Vaše první kytara
Pravidla fóra
Vaše první kytara
Jaká byla vaše pravní kytara? Moje SX DG1K-NA a mám ji pořád, protože jsem stále začátečník,co se učí
jen mi k tomu přibyla Stagg španělka a QTX elektrika, ale nejvíc hraju na tu SX, však já si jednou pořídím nějaký akustický dělo 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vaše první kytara
Gitara art. no. 432
Země původu - Sovětský svaz
Rok výroby 1972
Cena 255,- Kčs
Struny - ocelové, narezlé, neznámého původu, po té Alfa za 15,- Kčs
Zvláštnost - odnimatelný krk (krásně se to vešlo do boxu na zavazadla na nádraží)

EDIT: První "elektriku" jsem dostal od kamarádky za to, že jsem jí naučil "Máš chuť majoránky"
Byla to Jolana Diskant, měla ohnutý krk a odlepenou zadní desku. 
Země původu - Sovětský svaz
Rok výroby 1972
Cena 255,- Kčs
Struny - ocelové, narezlé, neznámého původu, po té Alfa za 15,- Kčs
Zvláštnost - odnimatelný krk (krásně se to vešlo do boxu na zavazadla na nádraží)
EDIT: První "elektriku" jsem dostal od kamarádky za to, že jsem jí naučil "Máš chuť majoránky"
Naposledy upravil(a) Atkins dne 15.08.2009 6:40, celkem upraveno 1 x.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
První, kterou jsem si koupil byla Jolana Proxima a byla strašná.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- MrCoreyGuitarman
3/4 Valencia - Hodil jsem na ní kovové struny (devítky) a hrála fakt pěkně 
Bulharka, Kremona Kazanlak, po tetě, která ji dostala k osmnáctinám - typická kytara té doby. Tvar jako španělka, ale mělčí, masivní smrková přední deska, zbytek asi vše javor, dvanáctipražcový úzký krk (na rozdíl od dnešního trendu dávat všude čtrnáctky) bez výztuhy, takže to bylo slušné polínko, hmatník bez zakřivení (plochý), volná kobylka, plechový struník jako u rezonátorovky, mosazné pražce, skutečný nultý pražec (zero fret), extrémně plechový ale překvapivě hlasitý zvuk. Měl jsem na ní fosforky, pak jsem přestrunil na 85/15 a znělo to skoro jako dobro
Pak jsem o ni přišel i s polstrovaným obalem a vším příslušenstvím, jednomu hajzlovi se líbila tak, že prostě nemohl odolat. Po čase jsem si koupil ještě jednu, na kterou jsem natáhl jedenáctky Resonet a zněla úžasně. Bohužel mi na Sázavě protekl obal když jsme se cvakli na Stvořidlech a táhlo nás to skoro kilometr, takže jí asi napařím přední desku, srovnám ji do roviny a pověsím ji na zeď.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Darth Maul
Nějaká česká španělka z hudebnin před 25 lety za 500Kčs. Jako první jsem sundal nylonky a nasadil kovové struny, které po měsíci trénování zrezavěly. Následně začaly ohýbat krk tak, že na 5. pražci už byly struny 5 mm vysoko a nakonec mi utrhly kobylu, což se jim pak podařilo ještě několikrát i přes velmi pečlivé přiklížení.
Washburn D10SB, který jsem si koupil před dvěma týdny, na mě proti tomu pořád ještě působí jako nástroj z jiné planety...
Washburn D10SB, který jsem si koupil před dvěma týdny, na mě proti tomu pořád ještě působí jako nástroj z jiné planety...
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jolana Alexandra s homemade snímačem u kobylky. Byla trochu narezlá, ale hrála dobře... Nějakej čas jsem s ní dokonce hrával i crust punk 
Hraju na kytary a mašinky
- ...EDGE...
Strunal 4.635, rocnik 2.007 
Skvela kytara, dobra na klasiku, jazz i blues
Stale ji mam, pecuju o ni, krk rovny, hmatnik krasne tmavy, ani skrabanecek.
Skvela kytara, dobra na klasiku, jazz i blues
Stale ji mam, pecuju o ni, krk rovny, hmatnik krasne tmavy, ani skrabanecek.
-
charliealpha
Moje prvni kytara byla spanelka s kovovejma strunama a byla jak luk...byla prelakovana cernym autolakem, takze nevim, co to bylo originalne...ladila jenom na prvnim policku a to jeste ne na vsech strunach 
Lucida španělka, vyrobená v číně ale model si bohužel už nepamatuju....Elektrika byla první jolana neznámý model:Dna staránkách sen našel stejný tvar ale bylo tam hodně odlišností krku.....snímče ehm no zlatý stagg 
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Jolana Tornado.
Elektronika v hajzlu [zkoušel jsem experimentální metodu, cvakal jsem tlačítkama a točil poťáky tak dlouho, než to začalo hrát
]
Mechanika zarezlá, + 20 let starý struny.
Ale naučil jsem se na tom základy a to je hlavní.
Elektronika v hajzlu [zkoušel jsem experimentální metodu, cvakal jsem tlačítkama a točil poťáky tak dlouho, než to začalo hrát
Koukám že ji ještě máš - neprodáš?Prejdák píše:Jolana Tornado.
Elektronika v hajzlu [zkoušel jsem experimentální metodu, cvakal jsem tlačítkama a točil poťáky tak dlouho, než to začalo hrát]
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hej nevím, jestli bych mohl. Ta elektrika patří tatíkovi, zkusím se ho zeptat, ale musel by jsis pořídit nejspíš náhradní struník, protože je prasklý [ze spodu, ale myslím, že to zrovna tam až tolik nevadí].
Já jsem ji chtěl prodat, ale pokaždé se mu něco nelíbilo.
On říká, že si chce brnkat na Jolanu, ale přesto hraje jedině na MÉHO strata, tak nevím, co se mu nezdá...
Edit: Ej, omlouvám se, nevšiml jsem si, že jsme v akustických kytarách, buď bych požádal moderátory, jestli by byli tak laskavi a přesunuli to někam, nebo bych to smazal a vyřešil přes SZ třeba.
Já jsem ji chtěl prodat, ale pokaždé se mu něco nelíbilo.
On říká, že si chce brnkat na Jolanu, ale přesto hraje jedině na MÉHO strata, tak nevím, co se mu nezdá...
Edit: Ej, omlouvám se, nevšiml jsem si, že jsme v akustických kytarách, buď bych požádal moderátory, jestli by byli tak laskavi a přesunuli to někam, nebo bych to smazal a vyřešil přes SZ třeba.
Mám jí pořád
..ročník 1971

Co ta všechno zažila... ale kromě vymletejch pražců je OK a krásně se vyhrála
A tady je s tou poslední... shodou náhod obě Washed Cherry
a bez pickguardů ..

..ročník 1971

Co ta všechno zažila... ale kromě vymletejch pražců je OK a krásně se vyhrála
A tady je s tou poslední... shodou náhod obě Washed Cherry

I´m wheels... movin´wheels
takovou chci taky - krásnáTonda píše:*
taky bych nějakou akustiku potřeboval
možná rozbiju prasátko
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
moje první pádlo jsem dostal od táty asi ve 13 letech, byla to překližková 3/4 na které se vyřádil s trafopájkou nějakej šílenej tramp a vypálil si na desku ty svoje sluníčka, kopce a kotlíky a taky rok 1943. Vubec si netroufám odhadovat co to bylo zač a kde to vyhrabal, byla na jednom boku podélně prasklá, šíleně tvrdá ale kupodivu to jaksi ladilo. Zvuk celkem o ničem ale tahal jsem ji po večerech na ohně, bez ní bych to nebyl já.
Vydržel jsem to asi 5 let a až jsem si koupil z peněz z brigády kejtru novou tak jsem tu starou na jedné chlastačce slavnostně zapálil a poslal po řece. Zbyla jen vzpomínka a to uplně stačí, nejsem sběratel starých krámů.
Ještě na jedno si vzpomínám z tý doby - kromě mě si na ni skoro nikdo nezahrál a kdykoli jsem vzal do ruky nějakou jinou kejtru hrálo se mi na ni asi 3x líp, takže byla to celkem tvrdá škola.
Vydržel jsem to asi 5 let a až jsem si koupil z peněz z brigády kejtru novou tak jsem tu starou na jedné chlastačce slavnostně zapálil a poslal po řece. Zbyla jen vzpomínka a to uplně stačí, nejsem sběratel starých krámů.
Ještě na jedno si vzpomínám z tý doby - kromě mě si na ni skoro nikdo nezahrál a kdykoli jsem vzal do ruky nějakou jinou kejtru hrálo se mi na ni asi 3x líp, takže byla to celkem tvrdá škola.
- TakJakyhoMeZnas
Moje první kytara byla nejaka FADE, tuším... ten nápis byl napsán zvláštním písmem tak se to dalo blbě rozlišit. Jinak pražce byli neopracovaný a hrozně druhly, hmatník byl taky tak.. nejaký... jinak byla super, lepší než si brnkat na výplet od rakety na squash
koupila mi jí máma k vánocům, asi 12 mi bylo, pak jsem jí prodal... doted vím kde je, chtěl bych jí zpet, ale už bych se k tomu neodvážil... určitě je na mě naštvaná
to samé s elektrikou první... proč já debil tyhle moje dva skvosty dával pryč
"You feel alright then you hear a music ring"