box pro prasostyl (pekelne podladena basa)

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
joowe

box pro prasostyl (pekelne podladena basa)

Příspěvek od joowe »

Ahoj potreboval bych poradit jaky vybrat box, či boxy pro basu kterou mam hodne podlazenou. Mam petistrunku lazenou az do Acka. V soucasne dobe mam box 4x10 od Hartke, coz je mi naprosto k nicemu. Zvuk je to hrozny.
Nemate nekdo zkusenosti s 15" ci 18" boxem v podobne muzice? Je potreba k nim jeste pouzivat dalsi 10" ? Zaroven bych potreboval aby ten apec byl skladny a za rozumnou cenu.
Diky za radu
Bass: Warwick Rockbass Corvette Basic 5A2 FL Creme White
Amp: Hartke VX 3500
Cable: Planet Wawes PW AG20
Strings: Warwick 41301
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Re: box pro prasostyl (pekelne podlazena basa)

Příspěvek od Pepe »

Zkoukni tenhle topic třeba ti pomůže a můžeš diskutovat i tam :wink:
komba-zesilovace-reproboxy-pro-baskytar ... 14815.html

Jinak myslim, že 10 potažmo 12 repro se vždycky hoděj. Dávaj tomu rychlost a agresi. Já jsem přešel přeně naopak z 1x15 na 4x10 právě kvůli tomu. Ideál by bylo mít oba boxíky ve fullstacku, ale kdo by se s tim tahal a tolik aku. tlaku taky neni všude potřeba :wink:

Zajímalo by mě, co to hraješ za ten prasostyl? Určitě někdy používáíš i vysoký tóny a ty by na 18ce asi nezněly (nevim, ještě jsem nezkoušel). 15ku by to ale asi chtělo i když se koukni od kterejch frekvencí ten box hraje, to by ti taky mohlo napovědět. To jsme zase řešili tady:
baskytary/frekvencni-rozsah-baskytary-t8863.html

OT: Všimni si, že hned nerozebírám, proč mít tak podladíno a proč hrát "prasostyl" jako se tu stává skoro ob téma :mrgreen: Když tak chceš a potřebuješ hrát tak si tak hraj :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
joowe

Příspěvek od joowe »

diky za uzitecne informace.
Asi nejlepsi co bych mohl poridit by byla podle me kombinace 15" (18") plus 2x12. Myslim ze tak by to bylo idealni. V nekterych tech diskuzich bylo psano i ze jde hodne podlazenej zvuk vyladit na 4x10. S tim absolutne nesouhlasim. Ten zvuk je fakt hroznej, zni to strasne zkreslene ty desitky to vubec nepoberou a nema to zadnej tlak. Bude to hold chtit trosku zainvestovat. Druha vec je kdo se s tim ma sakra tahat. Kdyz jezdim dost koncertu, tak je vetsinou standard ze na akci taham pouze hlavu. Erarni bedny kere jsou na podiich jsou vetsinou 4x10 coz je dost problem. Skocim asi do musicceneru vyzkouset si co to udela kdyz bych si poridil jenom nakou lepsi 15" (ampeg, mesu nebo HaK) zajimalo by me jak to pobere ty vysky, ktere sou u nasi muziky taky dost dulezity....
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

skus mesu,tie robia vseliak boxy,aj 2X12
Wagon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagon »

BUDAJ-31 píše:skus mesu,tie robia vseliak boxy,aj 2X12
Aj?????????? 2x12"chicht :D :D :D :D
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings, fretless
Trace Elliot GP12 SMX
Trace Elliot 1048H
Planet Waves cables
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

BUDAJ-31 píše:skus mesu,tie robia vseliak boxy,aj 2X12
Čet jsi předchozí příspěvky??? Chce poradit s 15 nebo možná 18 :!: nevim proč mu radíš 2x12 :shock:
Tohle téma je o reprách velkých jako mlejnsklý kolo :twisted: :!:
Jo mesa robí aj 2x12 kupodivu :lol:

Jinak já do tý 18 asi nepudu ani do budoucna. Chvilku jsem pošilhával po tomhle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... =0&region=
Jsem pročet ještě náký fóra a nějak jsem se zpátky přeorientoval na 15ky :lol: Až bude něco na bazaru s parametrama co potřebuju, tak budu zas uvažovat :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

mesa roby aj 2X15 tusim a prave mesa je vlmy dobra k Metalu :idea: ...alebo aj Hartke roby 1X18 ale nvm co to moze robyt
cenda

Re: box pro prasostyl (pekelne podladena basa)

Příspěvek od cenda »

no určitě tu patnácku bych tam dal ale koukej po frekvencích vol ty nejnižší... a k tomu 2 x 10 nebo 2 x 12... pak ta možnost 2x15 plus laditelná horna... Hrál jsem jak na to hartke co se tu zmińovalo i na tu mesu ale ani jedno mě nepřesvědčilo... zvuk byl dost zahuhlanej a pomalej a bez těvh vejšek co chceš....
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Já mám 15 repro v kombíčko a upřímně na hluboký věci je to ideální.. Na druhou stranu ty desítky by se mi hodili kvůli zvuku, pač moje basa je sama o sobě hrozně nabasovaná a s tou patnáctkou to občas je fakt peklíčko :-).
Jinak patnáctka ti utáhne v pohoděi vysoký tóny, naopak jsou hezky kulatý...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
cenda

Příspěvek od cenda »

Nesst píše:Já mám 15 repro v kombíčko a upřímně na hluboký věci je to ideální.. Na druhou stranu ty desítky by se mi hodili kvůli zvuku, pač moje basa je sama o sobě hrozně nabasovaná a s tou patnáctkou to občas je fakt peklíčko :-).
kulatý ano ale ne průrazný... dost to řeší ta horna ale i tak by k tomu měl mít ńáký rychlejší repráky...
joowe

Příspěvek od joowe »

cenda píše:no určitě tu patnácku bych tam dal ale koukej po frekvencích vol ty nejnižší... a k tomu 2 x 10 nebo 2 x 12... pak ta možnost 2x15 plus laditelná horna... Hrál jsem jak na to hartke co se tu zmińovalo i na tu mesu ale ani jedno mě nepřesvědčilo... zvuk byl dost zahuhlanej a pomalej a bez těvh vejšek co chceš....
to sem potreboval sliset, vidim ze mas i prakticky zkusenosti se zhanenim podobneho aparatu. Koupim nakou kvalitni 15" (SWR, Mesa, Ampeg) a na to asi 2x10" klidne hartke, proste neco levnejsiho. melo by to tak byt ok....
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

cenda píše:
Nesst píše:Já mám 15 repro v kombíčko a upřímně na hluboký věci je to ideální.. Na druhou stranu ty desítky by se mi hodili kvůli zvuku, pač moje basa je sama o sobě hrozně nabasovaná a s tou patnáctkou to občas je fakt peklíčko :-).
kulatý ano ale ne průrazný... dost to řeší ta horna ale i tak by k tomu měl mít ńáký rychlejší repráky...
Horna? Tfuj.... Nevím, já mám vysoký tóny krásně vyvážený. Osobně upřednostňuju basu medovější a takovou zakulacenou než cinkavou, která ti ve výsledku dělá to, že jednou za 10 taktů, když se dostaneš na nějakej vysokej tón tak to průrazností přeřve ostatní nástroje. Mám radši když je ten zvuk vyvážený... Ale to je o osobních preferencích :-)
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“