Stavba racku?
Pravidla fóra
-
Majkl.Duke
Stavba racku?
Zdravím, chtěl bys se zeptat,co to všechno obnáší a jak se to vůbec vytváří? Docela jsem přemýšlel,že bych jsi něco pořídil,ale vůbec nevím jak se to sestavuje a tak,tak bych chtěl nějakou radu!
A třeba návrhy. Měl bych to na metloš ala Arakain,Dream Evil, Ironi atd... Hlavně nepiště nějaký Mesiny za 30 tác. na to fakt nemám a asi ani nebudu mít! Myslel jsem tak do 15 tis. jestli by to vůbec šlo 
-
dlouhovlasac
Re: Stavba racku?
S 15 tisícema na rack zapomeň. Za 15k budeš rád, když seženeš nějakou Marshall hlavu. Jináč do racku potřebuješ preamp a power amp (obojí obsaženo v hlavě) a pak se tam můžou přidat efekty, nějaký midi ovladače a tak... Abys měl představu - na bazáči seženej slušnej preamp (plácnu třeba ten nejčastější - Marshall JMP 1) za zhruba 15k. Starší power amp (taky koncový zesilovač) se dá schrastit už za nějakejch 18k, ale častějš jsou to věší pecky. Jo a samozřejmě potřebuješ ten dřevěnej rack, do kterýho se to všechno naskládá. Nemluvě o těch dalších ,,serepetičkách'' do toho. Rack je spíš řešení pro profesionály, kteří si tak mohou namíchat vše podle chuti, je to asi to nejdažší řešení kytarový aparatury. za ty tvoje prachy sežeň nějakou hlavu nebo kombo. O cenách se přesvěč sám http://kytary.cz/kytarove-efekty/rackov ... 12:0:0:1:0
Rack je drahy. Do racku jdou lidi pote, co chvili hraji na hlavy a maji dost specificky pozadavky, pripadne pouzivaji hodne efektu apod.
Jinak vytvari se to jednoduse: Koupis krabici, nasazis do ni jednotlivy komponenty, propojis kabelama. Hotovo. Ale v tvym pripade bych radsi shanel slusnou hlavu.
Jinak vytvari se to jednoduse: Koupis krabici, nasazis do ni jednotlivy komponenty, propojis kabelama. Hotovo. Ale v tvym pripade bych radsi shanel slusnou hlavu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
S takovym rozpoctem bych se na to taky vyprdl, ale i tak by se neco dalo:
ENGL E530 sehnat na bazaru, cca 10tis mozna min
konec si nechat postavit od Dusana Zemana(nebo od kohokoliv), cca 8tis pocitej
tak by ses dostal na nejakejch 18tis
ENGL E530 sehnat na bazaru, cca 10tis mozna min
konec si nechat postavit od Dusana Zemana(nebo od kohokoliv), cca 8tis pocitej
tak by ses dostal na nejakejch 18tis
-
Majkl.Duke
Jo,tak nic teda!!Ale díky za rady a snahy! 
-
Majkl.Duke
Já mám totiž VK 112 a na nebavímě to tahat na zkoušky!!
Tak jsem myslel,že jsi pořídím dvě bedny 2*12 a 1*12,jednu na doma a jednu do zkušebny a tahal bych právě jenom rack,ale vypadá to,že asi hlava bude ta správná volba!! 
15 tis. je opravdu málo, na ty požadavky za 15tku akorát pořídíš Mesu V-Tvin (má ho M. Mach) jinak skvělej preamp
Počítej dál : koncák - MB 20/20 , engl e-840, = komisní tak od 15.tis. Peavej -50 clasic = od 10.tis.
Nějakej distributor, kabeláž a rack = komplet bez boxu těch 30 - 40 za to dáš. Pkud dále zvolíš efektový procesor do racku + midi ovládání , to máš dohhromady dalších 15.tis navíc
Nebo pořídit simulaci a postupně doplňovat tak abys nemusel už nic s toho prodávat, což jsem zvolij já.
K sestavě už mi schází jen E-530.
Suma sumárum komplet s kytarou se bohužel dostávám na těch 150.tis.
rack ............. 2,5-tis
kabeláž ...........1,5-tis
kytara.............48,-tis
distributor........2,6-tis
GSP1101..........14,5-tis
E-840..............32,-tis
FCB1010...........6,5-tis
BOX 2 x 75W.......20,-tis
komplet monitoring ..........10,-tis
+ ostatní nezbytné příslušenství jako obaly struny další rezervní kabely atd.
Samozdřejmě že se dá zvolit i levnější varianta, můžeš mít analog efekty a neřídit vše midi, atd. Nejvíce jsem dal za kytaru a koncák. Ostatní je spíše pohodlnost ovládání a to vždy něco stojí.
Nakonec vše je na kytaře a v prstech, takže v konečné fázi se může stát že všechno prodám a koupím nějaké 30W lampové kombíčko
V této sestavě na obr. je základem Tube ART lampový předzesilovač a to je vlastně muj preamp za litr na kerej hraju a řadím za něj s GSPéčka krabku od Doda Screamer
Počítej dál : koncák - MB 20/20 , engl e-840, = komisní tak od 15.tis. Peavej -50 clasic = od 10.tis.
Nějakej distributor, kabeláž a rack = komplet bez boxu těch 30 - 40 za to dáš. Pkud dále zvolíš efektový procesor do racku + midi ovládání , to máš dohhromady dalších 15.tis navíc
Nebo pořídit simulaci a postupně doplňovat tak abys nemusel už nic s toho prodávat, což jsem zvolij já.
K sestavě už mi schází jen E-530.
Suma sumárum komplet s kytarou se bohužel dostávám na těch 150.tis.
rack ............. 2,5-tis
kabeláž ...........1,5-tis
kytara.............48,-tis
distributor........2,6-tis
GSP1101..........14,5-tis
E-840..............32,-tis
FCB1010...........6,5-tis
BOX 2 x 75W.......20,-tis
komplet monitoring ..........10,-tis
+ ostatní nezbytné příslušenství jako obaly struny další rezervní kabely atd.
Samozdřejmě že se dá zvolit i levnější varianta, můžeš mít analog efekty a neřídit vše midi, atd. Nejvíce jsem dal za kytaru a koncák. Ostatní je spíše pohodlnost ovládání a to vždy něco stojí.
Nakonec vše je na kytaře a v prstech, takže v konečné fázi se může stát že všechno prodám a koupím nějaké 30W lampové kombíčko
V této sestavě na obr. je základem Tube ART lampový předzesilovač a to je vlastně muj preamp za litr na kerej hraju a řadím za něj s GSPéčka krabku od Doda Screamer
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
jinak oko nemysli si, že rack bude nějak výrazně lehčí, přecejenom preamp něco váží, konec ještě víc + rack samotnej, takže podle mě bysis co se týče hmotnosti moc nepolepšil 
Spis by si ve vysledku pohorsil. Samotny rackovy bedny vazi peknych par kilo, navic samostatny sasi pro preamp, koncak (a pripadne efekty) taky neco vazi (u preampu a efektu to sasi dela spolu se zdrojem nejvetsi cast hmotnosti).cerfotoc píše:jinak oko nemysli si, že rack bude nějak výrazně lehčí, přecejenom preamp něco váží, konec ještě víc + rack samotnej, takže podle mě bysis co se týče hmotnosti moc nepolepšil
Jedinym rozumnym resenim by bylo koupit nejakej multak a hrat do lampovyho konce, line6 pod xt live se da sehnat i za 6ku, s lampovym koncem muze znit dobre. Ale je furt "jen" simulace
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Pravda pravda, dohromady mi to přes sto kilo dá
))))))
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
tohle nekdo prodava. vynech ten prostredek. a mas rack za 7000 
Foto 1 ze 2
Rozprodej kytarového racku
Prodám jednotlivě nebo dohromady, takže jde o:
---------------------------------
Lampový preamp VH Relief
Zvuk - lampovej - ne takovej ten jazzovej, používal jsem ho KoRnů až po Cradle of Filth.
Prostě nářez jak má bejt. Hodně dobře si rozumí se sedmičkou a pomocí ovladače GAIN nakroutíš opravdový divy.
Doživotní záruka od výrobce, lampa ecc99.
front panel:INPUT, GAIN+, GAIN, SUB,BASS,MID,TUNE,TRE,VOLUME.
back panel: OUTPUT,FOOTSWITCH,+napájení.
Prodám vč. adaptéru za 5.500,- Kč
Multiefektový procesor BOSS GX 700
Efekt je ve velmi dobrém stavu, vše funguje na 100%.
Zvuků se na tom dá udělat spousta, a na tvrdou muziku (kterou jsem hrál já) to je parádní - má to simulace mimo jiné Soldana SLO-100, Peavey 5150 a Marshalů + klasických BOSS krabiček jako třeba Metal Zone. Chce si to jen pohrát s nastavením. Prodám včetně adaptéru za 6000Kč
Koncový zesilovač L-Amp
Koncák je plně funkční. Výkon koncáku je 100W, 4Ohm. Hrál jsem s ním (i ostatním vybavením) přes bednu Framus FR 212 s repro Celestion Vintage 30 a zvuk byl famózní, nehledě na to, jakej to dělá kravál. Cena koncáku je 2000,-
Foto 1 ze 2
Rozprodej kytarového racku
Prodám jednotlivě nebo dohromady, takže jde o:
Lampový preamp VH Relief
Zvuk - lampovej - ne takovej ten jazzovej, používal jsem ho KoRnů až po Cradle of Filth.
Prostě nářez jak má bejt. Hodně dobře si rozumí se sedmičkou a pomocí ovladače GAIN nakroutíš opravdový divy.
Doživotní záruka od výrobce, lampa ecc99.
front panel:INPUT, GAIN+, GAIN, SUB,BASS,MID,TUNE,TRE,VOLUME.
back panel: OUTPUT,FOOTSWITCH,+napájení.
Prodám vč. adaptéru za 5.500,- Kč
Multiefektový procesor BOSS GX 700
Efekt je ve velmi dobrém stavu, vše funguje na 100%.
Zvuků se na tom dá udělat spousta, a na tvrdou muziku (kterou jsem hrál já) to je parádní - má to simulace mimo jiné Soldana SLO-100, Peavey 5150 a Marshalů + klasických BOSS krabiček jako třeba Metal Zone. Chce si to jen pohrát s nastavením. Prodám včetně adaptéru za 6000Kč
Koncový zesilovač L-Amp
Koncák je plně funkční. Výkon koncáku je 100W, 4Ohm. Hrál jsem s ním (i ostatním vybavením) přes bednu Framus FR 212 s repro Celestion Vintage 30 a zvuk byl famózní, nehledě na to, jakej to dělá kravál. Cena koncáku je 2000,-
- banana bonus
- Kontaktovat uživatele:
tak zrovna od nej bych to nekupoval, mam s timhle prodejcem spatne zkusenosti viz kopie marshall jcm800 kterou koupil za 5 spalil lampy a prodal mi za 7. moje chyba ze mi to lezelo dva mesice doma nez jsem to poprve ohulil a nic....
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
-
Majkl.Duke
Vypadá to,že na rack kašlu,našel jsem,že jeden prodává ESH 2000 4 roky starý,tak jsem zvědavej
VH Relief neni jako preamp, je to pouze dvoukanálový boster , takže pokud k tomu nemáš dobré kombo nebo jiný preamp jako původní hotový čistý zvuk je to to na nic. Třetí kanál je bypas.