Epi Les Paul Custom vs. Epi Les Paul Custom Black Beauty 3

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
voogac

Epi Les Paul Custom vs. Epi Les Paul Custom Black Beauty 3

Příspěvek od voogac »

zdravím, jsem tu novej a rád bych nějaký rady nebo názory či zkušenosti s těmahle kytarama.. jestli je lepší koupit si klasickej custom s dvouma HB a nebo se třema.. resp. jakej je mezi něma rozdíl ve zvuku apod..

díky moc za postřehy.. :)
Obrázek

Epiphone Les Paul Custom
Vox VT15
Razor.810

Re: Epi Les Paul Custom vs. Epi Les Paul Custom Black Beauty 3

Příspěvek od Razor.810 »

Podle mě je lepší ten dvojsnímač, protože u trojsnímače nemáš možnost zapojení všech snímačů, ale mam dojem, že tenhle dotaz už tu někde je.
Ernie Ball Music Man Silhouette Special, Gamble Guitars Rockfire Standard
Crate Vintage Club 30, Fender Frontman 25r
Furch D25-SR Cut
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Jo, někde to tu tuším bylo.
Jinak použitelný by to asi bylo s jiným přepínačem snímačů. S nějakým ,,více-cestným" či jak se jim říká.
Nejlépe třeba stratovským...
Smile

Příspěvek od Smile »

prejdak - stratovskej prepinac na LP, jooo to by byla krasa :-D sry, jenom blbe rejpu...:-D

voogac - no, napada te naky vyuziti tretiho snimace? me teda ne :-O pokud ani tebe ne tak bych to neresil a kupoval normal verzi :-D

EDIT: 200. prispevek, uz sem velkej spammer :-D
Naposledy upravil(a) Smile dne 7.09.2009 19:17, celkem upraveno 1 x.
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

SmileCZ píše:prejdak - stratovskej prepinac na LP, jooo to by byla krasa :-D sry, jenom blbe rejpu...:-D

voogac - no, napada te naky vyuziti tretiho snimace? me teda ne :-O pokud ani tebe ne tak bych to neresil a kupoval normal verzi :-D
No, však já nemyslel vzhledově ten, co je na stratovi.
Já myslel
Nahoře-krk
N. uprostřed- krk, střed
Uprostřed- střed
D. uprostřed- kobylka, střed
Dole- Kobylka

Samozřejmě, že bych tam nedával klasickej straťák, bylo by to dost custom shop

Jinak taky nevidím využití třetího snímače, řekl bych, že to bude ještě méně metal, možná více huhla...
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 7.09.2009 19:40, celkem upraveno 1 x.
Smile

Příspěvek od Smile »

prejdak - strata nemam ale logicky bych tipnul ze treti a ctvrta poloha prepinace bude na neco jinyho :-D (jakoze nebudou oba na to samy myslim :-D)
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

SmileCZ píše:prejdak - strata nemam ale logicky bych tipnul ze treti a ctvrta poloha prepinace bude na neco jinyho :-D (jakoze nebudou oba na to samy myslim :-D)
Jej, toho jsem si nevšiml :oops: hned opravím :D
panedge

Příspěvek od panedge »

No podle mýho názoru je lepší klasika 2 snímače,i když uznávám že designově je black beuty skvělej,ale já si myslím,nebo spíš někde sem četl recenzi a docela vadilo,že ten třetí snímač vadí při hře ,jakože o něj furt šktáš trsátkem.Takže moje rada je custom alpine white,zrovna teď ho maj v muzikeru na prodejně ,zkoušel sem ho a hrál parádně
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
woro90

Příspěvek od woro90 »

panedge píše:No podle mýho názoru je lepší klasika 2 snímače,i když uznávám že designově je black beuty skvělej,ale já si myslím,nebo spíš někde sem četl recenzi a docela vadilo,že ten třetí snímač vadí při hře ,jakože o něj furt šktáš trsátkem.Takže moje rada je custom alpine white,zrovna teď ho maj v muzikeru na prodejně ,zkoušel sem ho a hrál parádně
Pokud si trsátkem škrtáš o snímač, máš ho buď extrémně vysoko nebo jseš takový řezník, že si nezasloužíš hrát na žádnou kytaru :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
panedge

Příspěvek od panedge »

woro90 píše:
panedge píše:No podle mýho názoru je lepší klasika 2 snímače,i když uznávám že designově je black beuty skvělej,ale já si myslím,nebo spíš někde sem četl recenzi a docela vadilo,že ten třetí snímač vadí při hře ,jakože o něj furt šktáš trsátkem.Takže moje rada je custom alpine white,zrovna teď ho maj v muzikeru na prodejně ,zkoušel sem ho a hrál parádně
Pokud si trsátkem škrtáš o snímač, máš ho buď extrémně vysoko nebo jseš takový řezník, že si nezasloužíš hrát na žádnou kytaru :wink:
Tak ještě si jednou přečti můj příspěvek a pak se dozvíš ,že já sem na to nikdy nehrál,že to bylo v recenzi jo ty řezníku :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
woro90

Příspěvek od woro90 »

panedge píše:
woro90 píše:
Tak ještě si jednou přečti můj příspěvek a pak se dozvíš ,že já sem na to nikdy nehrál,že to bylo v recenzi jo ty řezníku :wink:
Četl jsem ho dvakrát. Čeština nemá na rozdíl od francouzštiny obecný singulár, proto jsem použil stejně jako ty druhý pád. Škrtám snad já o ten snímač trsátkem když jsem tu kytaru nikdy v ruce neměl? Takže klídek, četl jsem ten příspěvek dobře. Ty si radši ještě jednou přečti ten můj.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
panedge

Příspěvek od panedge »

[
Pokud si trsátkem škrtáš o snímač, máš ho buď extrémně vysoko nebo jseš takový řezník, že si nezasloužíš hrát na žádnou kytaru :wink:[/quote]Tak ještě si jednou přečti můj příspěvek a pak se dozvíš ,že já sem na to nikdy nehrál,že to bylo v recenzi jo ty řezníku :wink:[/quote]Četl jsem ho dvakrát. Čeština nemá na rozdíl od francouzštiny obecný singulár, proto jsem použil stejně jako ty druhý pád. Škrtám snad já o ten snímač trsátkem když jsem tu kytaru nikdy v ruce neměl? Takže klídek, četl jsem ten příspěvek dobře. Ty si radši ještě jednou přečti ten můj.[/quote]

No no dejme tomu...ale to sis možná myslel,když si to psal,jinak každej spíš vypochopí jakože já sem řezník,kterej si škrtá trsátkem,já sem to pochopil teda takhle a a ž po vysvětlení sem to přehodnotil-jinak dost OT
woro90

Příspěvek od woro90 »

panedge píše:No no dejme tomu...ale to sis možná myslel,když si to psal,jinak každej spíš vypochopí jakože já sem řezník,kterej si škrtá trsátkem,já sem to pochopil teda takhle a a ž po vysvětlení sem to přehodnotil-jinak dost OT
Co jsem si možná nebo určitě myslel je moje věc, tak si takové spekulace nech prosím pro sebe. A k tomu co "každej spíš vypochopí" - myslíš že se ti tady sníží společenský status, nebo co, když se nebudeš ohrazovat a někdo to pochopí jako že tě bezdůvodně označuji za řezníka co si škrtá trsátkem? Nejdřív se zamysli a pak teprve piš. A máš pravdu, dost OT, kdyžtak už jenom po SZ.
panedge

Příspěvek od panedge »

woro90 píše:
panedge píše:No no dejme tomu...ale to sis možná myslel,když si to psal,jinak každej spíš vypochopí jakože já sem řezník,kterej si škrtá trsátkem,já sem to pochopil teda takhle a a ž po vysvětlení sem to přehodnotil-jinak dost OT
Co jsem si možná nebo určitě myslel je moje věc, tak si takové spekulace nech prosím pro sebe. A k tomu co "každej spíš vypochopí" - myslíš že se ti tady sníží společenský status, nebo co, když se nebudeš ohrazovat a někdo to pochopí jako že tě bezdůvodně označuji za řezníka co si škrtá trsátkem? Nejdřív se zamysli a pak teprve piš. A máš pravdu, dost OT, kdyžtak už jenom po SZ.
Nepotřebuju se zamyslet jasně si napsal že si pokud si škrtám o snímač sem řezník a bylo to směrovaný na mě ,tak nevím co sem motáš nějaký pády a francouzkej pravopis,o společenskej status mi nejde,jen sem reagoval na tvůj výplod že sem řezník tečka
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

panedge píše:
woro90 píše:
Nepotřebuju se zamyslet jasně si napsal že si pokud si škrtám o snímač sem řezník a bylo to směrovaný na mě ,tak nevím co sem motáš nějaký pády a francouzkej pravopis,o společenskej status mi nejde,jen sem reagoval na tvůj výplod že sem řezník tečka
Kluci, vy snad máte měsíčky či co...
woro90

Příspěvek od woro90 »

panedge píše:Nepotřebuju se zamyslet jasně si napsal že si pokud si škrtám o snímač sem řezník a bylo to směrovaný na mě ,tak nevím co sem motáš nějaký pády a francouzkej pravopis,o společenskej status mi nejde,jen sem reagoval na tvůj výplod že sem řezník tečka
S prominutím, jsi očividně blbec (a ještě ke všemu agresivní ignorant) a nemohu tě dál brát vážně. Jasně jsem napsal, že kdokoli (včetně tebe) si škrtá o snímač a nemá ten snímač nějak extrémně vysoko, je řezník. Máš snímač nízko a škrtáš si o něj? Pak to platí i pro tebe. Už chápeš? Pokud ne, nepomůže ti nejspíš ani svěcená voda.

Tímto se omlouvám voogacovi (a ostatním) za OT, nevidím důvod proč se taky neblýsknout jak umím nemyslet a útočit, takže tento příspěvek nemá žádnou hodnotu. Také se omlouvám moderátorům, kteří ten sajrajt tady budou mazat. Už jsem na odchodu.
panedge

Příspěvek od panedge »

No já se taky omlouvám za OT
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

Ještě k Black Beauty... Upřímně, Vám se líbí, jak ta kytara vypadá? Ty tři HB vypadaj dost zvláštně... Já jsem teda jednoznačně pro klasickýho černýho customa, už jen proto, že se tam dá nastavit libovolnej zvuk mícháním treble a rhytm snímačů... Je to jen můj osobní názor, ale BB mi přijde jako paskvil
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

PATdevast píše:Ještě k Black Beauty... Upřímně, Vám se líbí, jak ta kytara vypadá? Ty tři HB vypadaj dost zvláštně... Já jsem teda jednoznačně pro klasickýho černýho customa, už jen proto, že se tam dá nastavit libovolnej zvuk mícháním treble a rhytm snímačů... Je to jen můj osobní názor, ale BB mi přijde jako paskvil

Nelíbí - i když paskvil je silný slovo :wink:

3 snímače považuju za zbytečnost,dlabání do dřeva navíc, běžný zapojení je stejně střední+zadní, a samotnej středovej namá při tak malý vzdálenosti od obou dalších moc jinej zvuk..

dá se udělat udělat i zapojení každej zvlášť, třeba s takovýmhle 6-polohovým přepínačem:

Obrázek
I´m wheels... movin´wheels
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

zrovna včera jsem hrál na sg se třema snímačema a zvuk byl krásně plný.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“