60W fender
Pravidla fóra
60W fender
Zdravim mohol by mi stacit 60W basovi fender w kapele??? Viem ze to dost zavisi od odhlucnenia a od bubenika, ale cel by som wedet nazor nirkoho skusenejsieho. Za odpowede vopred dakujem.
-
BUDAJ-31
Re: 60W fender
zalezi podla toho co budete hrat a ake maju ampy gitaristi a aj ako bije bubnik do bicich.ak by ste hrali nejaky punk alebo taky pop,ludovky, tak by to aj moholo tacit...ak by ste hraly nejaky metal tak tam uz by som siel nad 100W aj vizsie.Ono rozdiel medzi 100W a 50W neni moc velky akopri 50W a 35W (medzi 100 a 50 je to asi 2 al 3 db a pri 35 a 50 mislim 5 alebo 7 db...opravte ma ak sa milim)
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že píšeš jak indián, tak předpokládám, že chceš hrát punk. Takže ne, na 99% ti to stačit nebude...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Já mám 65W Ibanez a ve folkové kapele, kde nemáme bicí, ale jenom konga tak mi to v pohodě stačí. I na podiu mi to jako odposlech naprosto vyhovuje. Takže na měkčí muziku to bude stačit. Na tvrdší rock nebo metal to bude málo.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
mýlíš! Je to tak, že když zdvojnásobíš výkon, tak hlasitost vždycky stoupne o 3 dB. Podle mě je 60W docela málo, pokud chceš hrát tvrdší styl, než dechovku.BUDAJ-31 píše:zalezi podla toho co budete hrat a ake maju ampy gitaristi a aj ako bije bubnik do bicich.ak by ste hrali nejaky punk alebo taky pop,ludovky, tak by to aj moholo tacit...ak by ste hraly nejaky metal tak tam uz by som siel nad 100W aj vizsie.Ono rozdiel medzi 100W a 50W neni moc velky akopri 50W a 35W (medzi 100 a 50 je to asi 2 al 3 db a pri 35 a 50 mislim 5 alebo 7 db...opravte ma ak sa milim)
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Těch šedesát Wattů neni moc na vystupování,takže bych se ohlídl po něčem nad 100W.A nepiš jak prase.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
60W do spousty stylů a do spousty hudebního osazení stačit bude. Samozřejmě že ne na metal nebo do skvadry punkerů, ale na folk, blues, popinu, jemnější rock to stačit bude.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hele my máme ve zkušebně Fendera Rumble 60 [jestli je to, co máš] - a mělo to proti sobě
A) 60 W digitál, Vox Valvetronix, docela hlasitý
B) Fender Frontman 212R, mrtě hlasitý
- moc si neškrtal, ale jinak to pro ,,klidnější" zkoušky stačí, ale my už přemýšlíme o koupi beden a mixážního pultu se zesilovačem, protože jak přibudou bicí, tak už to pravděpodobně stačit nebude...
Jinak uslyšíš se, když to dáš na židli, ale jak bych to řekl... ztratíš dost basů
- alespoň u nás to méně ,,dunělo a basovalo"
A) 60 W digitál, Vox Valvetronix, docela hlasitý
B) Fender Frontman 212R, mrtě hlasitý
- moc si neškrtal, ale jinak to pro ,,klidnější" zkoušky stačí, ale my už přemýšlíme o koupi beden a mixážního pultu se zesilovačem, protože jak přibudou bicí, tak už to pravděpodobně stačit nebude...
Jinak uslyšíš se, když to dáš na židli, ale jak bych to řekl... ztratíš dost basů
Nesouhlasím. Já ve folkové kapele se s tím na podiu vždycky slyším a nemám s tím sebemenší problém. A to i na rozměrnějších pódiích. Hlasitost mám tak maximálně něco málo přes půlku. Mluvím tu, ale o případěch kdy mám kombo jako odposlech a zvuk je hnaný do PA. V případě, že bych měl s těma 65W zvučit sám nějaký klub tak to je opravdu málo.rene píše:Těch šedesát Wattů neni moc na vystupování,takže bych se ohlídl po něčem nad 100W.A nepiš jak prase.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
BUDAJ-31
ja ked som hral este Blackmetal tak som mal isty cas v skusobny 35W PEAVEY Minx 110 a pocul som sa dobre , len ked som mal overdrive alebo som sedel vedla toho takze aj to mi stacilo.a este som sa pocul ked sme do toho komba zapojily 2 mikrofony,heligonku,moju basu a ked sme hraly aj ludovky tak aj tak som sa pocul takze tych 60W bude urcite stacit do toho folk,lahsi rock alebo neco takeho nie moc drastickeho ale to hlavne zavisi na tom ako hra bubenik a vybave gitaristov