Marshall AVT 150HX
Pravidla fóra
Marshall AVT 150HX
Ahoj všem,předem se omlouvám že jsem založil nové téma a na otázku nepoužil starší téma "Marshall AVTX"
ale po přečtení toho tématu znám milion názorů na komba a stacky všech značek,rozíly lampa/pololampa/plonodič, ale o sérii AVT jsem se nic kloudného nedozvěděl.
Prosím tedy o radu někoho kdo má AVT popř.AVT 150HX vyzkoušenou.
Neposílejte odkazy na YouTube tam si to umím najít sám,ale podělte se prosím o vlastní zkušenost
Dík za odpovědi
ale po přečtení toho tématu znám milion názorů na komba a stacky všech značek,rozíly lampa/pololampa/plonodič, ale o sérii AVT jsem se nic kloudného nedozvěděl.
Prosím tedy o radu někoho kdo má AVT popř.AVT 150HX vyzkoušenou.
Neposílejte odkazy na YouTube tam si to umím najít sám,ale podělte se prosím o vlastní zkušenost
Dík za odpovědi
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Marshall AVT 150HX
A co tě tedy zajímá? Zvuk je takový, jako najedeš na YT - čistý vcelku hraje, ale je to docela nuda (ok, třeba to někomu vyhovuje...), zkreslený moc neví, co je dynamika, při větším zkreslení je hrozně rozsypaný, čím víc gainu, tím méně koherentní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Rád bych si vyslechl poznatky od lidí co ho používají a mají předešlé zkušenosti s valvestatem,rozdíl a pdobně...
Pokud máš Valvestata 265 a chceš tu novou verzi,tak to uděláš krok zpátky.Nejsem sice takovej odborník na sérii AVT,ale vim jistě,že když máš starýho Valvestata a chceš změnu,tak bež do lampy.Jen malé OT.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Pokud si to chceš vylepšit tak určitě ber plnokrevnou lampu , valvestate a randally jsou jediny pololampy co hrajou , pak možná ještě řada LV od Laney , ale jinak je to býda , hral jsem na většinu AVTček a je to bída , jak řekl Nero , čistej ujde , ale nic supr na něm není a o skreslení nemluvim .
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Nero
- Rádce
Staré Valvestaty jsou někde úplně jinde - jak jsem již někde psal, můj učitel při výuce používá VS65 (myslím) a ten zvuk je o třídu jinde než AVT(X). VS zpívá, AVT sípe... Rozdíl je diametrální a když ještě vezmeš v potaz, že VS se na bazaru objevují mezi 4,5 a 7 tisíci, tak máš jasného vítěze.noha99 píše:Rád bych si vyslechl poznatky od lidí co ho používají a mají předešlé zkušenosti s valvestatem,rozdíl a pdobně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Je roznodnuto
po dlouhém uvažování a zkoušení si připlatím a koupím si pořádnej kus nábytku Marshall JCM 900 a box 1960A,po pauze v harní,návratu a experimentování jsem se přesvěčil že celolampa je prostě dokonalá a splnuje to co chci

- Nero
- Rádce
Tak tomu říkám ta správná volba z dvojice AVT a VSnoha99 píše:Je roznodnutopo dlouhém uvažování a zkoušení si připlatím a koupím si pořádnej kus nábytku Marshall JCM 900 a box 1960A,po pauze v harní,návratu a experimentování jsem se přesvěčil že celolampa je prostě dokonalá a splnuje to co chci
![]()
PetrPeter 1975 - 2008
Ja som si pred casom kupil AVT 150 kombo, nemozem povedat ze by som bol vyslovene nespokojny, ale druhykrat by som to uz nerobil
akusticky simulator sa realne prakticky nevyuzije, a overdrive 2 ma na vyssich gainoch dost nanic zvuk, hodne plechovo-umely.
Co je ale fajn, je clean kanal, a overdrive jednicka, ta ma (relativne) pekny zvuk aj na vysokom gaine. Bohuzial, aj ma maximalne vytocenom gaine mam stale pocit ze by som este kusok skreslenia potreboval na nejake tvrdsie veci...a 'up to eleven' to fakt nejde
Rozmyslam, ze by som ho skusil predat, ak by sa nasiel kupec, ktoremu by vyhovovalo, ale neviem vobec v akej cenovej relacii sa tieto komba pohybuju dnes...ja som ho kupoval z ruky, rok pouzivane, za 12 000kc, a mam a pouzivam ho asi cosi vyse 2 rokov. Any ideas?
Co je ale fajn, je clean kanal, a overdrive jednicka, ta ma (relativne) pekny zvuk aj na vysokom gaine. Bohuzial, aj ma maximalne vytocenom gaine mam stale pocit ze by som este kusok skreslenia potreboval na nejake tvrdsie veci...a 'up to eleven' to fakt nejde
Rozmyslam, ze by som ho skusil predat, ak by sa nasiel kupec, ktoremu by vyhovovalo, ale neviem vobec v akej cenovej relacii sa tieto komba pohybuju dnes...ja som ho kupoval z ruky, rok pouzivane, za 12 000kc, a mam a pouzivam ho asi cosi vyse 2 rokov. Any ideas?
- Nero
- Rádce
Klasický postup je nadhodit "cena dohodou" a čekat, co se ti ozve. Buď budeš spokojen, nebo ne. Rozhodně bych nečekal, že ho prodáš líp jak 7500 - 8000. Dnešní AVTX stojí nový cca těch 12 nebo 13k a jestli je to tvoje nějaké 3 roky staré...
PetrPeter 1975 - 2008
Ten Valvestate 265 je fakt dělo,chorus s tím dělá hrozně moc,a je to tříkanál škoda že takovou mašinu necpou do kalsického šasí jako JCM,k tomu 1960 a nikdy bych se toho nezbavoval,ale já zbožnuju ten pocit když za tebou stojí ten krásnej kus nábytku s logem Marshall,tak jsem to chtěl ojebat AVT a zvuk nahradit Boss GT8,docela jsem byl už rozhodnutej ale pak jsem měl možnost si dost důkladně zahrát na tu 900(hrál jsem na ni už před lety ale po pauze jsem si nebyl jistej)a rozhodnul jsem se jednoznačně 
Čau já sice neměl 150x, ale AVT 275. to je ta dvourepráková verze. Já jsem s tím byl v celku spokojenej, ikdyž jsem za to dal tehdy 14 000(bazar) Kombíčko mně přišlo na clean dost hezké, když si člověk pohrál s korekcema tak se na to daly hrát i bluesové a jazzové melodie. prostě střední třída co nezklame, ale taky moc neohromí. slušnej standard. Na crunch to celkem taky šlo, j používal low gain a znělo to dobře. Na lead chanel to mělo klasickej marshallovskej zvuk, který mně osobně přišel dost dobre, ale jcm to fakt není. je trošku pložší, není tak šťavnatý ale spíš trošku ostřejší a je pravda že za půlkou mi přijde že to dostává právě větší drive. ale na 275 to moc za půlku nešlo bo v obýváku se to moc nedá. Efekty tam byly nic moc. Jednak mám radši pružinový reverb a ten chorus oproti bossackýmu pedálu byl umělejší. Jinak jsou tam ještě akustický simulátor(ten stál za pendrek) a je tam tlačítko scoop na metal že ti to má vytvořit metalový zvuk, a ten já jsem nepoužíval vůbec. Lepší bylo natočit si ten zvuk bez toho. Ale celkově to kombíčko hodnotím spíš pozitivně. Nicméně jsem ho pak prodal za 13500 a koupil za 8 na bazaru valvekinga 112 a nutno podotknout, že hraje stejně hlasitě i když je to jen 50w a o šťavnatosti lampového zvuku se ani nebavím... Ale je to spíš american sound, ne Marshallek.... Jinak jsem hrál taky na valvestate 80w kombíčko tak před 6 lety a AVT mi přišlo uhlazenější možná (podle mně) malinko lepší. Na druhou stranu Valvestate je ostřejší na gain chanel víc na tvrdší styl. A na clean možná o něco malinko čistší.... AVT má hold modernější zvuk. A teď si to přeberte:-)) Jinak nejlepší ukázka co vystihuje na youtube AVT sound je http://www.youtube.com/watch?v=JLhlTyB-el0
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Omyl, nejlepsi ukazka a nejlepsi zvuk, co z toho jde vytahnout je toto
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Poklona:-)
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),