Děkuji za vysvětlení. Co jsem koukal tak se mi tam Líbil ten Cort Earth 70 jako akustika to by mohl být dobrý začátek.
Jen se prostě nedokážu rozhodnout vím že to je jen a jen ve mně jestli si vemu tu nebo tu kytaru , ale nechce se mi koupit kytara a pak zjistit že jsem vlastně chtěl úplně nějakou jinou.
Darth Maul píše:Koukám, že je to měkně matoucí, protože moje SB není SUNBURST, nýbrž SPRUCE+BLACK...
Blbě jsem to napsal, čekal jsem, že to dojde - ty názvy u Washů jsou tvořeny typem + názvem dřeva + názvem barvy. D10SB je D10 + S (smrk) + B (Black). D10QSB = D10 + Q (obláčkový javor) + SB (Sunburst). Napsal jsem zvlášty ty kódy dřeva a pak ty barvy, jejich kódy se kombinují
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Nero píše:Blbě jsem to napsal, čekal jsem, že to dojde - ty názvy u Washů jsou tvořeny typem + názvem dřeva + názvem barvy. D10SB je D10 + S (smrk) + B (Black). D10QSB = D10 + Q (obláčkový javor) + SB (Sunburst). Napsal jsem zvlášty ty kódy dřeva a pak ty barvy, jejich kódy se kombinují
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T Squier Affinity Stratocaster Jay Turser Precision Bass Bugera V5 + EHX Metal Muff Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555 Washburn D10SB
Nero píše:Blbě jsem to napsal, čekal jsem, že to dojde - ty názvy u Washů jsou tvořeny typem + názvem dřeva + názvem barvy. D10SB je D10 + S (smrk) + B (Black). D10QSB = D10 + Q (obláčkový javor) + SB (Sunburst). Napsal jsem zvlášty ty kódy dřeva a pak ty barvy, jejich kódy se kombinují
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Sháníš nutně elektroakustiku? Za tyhle peníze to nebude nikdy žádná extra sláva... Za mne tedy doporučuju již tradiční Cort Earth 70E nebo spíše bazar...
Zdravím, jsem tu taky s dotazem na první kytaru. Rozhodl jsem se pro klasickou akustuku za nějaký ten malý peníz, přecijenom jsem začátečník. Rozhodl jsem se pro Cord AD870 a v polském shopu ji dostanu asi za 2400. Co jsem cetl je to pro zacatek pomerne OK kytara. Tak jsem e chtel zeptat je to opravdu tak OK jak jsem to cetl nebo delam blbost a mel bych jit do neceho jineho? Neco malo jsem si tady o tom procetl a jelikoz se v tomhle fakt nevyznam radeji bych zustal u neceho cemu aspon trochu muzu verit ze nebude uplne nejhorsi.
BMAJTZ píše:Zdravím, jsem tu taky s dotazem na první kytaru. Rozhodl jsem se pro klasickou akustuku za nějaký ten malý peníz, přecijenom jsem začátečník. Rozhodl jsem se pro Cord AD870 a v polském shopu ji dostanu asi za 2400. Co jsem cetl je to pro zacatek pomerne OK kytara. Tak jsem e chtel zeptat je to opravdu tak OK jak jsem to cetl nebo delam blbost a mel bych jit do neceho jineho? Neco malo jsem si tady o tom procetl a jelikoz se v tomhle fakt nevyznam radeji bych zustal u neceho cemu aspon trochu muzu verit ze nebude uplne nejhorsi.
Už to tu bylo, ale tedy pro tentokrát ještě zopakuji: v této cenové relaci je to z nových kytar asi nejlepší volba (resp. koukni spíše na model Cort AD810 - je to de facto totéž jako ta 870, ale levnější).
Nicméně za mne doporučuji bazar nebo přišetřit - v obou případech koukat po kytaře s vrchní masivní deskou. A u Corta bych klidně zůstal...
BMAJTZ píše:Zdravím, jsem tu taky s dotazem na první kytaru. Rozhodl jsem se pro klasickou akustuku za nějaký ten malý peníz, přecijenom jsem začátečník. Rozhodl jsem se pro Cord AD870 a v polském shopu ji dostanu asi za 2400. Co jsem cetl je to pro zacatek pomerne OK kytara. Tak jsem e chtel zeptat je to opravdu tak OK jak jsem to cetl nebo delam blbost a mel bych jit do neceho jineho? Neco malo jsem si tady o tom procetl a jelikoz se v tomhle fakt nevyznam radeji bych zustal u neceho cemu aspon trochu muzu verit ze nebude uplne nejhorsi.
Už to tu bylo, ale tedy pro tentokrát ještě zopakuji: v této cenové relaci je to z nových kytar asi nejlepší volba (resp. koukni spíše na model Cort AD810 - je to de facto totéž jako ta 870, ale levnější).
Nicméně za mne doporučuji bazar nebo přišetřit - v obou případech koukat po kytaře s vrchní masivní deskou. A u Corta bych klidně zůstal...
Takže se nemusím bát jít do té cort earth 70E?:) zkušenosti jsou prý kladné co jsem tak četl...
850 je model pro letošní rok... Ta 880 bude zřejmě starší řada... Rozdíl v nich ale de facto nebude žádný... Asi jen ta ladička v elektronice...
Pak už si jen musíš sám vybrat, co je pro Tebe důležitější - jestli výřez, nebo vrchní deska z masivu... Já bych volil masiv, ale jestli ten víš, že ten výřez budeš určitě využívat...
Zajimalo by me na jak strasne moc vysokych polohach vsichni hrajou, ze potrebuji nutne kytaru s vyyrezem, a klidne obetuji jine kvality jako masivni vrchni deska..
andrej: jestli se ti zda kytara s vyrezem kul tak si ji kup, je to jedno, jde o tvou prvni kytaru. Pak se vytelis a zjistis, ze nechces kupovat capoviny.