PROBLEM s kobylkou u strata (možná)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
woro90

Re: PROBLEM s kobylkou u strata (možná)

Příspěvek od woro90 »

Skořepný Šokátor píše:Tak to přišlo, dal jsem ty pružiny a bylo to v pohodě... :) .......................Tak to je pohádkový happyend že?
Ovšem tady je skutečnost: Přišly, dal jsem je tam, v pohodě by to utáhlo...ALE: praskla mi 3. struna!!! :evil: Chápete to??? To jsem ještě ani nenaladil nějaký pořádný tón, a už to prasklo...0.24!!! Na Deana Markleyho už se*u :evil:...kupuju 0.11 Carla Martina...to mě fakt dokázalo nas*at :evil:Kdybych chtěl jen tak vyhodit 5 stovek, určitě za něco užitečnějšího...Váš nenas*anější uživatel :x

P.S.: Díky za rady aivnovi86 a Dark Axelovi
Tak se nevztekej a upaluj do hudebnin koupit samostatnou strunu. Občas to prostě praskne.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jop, jak by se asi tvářili amíci na mym místě kdyby jim prasklo tenký Snake Oil éčko hned po natažení, což se mi u řady Vintage stávalo docela často. Mě to nějak extra neštvalo, jelikož je mám z pedaleru, jenže v USA je čekací doba na tyhle struny... hmm podle toho co čtu na gear page cca 6 měsíců + :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já přesně tenhle problém řešil u svého strata, a to jsem měl jen 2 pružiny. Z továrny to bylo seřízené perfektně, ale pak po výměně strun se mi to zvedlo, a pač páku jsem poškodil, tak jsem zablokoval kobylu dalšíma 3 pružinama a jsem spokojený. Možná do budoucna sundám 2 pružiny a koupím jinou páku, ale bojím se, že ten závit od páky je ulomený uvnitř´,,tremola"
Jinak je to teď lepší, s dohmatem žádný problém, [možná to ještě nechám seřídit u kytaráře], s laděním žádný problém. Ladí týden bez problému.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak ti rupla struna, nikdy se ti to nestalo? :-) koupíš a natáhneš zvlášť jednu novou a jede se dál... normálka
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Dark Axel píše:tak ti rupla struna, nikdy se ti to nestalo? :-) koupíš a natáhneš zvlášť jednu novou a jede se dál... normálka
Ale stalo, ale vyhodit za struny + poštovné 510 Kč a když pak praskne 3. struna u takhle tvrdejch strun, je to důvod k vzteku... :( Navíc radši objednám nové, protože jak tady píšete, abych šel do hudebnin, tak bych to moc rád udělal, kdyby nejbližší hudebniny nebyly 30 km daleko...

EDIT: navíc ještě když nevydávala žádnej tón a hned praskla...
fekál.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Skořepný Šokátor píše:
Dark Axel píše:tak ti rupla struna, nikdy se ti to nestalo? :-) koupíš a natáhneš zvlášť jednu novou a jede se dál... normálka
Ale stalo, ale vyhodit za struny + poštovné 510 Kč a když pak praskne 3. struna u takhle tvrdejch strun, je to důvod k vzteku... :( Navíc radši objednám nové, protože jak tady píšete, abych šel do hudebnin, tak bych to moc rád udělal, kdyby nejbližší hudebniny nebyly 30 km daleko...

Tak radši vyhodíš dalších 510 za nové struny abys nemusel jet do hudebnin pro novou strunu. To dává smysl. :roll:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Skořepný Šokátor

woro90 píše:
Skořepný Šokátor píše:

Tak radši vyhodíš dalších 510 za nové struny abys nemusel jet do hudebnin pro novou strunu. To dává smysl. :roll:
To teda dává, protože předtím jsem psal, že kupuju ty, co jsem měl předtím, a ty stoji i s doprvou 300 a promin, ale já fakt bych nejel autobusem do Opavy kvuli jedny struně, ani kdybych byl zdravy, natož ted, když mám chřipku a bumbám čajíček...:(
fekál.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

proto se vždycky vyplatí mít doma pár sad v zásobě :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Skořepný Šokátor

rasomaso píše:proto se vždycky vyplatí mít doma pár sad v zásobě :wink:
Vsak ted uz jsem poucenej - jen hromadne nakupy :)
fekál.
bucenec

Příspěvek od bucenec »

zdravim
mam uplne stejnej problem
tak zkusim dokoupit ty 2 pruziny a doufam ze to zabere
jenom maam strach ze se ten bazmek vyrve ze dreva kdyz tam bude 5 pruzin
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“