značka ESH..

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
DirX

Příspěvek od DirX »

Novější modely tu mesu opravdu předčí! Má to o dost lepší zvuk mám pocit že je o něco víc zkreslenější atd....můžu potvrdit že nejlíp k ESH sedí LP je to taky z toho důvodu že pan Feireisel aparáty ladí odle svojí kytar Epi custom(snímače gibson).
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

novejsi modely mozna predci novou mesu, ale stary marky dost ztuha, ja byl ve zkusebne gaia, ty zesilovace hodne brumej a ten zvuk teda zadnej zazitek nebyl, porad tomu neco chybelo, ale nechtel sem jim sahat do korekci, takze to spis asi bylo o nastaveni. Osobne se treba priklanim zvukove vic k rockwellu, ten je precejen takovej chroupavejsi a drsnejsi, ale mozna je to tim, ze mi honza dela par let servis :)
ten v porovnani s rectifierem hraje opravdu lepe.
nicmene na stary mesy nic nema, hral sem uz na hoodne ampu a nic je nepredcilo, pak este muj marshall, tam jsem zasen enasel marshall, kterej by hral lip, ale kdybych nasel, musel bych ho poridit, takze zaplat buh.
btw. sem ted nekdy pojedu koupit stary ESH kombo + 1x12box, sice design nic moc, ale je to esh, tak jsem zvedavej, kdyby to nehralo, tak to dam do zkusebny, aby mi porad nehrali marshalla :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

No můj kamarád je technik Gaiy, hlavně Morely a děsně na ESH nadává, že ho prej choděj po koncertě chválit, jakej to má pěknej zvuk, ale on řiká, aby ne, dyž u toho před koncertem hodinu sedí a nastavuje to:) jinak na Faiereisla hází špínu, když chtěla do sterea druhej stack a on ji místo 100W prodal 50W a s B bednou, první stack má 100W a A bednu...já nevím, v tomhle jedinym se spolu rozcházíme, mě se ESH líbí a jemu vůbec.)jinak ted prodávám svou M/B a to je originál z 1989, první z Caliberů a taky je to paráda, dyby někdo chtěl, tak SZ:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

jo ja tam byl na nejakej ten konkurs na technika + este driv na navsteve.
zas tak neni na tom co nastavovat :)
ja dual calibra mel a opraoti mymu 50+ neobstal, vubec, hralo to dobre, ale zdaleka ne jak si predstavuju.
a dneska sem privez to stary ESH kombo + 1x12 box, v ty kombinaci to hraje veeelmi dobre, ale na vyssi hlasitost to zacne ztracet konkretnost, to spis reprakama, kdyz to zapojim na 1960tku, tak to hrne jako krava. Celkovej dojem velmi dobrej, na to ze na to ten clovek x let nehral a je to jeden z prvnich vyrobku, este to ma stitek Efendi a made in czechoslovakia :)
repraky G12S-50 este GB made....
no ale je to celkem hi gain, na mensi zkresleni se mi to moc nelibilo, mozna charakterem tech repraku, to precejen dela opravdu hodne...
DirX

Příspěvek od DirX »

A co říkáte na ESH boxy? ZAjímoly by mě v porovnání s boxy HARDBOX....
DirX

Re: značka ESH..

Příspěvek od DirX »

Sláva nazdar výletu už jim jede web!http://www.eshamp.com/EN/RAPTOR-III.html snad to tu nikdo nepsal přede mnou :D
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Přesně jsem si toho všiml, jak někdo prodává Raptora a hodil tam odkaz.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

s tím anstavováním to tak žhavý nebude.... ale je prostě něco jinýho slyšet něco hrát na koncertě, slyšet to neozvučený a hrát na to...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DirX

Příspěvek od DirX »

Nebo taky jaký vám vede proud do zkušebny-s tím mám nemilé zkušenosti :evil:
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Majkl.Duke

Příspěvek od Majkl.Duke »

Chtěl bych se zeptat,jak na tom budou 4 roky starý ESH 2000? Jem četl,že ty starý moc nestojí,tak se chci zeptat
DirX

Příspěvek od DirX »

Myslím si že v pohodě taky hodně záleží na to jestli si ho předchozí majitel nechal někdy předtím upravit...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Majkl.Duke

Jsem se ho ptal, říkal,že na to ani nějak moc nehrál,že s tím nic nedělal, že to byl takový nedělní hráč. Jenom říkal,že lampy byli měněny rok až rok a půl, tak to by chtělo pak vyměnit,ale jstli to zas někde stálo,tak třeba zbytečný.
DirX

Příspěvek od DirX »

Ale i tak bych to radši zanesl na revizi jestli to třeba rok stálo...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Majkl.Duke

Uvidím jak to bude znít,jewslti jsi to vůbec vezmu. Mám VK 112, tak jeslti jsi pomužu v něčem, rád bych jinej zvuk,směr Arakaini,třeba to na tom ESH pujde nakorutit :-)
DirX

Příspěvek od DirX »

Když si to necháš upravit tak určitě! ESH je zvuk alá mesa a arakanský zvuk tvoří hodně mesy....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

DirX píše:Když si to necháš upravit tak určitě! ESH je zvuk alá mesa a arakanský zvuk tvoří hodně mesy....
A taky hodně POD :D a třeba Rivera a vůbec...
DirX

Příspěvek od DirX »

A nebo jejich kytary a snímače.....vím že přesný zvuk nenapodbý ale mesovským soudem by mohl byt relativně blízko....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mesovskym soundem si relativne blizko velke skupine kapel:D
DirX

Příspěvek od DirX »

Máš pravdu ale tady byla řeč o arakainu.....a nepoužívají ty pody jenom na efekty popř sola?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Stovi

Příspěvek od Stovi »

http://www.muj-lespaul.cz/sites/default ... 20head.JPG tohle je asi uplně nejstarší model že ? Přemýšlím o náhradě za Valvekinga ale...ale. Přemýšlím nad
Tímhle ESH
Bugerou 1990
Bugerou 6262
Chtěl bych něco univerzálnějšího. Čistej skoro nepoužiju, ale chtěl bych z toho vytáhnout nějakej zvuk použitelnej do RnR, punku, Hardcoru . Mám k dispozidci ještě OD pedál
Není tu někdo kdo má s tímhle ESHčkem zkušenosti ?
Z tý 1990 leze krásnej RnR ale na nějaký větší zkreslení to asi moc nebude ne ? Z nějakých videí mi to přijde docela až takový tranďákový
U 6262 se bojím že to bude trochu jako VK - na modernější věci super ale jinak s menším množstvím gainu takový mrtvý
Co byste brali vy ? Posloužilo by mi to ESH líp ? nemám moc představu jak to hraje, našel jsem na YT jedno video s nic moc boxem těžko soudit. Čemu z těch buger se podobá víc ?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“