zvuk jak tank

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: zvuk jak tank

Příspěvek od Wohma »

Jenze zrovna u kapel, co ty davas za priklad, je ten estetickej vrchol (pokud to tak muzu nazvat :)) nekde uplne jinde. Uz vidim ty zastupy grinderu, kterym jde o krasny kulaty ton, dynamiku a rozeznivani vyssich harmonickych pri tahlych solech :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já nezpochybňuju hru přez tranzitorový zesáky. Dokonce přez to občas hraju a myslim,že přímo do PA hrajou ty modelery nejlíp.
Já zpochybňuju ty nápisy výrobců na těch bedýnkách (zesilovačích,jen ty trafa na poctivejch 1000W bych tahat nechtěl) o watáži. Je to prostě jak psal Wohma. Nakonec to dá poctivých max 300W. Ale všichni to prostě jen opíšou. 1500W mega-hyper-cool výkn pi-o. Ono to líp vypadá,že?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

2wohma: jo to mas asi pravdu, ale samozrejme existuji kapely ktery maji i objektivne kurevsky dobrej zvuk, ze se tomu zadny metaliky ani dalsi mainstream kapely absolutne ani nepriblizuji -
http://www.last.fm/music/Afgrund/_/Käpprätt+åt+helvete - nesezere to tak je potreba proste zkopirovat..
http://www.myspace.com/rottensound
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pigdestroyer: Vsadim se, ze by s tebou vetsina bluesovych a rockovych kytaristu nesouhlasila :) Univerzalne dobrej ton na kytaru neexistuje, i kdyz si spousta lidi (hlavne majitelu recta :DD) mysli, ze jo. Dneska, kdy uz spousta lidi hraje podem do linky, mne to vubec neprekvapuje. Stejne tak nemusi platit, ze kdyz chce clovek dobrej hi-gain, tak musi mit lampu - takovej randall to dokaze vykouzlit i z trandaku, tech 21 taky. Problem ale je, ze je to kolikrat drazsi nez hodne lampovych aparatu :D

A nejak mi zacina unikat smysl toho, kam ta debata dospela, takze koncim :)
Somnus Aeternus
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Po 23 vteřinách jsem tamto vypl... Ty Kapráty...
Tohle má podle mne do ,,ku-evsky" dobrého zvuku fakt daleko.

Dobrý zvuk neznanemá, že musí mít nudné (stejné) bicí, blití do mikráku a tunu zkreslení.
Tuna zkreslení může znít dobře, ale taky nemusí...
Vem si jak perfektně zní třeba staré komba od Fenderu, a toho gainu fakt nemají hafo...
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Prejdák píše:Po 23 vteřinách jsem tamto vypl... Ty Kapráty...

Dobrý zvuk neznanemá, že musí mít nudné (stejné) bicí, blití do mikráku a tunu zkreslení.
Vem si jak perfektně zní třeba staré komba od Fenderu, a toho gainu fakt nemají hafo...
afgrundi nemaji zadny "bliti" je to normalni zpev.. svedsky bici jsou pojem.. tohodle soundu se snazi dosahnout vic kapel nez si myslis.. ale samozrejme kazdy ma jiny vkus.. kazdopadne pokud mi nahodis lepsi sound jako je tady.. rad si to poslechnu :)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Zní to vcelku dobře, ale tvrdit, že to je :
pigdestroyer píše:objektivne kurevsky dobrej zvuk, ze se tomu zadny metaliky ani dalsi mainstream kapely absolutne ani nepriblizuji
je poměrně silný.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pigdestroyer píše:
Prejdák píše:Po 23 vteřinách jsem tamto vypl... Ty Kapráty...

afgrundi nemaji zadny "bliti" je to normalni zpev.. svedsky bici jsou pojem.. tohodle soundu se snazi dosahnout vic kapel nez si myslis.. ale samozrejme kazdy ma jiny vkus.. kazdopadne pokud mi nahodis lepsi sound jako je tady.. rad si to poslechnu :)
sice to neni uplne stejny salek kafe, ale tydle kytary se mi libi daleko vice http://www.youtube.com/watch?v=7Iqv9ukUtDI
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja si rikal, ze mi to (nejen kytarovym zvukem) pripomina rammstein, a on pouziva PSAcko :)))
Somnus Aeternus
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jojo, tendle industrial byva obcas tak trosku na jedno brdo
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Ja si rikal, ze mi to (nejen kytarovym zvukem) pripomina rammstein, a on pouziva PSAcko :)))
taky sem si rikal ze je to nakej diskometal
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“