LINE6 SPIDER VALVE 112,212

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
deziderolah

LINE6 SPIDER VALVE 112,212

Příspěvek od deziderolah »

Ahoj všem,mate nekdo s tímto kombem zkušenost,hodí se na hardrock a tvrdší?a cvičení na doma?...a pro začínajícího???R :| :?:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: LINE6 SPIDER VALVE 112,212

Příspěvek od Nero »

Na to, co chceš, ti to stačit bude. Niceméně mám pocit, že z hlediska zvukové kvality bys mohl najít výhodnější aparáty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Co jsem se dočetl, tak mezi hlavou a kombem je propastný rozdíl. Kombo je prej hlasité [kakofonicky, ne ,,ušlechtile" ] a hlava je zase pěkně tichá, žádné zbytečné pazvuky.

Taky jsem se tady na tohle kdysi ptal, měl jsem o to zájem, ale nakonec jsem dal přednost Englu.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Prejdák píše:Co jsem se dočetl, tak mezi hlavou a kombem je propastný rozdíl. Kombo je prej hlasité [kakofonicky, ne ,,ušlechtile" ] a hlava je zase pěkně tichá, žádné zbytečné pazvuky.
Záleží na čem tu hlavu dotyčný zkoušel
V těch kombech jsou V30ky. Mají citlivost 100dB, plus hrají do středů.
A třeba standartní Marshall 1960 v sobě má G12T-75, kde je ta citlivost dvakrát menší (97dB). Plus mají středy mírně potlačené. To se dohromady na hlasitosti přece docela podepíše. :idea:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Momentálně hraju na Line 6 Spider II 2x75 W s dvěma 12" Celestionama a nakroutíš si tam zvuk od takovýho nakřáplýho blues přes syrovej "britskej" až po Ameriku ála Mesa... Na tohle je to kombo výborný.
Budu ho prodávat, jdu do hlavy, takže teď pod něj dávám ještě bednu (levnou - Kustom Quad 4x12" zkosenou) a ta krásně přidala basy. V kombinaci s tou bednou jsem nahrával i CD, hrál jsem na BC Rich Mockbirda s továrníma snímačema (hraju na oba, kobylkovej na plno a u krku tak na 2/3), poslechnout si to můžeš tady: http://bandzone.cz/4akordy . Mám tam dost syrovej zvuk, ale jde vykroutit i krásně šťavnatej.
Hraju na něj asi 3 a půl roku, možná 4 a nedám na něj dopustit, tý koupě nelituju, navíc v tom máš množství (kvalitně znějících!) efektů, který se opravdu dají využít - zvlášť při jamu, to si s tím fakt vyhraju.
Co mě ale poslední dobou začínalo vadit je, že je to digitál a (možná si jsem si to jen vsugeroval) je to znát, když na to hraješ dýl. Když to posloucháš, tak to ani tak slyšet není, ale když hraješ, tak cejtíš, že ten zvuk trošku smrdí umělou hmotou. A tím, že je otevřený, může někomu přijít "uřvaný", jak už je napsaný výš - to ale není můj případ.
Ale rozhodně se za tohle kombo vždycky postavím, hrál bych na něj dál, ale chci lampovou hlavu - a to taky vím díky Spideru, protože tam si najdeš svůj zvuk, ať hraješ cokoliv, za těch 3 a půl roku jsem si ho našel.
Takže ještě jednou - kombo parádní, nevim jak ty nový řady, ale asi tam nějakej extra rozdíl nebude. Jestli chceš, tak za 8 000,- je tvoje;-)

Akorát mi teď došlo, že ten Valve má lampovej konec, já hraju na tranďák, tak tam asi rozdíl bude -> řek bych že k lepšímu...
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Zas tak moc velkej rozdíl v tom není , ten s tou lampu bych přirovnal k Vox tonelabu.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“