Blackstar HT-5 vs. Hocke VMH284RD

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Blackstar HT-5 vs. Hocke VMH284RD

Příspěvek od Bummer »

Jak jsem předpokládal, tak se také stalo. Na bitevním poli dvoukanálových lamp na rock a metal s pěkným cleanem, co se dají použít v bytě, už proti sobě stojí jen dva soupeři z úplně odlišných končin zvukového vesmíru. Hledí si nenávistně do očí a jejich vzájemná zášť připomíná věčné spory zastánců Les Paulek se zarputilými Stratisty...

Sepsal jsem takovou tabulku vlastností, kterých si považuji a ve kterých se ty aparáty liší.

Kód: Vybrat vše

Původ  Výkon  Zvuk    Clean  Lead  Reverb  Oddělené korekce
-----------------------------------------------------------------------
Blackstar   Korea  5W     GB/USA  4/5    4/5   Ne      Ne               

Hocke       ČR     18W    GB      5/5    4/5   Ano     Ne/Tone u Lead

Efektová smyčka  Výstup na box  Dynamika  Množství gainu
--------------------------------------------------------------------
Blackstar   Ano              2x8, 1x16      3/5       5/5

Hocke       Ne               Ne             5/5       3/5
Tak a teď babo raď. Co radši na trash na doma s případnou rezervou do zkušebny (nekoukejte na těch 5W :D)?

- Cenově mě to vyjde na stejno - k Hockemu bych dokupoval kvalitnější nakopávadlo, k Blackstaru zase box.
- Blackstar má dost zvukových možností - zahraju si na to cokoliv od AC/DC přes Maidny až po Metakliku; Hockeho aparát má zase svůj vlastní zvuk, se kterým mám nutkání si hrát. Je takový, jaký bych čekal od čistokrevné lampy. Syrový, nepoddajný.
- Hocke je pěkně vypadající ruční práce, Blackstar je zase profi výrobek s více možnostmi (ef. smyčka, výstup se simulací boxu, výstupy na boxy).

Je to vážně úplně stejné, jako srovnávat LP a Strata. Ale co když se mi líbí obojí?

Tak místo zadupávání mé osoby do země prosím zkoukněte ty parametry a napište, co si o tom myslíte. Chápu, že se těžko porovnává, když nemá člověk možnost slyšet oba aparáty, ale já se o to svoje dilema prostě musel podělit. :twisted:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Blackstar HT-5 vs. Hocke VMH284RD

Příspěvek od Dark Axel »

Pokud očekáváš od čistokrevné lampy nepoddajný zvuk tak klobouk dolů, naboural jsi miliony snů o "skvělém lampovém aparátu, který jde přímo za rukou a naprosto skvěle spolupracuje tak, jak kytarista chce" :-D

pokud spávně chápu, tvé možství gainu u Hockeho 3/5 znamená, že ti chybělo a u Blackstaru 5/5 že je tam vše a ještě víc než potřebuješ? protože to je ideální stav :-) když člověk nemusí točit gain naplno aby dostal co chce. Z tohohle hlediska bych určitě šel do HT-5... hlavně proto, že by to pro mně byl aparát, ke kterému bych nepotřeboval žádné zkreslovadlo a já má msen jednou takový aparát mít :-D

Co se týče reverbu... to je záležitost vkusu... jestli ho potřebuješ, nebo ne si rozhodni sám.

Co do výkonu a hlasitosti sám jsi jinde psal, ež ti Hocke naplno nepřišel o moc hlasitější než HT-5, čili tady bych se nebál jít do HT-5

Blackstar má efektovou smyčku, což může být plus :-)

mi z toho vychází vítězně HT-5... ovšem pokud trváš na "zlatých českých ručičkách", nevadí ti mít něco na kreslení i na podlaze a nepotřebuješ efektovou smyčku, Hocke by nemusel být špatný (jen tak mimochodem mám větší důveru v Blackstar :-? )
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No možná si pod nepoddajným zvukem představím něco jiného, než je běžné. :D Vyjádřil bych to jako (jak tu taky někdo psal) "zvuk jako tank". Tank taky před ničím neuhne, nezastaví, zkrátka na počkání všechno rozdrtí. Má to dost co do činění s tím, že tam chybí ta chlupatost zkreslení. Vůbec jsem neměl na mysli dynamiku - ostatně jsem psal, že jsem z ní byl nadšený.

5/5 u gainu znamená, že pro moje potřeby dostačuje akorát. Když jsem zkoušel, měl jsem vytočeno na max a bylo to akorát. Nicméně při pokojové hlasitosti. Od lampy v takovém případě nemůžu požadovat víc. Pokud bych to vytavil, tak by to určitě byla jiná.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ja mam porad za to, ze HT-5 neni tak uplne celolampove kombo, tak jak ho chapeme my vsichni...

myslim si, ze zkresleni obstarava obvod podobny jako v HT krabickach od Blackstar...

nevim, neslysel jsem, nevidel jsem... ale s tim hodnocenim u zkresleni bych byl opatrnejsi... on totiz aparat ht-5 je asi takove kombicko s krabickou uvnitr - cili zkresleni je treba vetsi, univerzalnejsi nez u tech malych kombicek ostatnich vyrobcu... ale je to proste tak nejak porad krabickove a neni to 100% zvuk aparatu... ma to sve vyhodu (treba hrani doma pri mensi hlasitosti), ale i sve nevyhody, kdy tento aparat muze lehce troufnout prava nefalsovana jednoducha celolampa ktera je provozovana pri normalni zkusebnove/koncertove hlasitosti
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

HT-5 som nikdy neskusal, takze nebudem porovnat, ale moja prva volba by smerovala k Hocke, pretoze som uz jedno kombo od neho mal a zvukovo mi sadlo. Na 18W Hocke som tiez hral, so skreslovacimi krabickami sa znasal v pohode, co mi vyhovovalo, pretoze ja mam krabicky rad :)
Este ma napadlo - nespravil by ti pan Hocke efektovu smycku navyse?
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No když jsem si o ní zmínil, zatvářil se nanejvýš opovržlivě a otázal se, k čemu by mi jako byla. :D
Ostatně má tak trochu pravdu. U takového komba bych ji asi nevyužil. Sám sebe si dokážu představit nanejvýš s chorusem a delayem a obojí se dá vrazit před kombo.
Naopak u Blackstaru využití vidím, protože může přijít chvíle, kdy nebude 5w stačit a pak bych si mohl do výstupu smyčky pořídit silnější koncák a preamp nechat.

DirX

Příspěvek od DirX »

Byt tebou tak napíšu Laryošvi do Ostravy a nechám u něho vyrobit kombo celolampu 10w-je to směs mesy a soldano a cenově to bude asi podobné.....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Do Ostravy to mám sedm hodin cesty, o ceně jízdenky nemluvě. Už jen výlet za Hockem je na celý den. Nechci kupovat zajíce v pytli.

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ok, rozhodl jsem se. Vyhrál Blackstar. Uvědomil jsem si, že je pro mě teďka přednější mít něco, co hraje dobře i při malé hlasitosti, protože z 18W lampy ten krásně barevný zvuk při domácích hlasitostech stejně nevytáhnu. Mít kapelu nebo alespoň místo ke zkoušení, tak je ten Hockeho aparát fajn, protože bych s ním mohl více experimentovat.

Teď ještě nějaký ten box... Tady na fóru jsem našel firmu Headway, kde by se dal box objednat. Repro bych si osadil sám... (Nějaké tipy? Mám koupit klasickou V30ku?)

EDIT: Tady jsem našel podle fotek moc pěkně a bytelně vypadající box. Je v tom Celestion Classic G12T-75. Co myslíte? :twisted:

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“