Kontaktovat uživatele:

jako ani ne jestli by to šlo spíš jestli by to bylo takové masové, že by to suprově odhlučnilo. na zem chci dát korek a na ňho třeba lino nebo koberec. já chci odhlučnit byt
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Na zem dej asi lino, ale pod aparatru dej třeba kus silné gumy nebo něco co ti izoluje vibrace a basy do podlahy!
Final Frontier
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

kdysi sem sliboval fotky naši zkušebny, který budou snad zítra, protože jsem uklízel trochu na zkušebně a nabil foťák, ale teď jsem našel starý fotky, když se boural bar co tam byl dříve, stojí to za to:D
http://img527.yfrog.com/gal.php?g=p7191052.jpg
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

V tom hrajete? :D To je dobré peklo...tolik výklenků je masakr...zajímalo by mě jak to vypadá teď :)
Final Frontier
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

brzo to snad bude :D
já sem hrozně línej se do něčeho dokopat :)

Obrázek
Bobajz

Příspěvek od Bobajz »

Zdravim, mohl by mi někdo poradit jak mám nejlépe ozvučit místnost kde je zkušebna ale zároveň nahrávací studio? Co se týče financí neměl by to být až takový roblém. Původně jsem to chtěl celé obalit molitanovými jehlany, ale jak sem se tady dočet tak akusticky hluchá místnost není to pravé. Místnost je bez oken takže tohle by mělo být ok...jediný problém je že místnost nemá příliš vysoký strop a na šířku taky žádný sláva.dík
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ještě by tochtělo někde slovník, aby se daly před položením dotazu přečíst rozdíly mezi "ozvučit", "nazvučit", "odhlučnit" a "akusticky upravit" :wink:

Základem jsou rohové basové pasti a pak bych poměřil místnost !RoomEQ, RMAA). Podle toho postupovat dál - teoretickyy by stačily už jen semtam absorbéry na zeď, případně "rozvlnit" strop (abyy nevznikaly odrazy mezi ním a podlahou).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“