mám hlavu Warwick WPA 400, je starší, ale nedám na ni dopustit. Má samozřejmě jen pasivní vstup. Zajímá mě, jetli je velký průser, když si kupuji aktivní basu a chci ji na téhle hlavě provozovat? Případně jestli by to zkušený elektrikář byl schopen upravit aby to bralo dobře signál z aktivní - v podstatě předelat pasivní vstup na aktivní. Díky za reakce, Tom.
Pasivní zesilovač - aktivní basa
Pravidla fóra
Pasivní zesilovač - aktivní basa
Zdravím,
mám hlavu Warwick WPA 400, je starší, ale nedám na ni dopustit. Má samozřejmě jen pasivní vstup. Zajímá mě, jetli je velký průser, když si kupuji aktivní basu a chci ji na téhle hlavě provozovat? Případně jestli by to zkušený elektrikář byl schopen upravit aby to bralo dobře signál z aktivní - v podstatě předelat pasivní vstup na aktivní. Díky za reakce, Tom.
Re: Pasivní zesilovač - aktivní basa
Průser to není, je to v pohodě
Spousta zesilovačů má jenom jeden vstup...
Fender Jaguar Bass, Squier Jazz Bass Standard Custom Reliced
Markbass F500, Markbass 104HR (4x10")
Hartke VXL Bass Attack
Markbass F500, Markbass 104HR (4x10")
Hartke VXL Bass Attack
Jasný, mě nejde o počet. Jde mi o to, že se mi nic neodpálí, když tam připojím aktivní basu, nic víc. To mě zajímá, a zřejmě budu muset zeslabovat, když maj aktivky silnější signál.
Tom
.....v podstate sa Ti môže stať len to že budeš prebúdzať vstup, takže Ti to bude skreslovať na vstupe.....jednoducho stiahneš hlasitosť na base tak aby Ti to neskreslovalo.....a je možné, že sa s tým vôbec nemusíš zaoberať, lebo ten vstup môže byť prispôsobený aj na aktívne nástroje.....
Naposledy upravil(a) garde dne 5.09.2009 16:04, celkem upraveno 1 x.
A jinak k tomu "předělání" zesilovače na jiný vstupní budící signál je v podstatě konstrukce nového prvku zesilovače, což je složitější, než udělat z aktivní basy pasivku.
Dobře, co doporučuješ ? Vyndat baterku a jet přes pasivní vstup ?
Tom
Vubec se tim nezatezuj, normalne to tam pichni. Opravdu ver mi, jen nektery zasiky maj vstupy zvlast, pripadne prepinac na pasiv/aktiv.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
-
BUDAJ-31
ja som tiz isty cas hral na LANEY RB9 a dal som si aktivku do pasiv vstupu elbo to malo inysi vstup.je to pravda ze viacej prebudzas zosik ale ma to iny ton zvuku a moze byt bud horsi alebo lepsi
Když vyndáš baterku, tak ti ta baska nebude hrát vůbecmotejl939 píše:Dobře, co doporučuješ ? Vyndat baterku a jet přes pasivní vstup ?
Ale jak píše KIWI normálně to tam píchni a hraj. Nic se tomu nestane. Kdyby to třeba trochu hulákalo, tak stáhneš volume na base.
Už jsem čet i názory pár basáků, že záměrně strkaj aktivní basu do pasivního vstupu, i když maj na zesíku oba vstupy. Prý to má zajímavej crunch (snad teda... já nevim
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Na svém kombu na které mimochodem taky nedám dopustit je jenom jeden vstup a hrál jsem na to jak s aktivkou. Tak i s pasivkou. A na 100% to tam můžeš vrazit. Ten předzesilovač to schroustá. Přesně jak už tu bylo psáno. Tím, že by jsi vytáhl baterku si nepomůžeš. Basa ti nebude hrát. A pokud by jsi z aktivního nástroje chtěl udělat pasiv, tak musíš celou tu elektroniku překopat od základu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
tak za prvé to vůbec nevadí, pač pokud máš na zesilovači preamp, tak tím to ukočíruješ a kdyby ti to moc leželo v žaludku, tak stačí jednoduchá věc...aktivní vstup, je stejně jen vstup, který obsahuje odpor, co ti zeslabí výstup z basy o 10-20dB, takže stačí si udělat třeba nějakou krabičku, nebo přímo do basy na výstup hodit odpor, který by odpovídal, ale moje zkoušenosti jsou takové, že aktivky s pasivníma snímačema hrajou často potišejc než pasivky...prostě....kašli na tooooooooooooooo
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
oproti pasivce prostě míň gainu a hotovo...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71