problém se šířkou krku

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
remoska

problém se šířkou krku

Příspěvek od remoska »

Hraju na španělku s dost širokým krkem, který mi vyhovuje, ale hudba kterou hraju nezní na španělce zrovna nejlépe. Chtěl bych si koupit novou kytaru s kovovýma strunama, ale nemůžu narazit na nic s dostatečně širokým krkem pro mé potřeby. Napadá vás nějaká značka, která by mi vyhovovala?
...EDGE...

Re: problém se šířkou krku

Příspěvek od ...EDGE... »

Strunal, ceska republika, vyrabi vsechny akustiky pro kovove struny s vice sirkami krku..:)
Zkus se na ne mrknout.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nebo si prostě zvykneš. Já jsem časem zjistil, že o šířku krku moc nejde. Kdo si aspoň občas najde na ytaru čas, ten po chvíli poskládá prsty i na nejtenčí ibanezku a roztáhne je i na španělku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Opravdu je to jenom o zvyku. Ze začátku tam ty prsty neposkládáš, ale po chvíli již budeš přecházet mezi oběma typy kytar, ani to nezaznamenáš.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Seagully a od nich odvozené nástroje mají širší krky, nebo si můžeš nechat něco vyrobit. Kytara pouze s masivní deskou nevyjde na moc peněz.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Jazzman píše:Seagully a od nich odvozené nástroje mají širší krky, nebo si můžeš nechat něco vyrobit. Kytara pouze s masivní deskou nevyjde na moc peněz.
To myslíš u koho nechat udělat?A co pro tebe znamená "není moc peněz"?
Pokud o tom víš více,bylo by fajn,to blíže specifikovat.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Třeba VKV není drahá firma. Mně udělali kytaru na výuku za 13.000,- Kvalitní smrková deska, profil krku i tvar hlavy na přání.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“