Line 6 POD X3 Live

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Michal.K

Line 6 POD X3 Live

Příspěvek od Michal.K »

Mimo toho, že to je multiefekt, tak je to i
"(dvoukanálový) procesor se dvěma samostatnými signálovými cestami. Můžete tak obsloužit kytaru i zpěv (nebo kytaru a basu) najednou".
=> a má to i mikrofónní preamp? (rsp. ho simuluje?)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Line 6 POD X3 Live

Příspěvek od Wohma »

Nesimuluje ho, ma ho.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Takže to mám chápat tak:
1. že vlastně tam jenom napojím mikrofon, nahodím na něj efekty?
a součastně můžu zpívat i hrát na se 2 efektovanými kanálmi součastně?
=> nahradí mi to nejen efekty (příp. kombo), ale taky mikronní preamp, mikrofónní efekty

2. zárověň to slouží jako 2 kanálová zvuková karta, na které můžu nahrávat oba kanály ve stejnou dobu?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Michal.K píše:Takže to mám chápat tak:
1. že vlastně tam jenom napojím mikrofon, nahodím na něj efekty?
a součastně můžu zpívat i hrát na se 2 efektovanými kanálmi součastně?
=> nahradí mi to nejen efekty (příp. kombo), ale taky mikronní preamp, mikrofónní efekty

2. zárověň to slouží jako 2 kanálová zvuková karta, na které můžu nahrávat oba kanály ve stejnou dobu?
1. Ano, presne tak to funguje - a tim, ze to ma dva procesory, tak si muzes natocit libovolny efekty na obou kanalech nezavisle na sobe
2. Nevim, jestli je muzes nahravat separatne, ale predpokladam, ze ano.

EDIT:
Computer recording enthusiasts will want to exploit POD Farm plug-in, a free download that provides a crucial collection of AU/RTAS®/VST® POD tones, as well as the USB 2.0 connectivity for multi-channel recording and the S/PDIF Stereo Digital Audio Output.
Takze kanaly jsou nezavisly (multi-channel recording)
Somnus Aeternus
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

1. Ťakže v tom případě je lepší koupit něco takového, jako kupovat jen čisto zvukovku k PC?

2. Ale zas to nefunguje jako samostatná zvukovka (myslím, že něco jako Guitar Rig a pod) za na ní nerozchodím, ne?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jestli je to lepsi, nez samostatna zvukovka, to ti nereknu - ale pro spoustu ucelu ano. Vzdycky budes limitovanej kvalitou prevodniku a predzesilovacu, ty v tom proste nevymenis, ale nepredpokladam, ze bys chtel delat profesionalni studiovy nahravky, takze se kvalitou vubec nemusis zabyvat, bude urcite dostatecna.

Jako zvukovka to funguje, resp. jako nahravaci interface... Urcite je tam nekde moznost vypnout veskery efekty, aby do kompu sel jen predzesilenej zvuk, pak by mel jit treba Guitar Rig pouzit bez problemu. Ostatne ony se i ty interni efekty daji pouzit jako VST efekty v pocitaci, kdyz to mas pripojeny.
Somnus Aeternus
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

No spíš mi jde o to, že když mám kupovať 2 kanálovou zvukovku, případně mikrofónní premp, efekt, mixpult, pak nějaký midi ovladač a pod., tak se cenově dostanu na cenu tohohle a takhle to mám všechno v jednom, vypadá to dobře, lehce přenosné, nestratím konektivitu k PC, a navíc nebudu od PC závyslý...

???
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud ten POD X3 nepostrada nejake funkce, ktere bys mohl v dohledne dobe potrebovat, tak do nej jdi. Je to hodne dobry nahravadlo.
Mimochodem ted je na bazaru za 8K, ale mam pocit, ze to je presne ten duvod, proc se na nej ptas :)
Somnus Aeternus
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

No právěže ani ne, protože já bydlím na Slovensku.

Ale není to zlá cena... (uvidím)

EDIT: A kde to je?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

OK, tak jsem si projel manuál k POD X3 LIVE (krucinál, ta krabice jako by skoro z oka vypadla mému ZOOMu :lol: ). Mno k věci:

Pár momentů by bylo asi dobré ozkoušet, neb z návodu mi to nepřišlo úplně konkrétní; nicméně bych asi řekl toto:

- po USB je možno nahrát až 8 stop (1+2 hlavní výstup, 3+4 Tone 1 ve stereo, 5+6 Tone 2 ve stereo, 7 sumace všech vstupů svedených do Tone 1, 8 sumace všech vstupů svedených do Tone 2)
- při nastavení hlavního (tedy i digitálního) výstupu na Studio nebo Direct nebo Dry nevidím důvod, proč by měl být signál z kytary nějak procesován interními efekty PODa, tudiž je možno pracovat se SW simulacemi (GR apod.)

Ufffff....teda já musím mít echt dobrou náladu, když jsem se pustil do studia tohohle :lol: :lol:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

pavlii píše:Ufffff....teda já musím mít echt dobrou náladu, když jsem se pustil do studia tohohle :lol: :lol:
P.
No to si cením, děkuji.
po USB je možno nahrát až 8 stop (1+2 hlavní výstup, 3+4 Tone 1 ve stereo, 5+6 Tone 2 ve stereo, 7 sumace všech vstupů svedených do Tone 1, 8 sumace všech vstupů svedených do Tone 2)
No abych byl upřimný, tak tohle jsem moc nepochopil... Hlavně ty kombinace, sumace.
(ale pokud je to složité vysvětlit, aby to pochopil i laik jako já, tak nemusíš)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mě to přišlo velice easy. Podstatné je si uvědomit, že POD má nadefinované jakési "Tone 1" a "Tone 2", což by se dalo označit jako "interní vstupy" (řekněme, nic lepšího mě momentálně nenapadá). Do nicj lze "naroutovat" pomocí menu PODa libovolné z fyzických vstupů - guit, AUX, MIC.

No a dál je to jednoduché: veškeré interní procesování efekty PODa se provádějí na úrovni Tone 1 a Tone 2. Hlavní výstup je vytvořen z Tone 1 (LEFT) a Tone 2 (RIGHT(, aspoň mi tak přijde. Pokud žádné procesování v PODovi neprovádíš, bude na výstupu pouze čistý signál z kytary/mikrofonu/čehokoli jiného.

P.

Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Jo už chápu, dík. (já si neuvědomil, že ty čísla co jsi psal předtím, že to si počítáš ty stopy).

Otázka ještě k té dávné diskuzi.
Myslíš, že je tohle lepší řešení, jako kupovat nějakou tu USB zvukovku od M-Audia (Mobile Pre) + používat jen softwarové simulace a pak dál kupovat něco na mikrofon, efekty na mikrofon, mixák a pod.

=> tohle by mohlo být taky řešením, které by mohlo zabít obě muchy rsp. víc (multieffekt, zvukovka, micr. premp, efekty na mikrofon) v jednom, ne?
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Michal.K píše:Jo už chápu, dík. (já si neuvědomil, že ty čísla co jsi psal předtím, že to si počítáš ty stopy).

Otázka ještě k té dávné diskuzi.
Myslíš, že je tohle lepší řešení, jako kupovat nějakou tu USB zvukovku od M-Audia (Mobile Pre) + používat jen softwarové simulace a pak dál kupovat něco na mikrofon, efekty na mikrofon, mixák a pod.

=> tohle by mohlo být taky řešením, které by mohlo zabít obě muchy rsp. víc (multieffekt, zvukovka, micr. premp, efekty na mikrofon) v jednom, ne?
ano, osobně používám PODxt jako externí 24b zvukovku pro recording elektrické kytary, akustiky, zpěvu...prostě čehokoliv...tak i pro nasazení VST instrumentů (má defacto nulovou latenci)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jako asi takhle: být primárně kytarista a neřešit širší záběr studiové práce (čili zakládat si akorát na možnosti "obývákového" nahrávání se zaměřením hlavně na experimenty s kytarovým zvukem, hrubé zachycení nápadů a náslechové nahrání/smíchání základu písničky pro kapelu, aby se to dalo dál rozvíjet), tak to řeším asi takto, protože do PODa můžeš píchnout kytaru, mikrofon a cokoli přes linkový vstup (AUX), čili se mi to jeví jako dost dobrá krabice pro toto použití. Až ti přestane stačit vestavěný mikrofonní preamp, koupíš něco externího a využiješ AUX vstup. Jinak v manuálu je na straně 8.3 jasně napsáno, že "vstupy 7 a 8 jsou ideální pro nahrávání čistého signálu a procesování plug-inami" - takže konkrétní odpověď na prvotní dotaz :)

P.

Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

No mně osobně o to nahrávání samotný v plném slova smyslu ani nejde ( i když je to něco, co se taky hodí). Spíš mi jde o to, abych zabil kytaru i mikrofon jednou ranou na hraní (ale tak na doma, případně občas někde živě pro odvážnou hrstku přátel).

A co jsem se díval na videa, tak všude bylo o použítí kytarového efektu, ale nikde jsem neviděl, že by k tomu měl někdo připojený mikrofon a současne využíval oboje... (používá to někdo takhle, nebo viděl podobné video)?

A jinak, když mám teď multiefekt, tak napojuji do komba.
Kam napojím potom tohle, když bych chtěl využívat i mikrofon?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud to ma predzesilovac a efekty pro mikrofon, tak jiste bude mit mikrofonni vystup... Ten pak pripojis na nejaky zpevovy/klavesovy kombo nebo aktivni bednu.
Somnus Aeternus
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

No já jsem to tam viděl a nenašel.
http://www.line6.com/podx3live/specs.html

Ale já osobně mám jen to kombo. Dalo by se to do něho, případně do vstupu Line in toho komba?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Klucí - tak sakra čtěte taky někdo ten manuál když už :| tohle mě fakt moc neba.... kapitola 7.6 (Examples) - kytara do aparátu a cokoli jiného do Main Outs.

P.

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“