Kombo do 5000, zkušebna/koncerty, stačí clean

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Hoorer
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo do 5000, zkušebna/koncerty, stačí clean

Příspěvek od Hoorer »

Díky, díky, ale to první je jen hlava, pokud se nemýlím, to druhý vlastní nějakej borec až ze Slovenska, to třetí ze Zlína, to čtvrtý z Olomouce, to pátý by asi šlo, až na tenhle detail "ale nejde nastavit úplně čistý zvuk, tak proto sleva." A já ten čistej zvuk potřebuju nejvíc.. Díky za snahu, ale obávám se, že na tom bazaru si asi nevyberu, už jsem ho párkrát projížděl...
Epiphone Les Paul Standard Plus -> Zoom G2.1u
Spustím Norton Commander, vidím vlevo disk C, vpravo disk C.
Na co mít dva disky C? Tak jsem jeden zformátoval....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hoorer píše:Jenže u těch bazarů to je risk, člověk nikdy neví v jakym to bude stavu, a že bych si to zajel vyzkoušet, to moc nepřipadá v úvahu, jsem z Prahy... :?
Jenze do 5 tisic nic novyho poradnyho nekoupis... Jety veci se kolikrat prodavaji i za polovinu ceny novych, tudiz muzes sehnat kombo, ktery normalne novy stoji i 10K! To bude pochopitelne hrat lip nez kombo s polovicni cenou. U tranzistoru se tem zesilovacum nemuze nic moc stat, pokud ho vyzkousis a bude hrat, pak tam na 99% zadna skryta zavada nebude.
Pokud chces neco z bazaru, tak to kontroluj kazdej den a pockej si. Ono to prijde :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Hoorer píše:Díky, díky, ale to první je jen hlava, pokud se nemýlím, to druhý vlastní nějakej borec až ze Slovenska, to třetí ze Zlína, to čtvrtý z Olomouce, to pátý by asi šlo, až na tenhle detail "ale nejde nastavit úplně čistý zvuk, tak proto sleva." A já ten čistej zvuk potřebuju nejvíc.. Díky za snahu, ale obávám se, že na tom bazaru si asi nevyberu, už jsem ho párkrát projížděl...
Ok :) Sice sem ti nepomoh, ale nemas zac :D
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
rene

Příspěvek od rene »

Hoorer:Na toho Laneje zapomeň,znechutí tě to po pár hraních.Ono je fakt lepší přišetřit,protože z těhle levnejch krabic dostaneš akorát bordel.K tomu zoomu zajímalo by mě co všechno na něm používáš za modulace apod. protože pokud to máš jen na zkreslení,tak si radši pořiď něco jinýho.Bazaru se neboj,seženeš tam dobrý věci za dobrý peníze.A zpátky ke kombu,nemusíš nutně shánět lampu za každou cenu.Zmíněnej Randall hraje báječně,stejně tak jako Roland nebo Crate FW.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Hoorer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hoorer »

rene píše:Hoorer:Na toho Laneje zapomeň,znechutí tě to po pár hraních.Ono je fakt lepší přišetřit,protože z těhle levnejch krabic dostaneš akorát bordel.K tomu zoomu zajímalo by mě co všechno na něm používáš za modulace apod. protože pokud to máš jen na zkreslení,tak si radši pořiď něco jinýho.Bazaru se neboj,seženeš tam dobrý věci za dobrý peníze.A zpátky ke kombu,nemusíš nutně shánět lampu za každou cenu.Zmíněnej Randall hraje báječně,stejně tak jako Roland nebo Crate FW.
Delay, kvákadlo, ... Hlavně přes to hraju doma - ženu to do hifi věže, nebo do kompu, kde můžu pohodlně nahrávat..
Ještě mě napadlo, něco si postavit (teda spíš říct tátovi, aby mi něco postavil :mrgreen: ). Zjistili jsme, že máme doma jeden zesilovač navíc (táta si vlastnoručně stavěl bedny i se zesíkem..). Nemáte s tímhle někdo náhodou zkušenosti.. ? :P
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

A dost ztracim nervy k***a fix , do 5k neseženeš nic novýho co by přijatelně hralo pokud chceš dělat jen blbej bordel tak vem toho lanyže pokud chceš hrat kvalitni hudbu a mit zvuk za kterej Tě nevypískaj tak počkej na ten randall popřipadě ber z bazaru marshall valvestate , zbytek stojí za vyliž p***l na to co ty potřebuješ ! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :!: :!: :!: :!: :!: :evil: :evil:
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Hoorer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hoorer »

Ok, ok, nechtěl sem tě na*rat... :mrgreen: :|
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Jeste otazka ty to potrebujes ted nutne??
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Hoorer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hoorer »

axi12 píše:Jeste otazka ty to potrebujes ted nutne??
No celkem jo, za měsíc máme koncert a nějaký to kombo by se šiklo. :mrgreen:
Ale asi to fakt vidím tak, že s tátou zkusíme zpatlat nějakou tu homemade mašinu a do tý doby si holt budu muset od někoho nějaký kombo půjčit...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Heleď, teďka mě napadlo... Hocke má ve výprodeji poslední kusy 18W jednokanálu class A lampy lehce nad 5 tisíc. Mrkni sem a zkus mu napsat, jestli je ještě má.

EDIT: Není to higain, ale když to vytavené lehce dokrmíš tím Zoomem, tak by to mohlo znít ucházejícně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Bummer píše:Heleď, teďka mě napadlo... Hocke má ve výprodeji poslední kusy 18W jednokanálu class A lampy lehce nad 5 tisíc. Mrkni sem a zkus mu napsat, jestli je ještě má.

EDIT: Není to higain, ale když to vytavené lehce dokrmíš tím Zoomem, tak by to mohlo znít ucházejícně.
Být tebou tak se někde schovám... Myslím, že místním přijde krmit A class lampu Zoomem lehce jako rouhání ;) :twisted: Aby si na tebe někdo nepočkal :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

No, taky jsem to psal u toho Crate V18 :)
Pro jeho potřeby je asi spíš ten trand...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Omlouvám se těm, co jsem urazil. Doufal jsem, že by to mohlo lehce pozvednout úroveň jeho projevu... Asi jsem po dnešním dni unaven...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Hele, ta lampa by zněla dobře, ale myslím, že ten multiefekt by tomu fakt nesedl... Jestli má vypínatelné simulace, [které se chystá použít] tak dobře... Na modulace ok, ale proč kazit zvuk elektronky digitálním zkreslením...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

U nového lampového aparátu za 5 litrů přímo od výrobce nemáš asi co zkazit ani zoomem. Sice tyhle lampáky neznám, ale za to jsem potkal několik polovodičových baskytarových komb s hrdým názvem Hocke a byl to strašný drek. O aparátu ( předpokládám, že v konci jsou 2ks EL84 ) o 18W v A třídě si myslím své. Jak vysoké bude anodové napětí? Jak dlouho to ty elky asi vydrží? Pokud to je vůbec pravda.
Nicméně bych to stejně ke koupi doporučil. Pokud má zájemce tatíka schopného slaboproudaře, jak uvedl, tak už si s tím poradí. Nastavení pracovní třídy není takový problém, mouchy se snad vychytají, zapojení nebude určitě nijak složité, repro se dá časem také vyměnit... V případě nutnosti se dá i výstupák vyměnit, což by bylo asi nejnákladnější.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

mmjuz píše: O aparátu ( předpokládám, že v konci jsou 2ks EL84 ) o 18W v A třídě si myslím své. Jak vysoké bude anodové napětí? Jak dlouho to ty elky asi vydrží?

Přesně, jako v Orange Tiny Terroru .. tam dostávaj taky strašně zabrat .. :roll:
I´m wheels... movin´wheels
Dzouzef

Příspěvek od Dzouzef »

Bejt tebou tak vezmu někde z bazaru Fender Frontmen1*12 / 2*12 - anebo něco podobnýho. Sice tranzistor ale výkon dostatečněj a čistej zvuk je jeden z nejlepších na tranzistorech. S mulťákem by si to mělo sednout a máš po problémech. Za kolik koupíš za tolik prodáš když ti to nebude sedět.
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

S tím čistým zvukem Frontmana musím souhlasit, zní fakt super, zkreslení nic moc - nesmí se přehánět s potenciometrem gain, a s modulacemi to bude znít na čistý fakt hodně super.
Hoorer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hoorer »

Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Myslel jsem 100W verzi. [212R]

Ale jinak je to samé kombo, akorát jinná wattáž a o repro méně, zesilovač by měl být stejný, akorát slabší.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“