Behringer acoustic modeler AM100

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
noha99

Behringer acoustic modeler AM100

Příspěvek od noha99 »

Zdravím všechny a prosím o radu,asi před půl rokem se mi dostal do ruky Behringer AM100 od té doby se na něj doma prášilo,mám teď trochu času tak se z toho snažím vyloudit nějaký kloudný zvuk,alespoň očekávaně přijatelný podle článku v Muzikusu.Zkoušel jsem ho zapojit jak do efektové smyčky tak i zepředu,ale žádná sláva spousta šumu a nepříjemných brumů až v pozadí se lehce něco podobalo zvuku akustické kytary,proto prosím někoho kdo má zkušenos s touto krabičkou o radu,je to opravdu tak žalostné,nebo mám stále zkoušet a hledat.Děkuji za odpovědi a názory
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: Behringer acoustic modeler AM100

Příspěvek od Abu »

Pouzivam ji (celkem kratce, zatim odehrany 3 koncerty a par zkousek). Mam ji zapojenou pred aparatem a chce to nepridavat na ty krabicce moc vysky a basy, pak vyleze sum a brum. Mam je tak zhruba na 20-30%, hlasitost lehce pres 50% (aby cisty kanal jeste nezacal zkreslovat). Zvuk neni zadnej zazrak, ale pri pouziti krcniho singlu to jde pouzit na hrani radobyakustickyho beglajtu. Je to jednodussi nez tahat na 2 pisnicky dalsi kytaru.
Hraju výhradně na šrot.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tuhle krabku jsem měl doma nějakou dobu pujčenou a teda nepřesvděčila mě, nevím, kde na muzikusu vzali, že to hraje "přijatelně"... Dal se z toho dostat asi jeden nebo dva použitelné zvuky (astavení zhruba to, co píše Abu) a tím to haslo. Než zapojovat tohle, tak se radši smířím s tím, že rádoby-akustický doprovod bude hrán na normální singl / rozeplý HB.

Bohužel co mám zkušenosti s akustickými simulátory, tak použitelný se mi zdál snad jen Boss AC-3, a stejně to nebylo ono...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

U me, vzhledem k porizovaci cene (za 300,- od Cybermufa) a k cetnosti pouziti (2 x 3minuty za vecer) je to prijatelne reseni.
Zkousel jsem s tim doma hrat pres sluchatka a zvuk je lepsi nez z kytarovyho aparatu (coz je logicke), mozna nekdy zkusim jeste zapojeni primo do PA (ma to na to druhej vystup).
Hraju výhradně na šrot.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jasný, za 3 stovky to je fajn oproti AC3, který stojí snad 10x tolik... Použít se to dá, ale zásadní problém vidím v tom, že nenastavuješ zvuk, který by se ti líbil, ale zvuk, který není nepoužitelný, aspoň mě to tak přišlo. Suma sumárum si radši zapnu oba své HB a oba v paralelu a voilá - mám z toho taky hezký pseudoakustický zvuk :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
noha99

Příspěvek od noha99 »

Dík,nakonec to stejně dopadne tak že ho vrátím do kufru k dalším zbytečnostem,nejsem ve své kůži když to nedělá přesně to co chci :?
Naposledy upravil(a) noha99 dne 10.07.2009 16:53, celkem upraveno 1 x.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nero píše:Bohužel co mám zkušenosti s akustickými simulátory, tak použitelný se mi zdál snad jen Boss AC-3, a stejně to nebylo ono...
Ja mel AC-2ku a zvukove se mi libila, ale minimalne pri zapojeni ve smycce tam byl vzdycky pokles urovne signalu i pri vytazeni Levelu, pro me nepouzitelne...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

S dvojkou zkušenosti nemám, ta trojka byla ok. Nejsem si jist, jestli tam byl podobný problém, ale spíš si myslím že ne...

PetrPeter 1975 - 2008
prkenice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prkenice »

No jo Behringer :roll: i když ty simulace akustiky nejsou od žádné značky nějak působivé :)
Kytary:Ibanez GRG 270,Ibanez RG 320DXFM,Schecter C-7
Efekty:Digitech RP 250
Apec:Peavey Valveking, Crate FW 120
duri

Příspěvek od duri »

Pořídil jsem AC-3, potřebuju hrát akusticky pár songů nebo jejich částí a nechce se mi tahat další nástroj. Co jsem měl doposud možnost posoudit, není to až tak hrozné. Akustika to není, ale kompromis... Ale velká výhoda - AC-3 má výstup do PA a tudíž můžu hrát akusticky a v zápětí hrát bustrované sólo...
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Hemi

Příspěvek od Hemi »

Ten behringer AM doporučuju rituálně spálit a zakopat pod devátým kořenem devátého dubu. Behringer kopíruje leccos, ale tohle je na ně myslim moc složitá chemie. Hodně mrší signál a akustiku to nepřipomíná.

Mám AC-3 a to je celkem slušně použitelnej efekt i když jako akustika to samozřejmě 100% nezní. Umí hezky zabarvit čistej zvuk a lidi to milujou. Pořád se mi na koncertech stává, že za mnou choděj lidi i muzikanti a obdivně se vyptávaj co to bylo. Je to dobrá věc a škoda, že se do toho nepouštěj i jiný značky, aby bylo srovnání a konkurence. Takhle jenom čekám na AC-4 :o)
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Hemi píše:Ten behringer AM doporučuju rituálně spálit a zakopat ....
Mám AC-3 a to je celkem slušně použitelnej efekt ....
Zvlastni jak obrovsky vliv ma na zvuk skatulka z jineho materialu. Nebo zeby placebo psychoakusticky efekt? (vzhledem k tomu, ze obvodove schema je naprosto stejne, proc by se taky B. obtezovali neco vymyslet, kdyz to jde 100% obslehnout)
Hraju výhradně na šrot.
Hemi

Příspěvek od Hemi »

:).........no, uplně stejný střeva ty efekty mít asi nebudou, to je koneckonců nelegální, ale podstatnější je co z toho leze. A tam je mezi AM a AC rozdíl podstatněj, tekže o materiálu krabičky to rozhodně neni:)
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

A ktery typy konkretne si porovnaval (spaloval a zakopaval)?
AM-100 je totiz kopie AC-2. Ta je tvorena nekolika analogovymi filtry z operacnich zesilovacu, zadna magie, dost trivialni schema. Takze tam se nejakej "akustickej" zvuk ani moc cekat neda.

AC-3 je neco dost odlisneho (pry cele v digitalu, nevim, schema jsem nevidel). Pokud chces srovnavat s AC-3, tak srovnavej Behringer AM-400, jinak to jsou hrusky a jabka. :wink:

K te legalnosti - jiste to maji pravnicky osetrene aby to bylo presne na hrane. Staci ve schematu zmenit par hodnot soucastek (ktere se na zvuku nijak neprojevi)... proste neco na zpusob Stratocastra - vyrabi ho desitky napodobovatelu, dokonce ma i stejne jmeno, jen ta hlavice musi mit jiny tvar, aby Fender nepodal zalobu...
Hraju výhradně na šrot.
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Abu píše:
Hemi píše:Ten behringer AM doporučuju rituálně spálit a zakopat ....
Mám AC-3 a to je celkem slušně použitelnej efekt ....
Zvlastni jak obrovsky vliv ma na zvuk skatulka z jineho materialu. Nebo zeby placebo psychoakusticky efekt? (vzhledem k tomu, ze obvodove schema je naprosto stejne, proc by se taky B. obtezovali neco vymyslet, kdyz to jde 100% obslehnout)
Ono to koneckonců i v tom materiálu krabičky bude (jestli to hodně šumí, tak je to skoro jasné) - plech (nebo litina - prostě kov) ti elektroniku v krabici (narozdíl od toho plastu, ze kterého to dělá behringer) celkem dobře odstíní a ty šumy a brumy dost potlačí (teďka vydává rušení skoro všechno - např. PC, monitor, TV - spínané zdroje - takové ostré bzučení, zesilovače s trafama a síť všeobecně brum - 50/100Hz). To jsem zjistil před pár rokama, když jsem začínal zkoušet stavět efekty - když je krabice z plastu, tak na ni můžeš chytit i Český Rozhlas na AM a ani se tomu nedivíš :D .

Už jsem plánoval koupit si nějakou krabici od Behringera, co není v originále k dostání (třeba Bossácký Slow gear nebo nějaké zajímavé modulace) a jen tak z hecu si to předělat k obrazu svému - tj. železnou krabici, opravdové potenciometry a footswitch a udělat z toho něco, co nevypadá, jakoby by to bylo koupené na tržnici u vietnamců :twisted: , ale nakonec to asi dopadne tak, že i elektroniku udělám pořádně (ty SMD střeva u Behringera musí být stejně humus na opravování) a na tyto krabice zapomenu (možná) - ale člověk nikdy neví :D

JInak k té legálnosti - mám takový dojem, že jde nějak zaregistrovat jen vzhled (s kvůli tomu byl už myslím konflikt s Bossem a EHX) a zapojení už nějak moc chráněné není (nebo je, ale vždycky se to dá nějak obejít).
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

S tim stinenim v plechove skatuli je to sice pravda, ale v praxi jsem se u toho AM-100 s timhle problemem nesetkal (ze by to chytalo brum, radio a jine ruchy z ovzdusi). Mam ho v pedalboardu na zemi, dost daleko od ruznych monitoru, pocitacu, mobilu,.... A navic to neni zadnej higain pristroj, u nejakyho metalovyho zkresleni s obrovskym zesilenim by to asi bylo poznat vic.

Ja chtel puvodne nektere tyhle "zajimave" efekty taky stavet, ale kdyz jsem porovnal cenu z Beh. s tim kolik casu bych tomu venoval, tak jsem to radeji koupil a cas venuji hrani. Ruznejch domadelanejch efektu z dob svych zacatku mam plnou skatuli, ale vetsinou jsou v takovem stavu, ze to neni pro regulerni pouzivani s kapelou (tu mechaniku jsem nikdy nedotahnul uplne do dokonalosti :( ). Navic nektere soucastky jsou docela obtizne sehnatelne, treba ty integrace co jsou v CC-300 = Boss Dimension DC-2, mimochodem krasnej a dost originalni chorus, vzdycky jsem po nem touzil (akorat ze v dobe kdy se original vyrabel, tak stal nekolik mojich mesicnich platu).

Pozor, uz zaciname byt OT !!
Hraju výhradně na šrot.
Hemi

Příspěvek od Hemi »

Srovnával jsem samozřejmě s AC-3.............a nezlob se že míchám "jabka s hruškama" - nepoznám na první pohled jakej konkrétní model ty zloději z B kopírujou.

Na tu AM400 se určitě podívám, díky za info. Každopádně kopírovat COSM technologii (a nazvat si to RSM real sound modeling:o) už je obávám se opravdu vyšší dívčí a okopčit jí asi nebude tak snadný.............ale, třeba ne...
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jak moc kvalitne je okopirovana ta digi technologie, tezko rict. Treba u Echo Parku (Line 6) se to povedlo ukrast docela dobre. Ale pokud se nejak podari ziskat originalni soft, nebo aspon ten hlavni modelovaci algoritmus, tak zbytek uz je celkem jednoduchy.
AM-400 jsem neslysel. A nazivo vlastne ani AC-3, jen ukazky.
Hraju výhradně na šrot.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“