Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Lachim

Re: KYTARA A PC

Příspěvek od Lachim »

Prostě píchni ten malej jack z PC bedýnek na sluchátkovej výstup DIGITECHU a tu interní zakaž. Pak ti bude hrát všechno přez DIGITECH
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Napadají mě dvě věci:

1) Nemáš příliš zesílené volume na vstupu do zvukovky? Protože pak to dost zkresluje.

2) Možná nějakým způsobem v jednom případě hraje jen zvuk odpovídající jednomu kanálu z toho stereo signálu a v druhé případě druhému kanálu. Ale to je asi nemožné, i kdybys to měl špatně propojené.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Alespoň všichni vidíte, že základ je vždycky v tom mít to správně prodrátované, nastavené a mít v tom přehled! Pak to takhle dopadá....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

Tak to bylo tim... Dal jsem PC repro přímo do Line Out do Digitecha je to OK. Taková banalita.. :D :D
Díky
Vintage AV2SGB Tele, Epiphone Strat, Jolana Alfa
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
ReVolt

Příspěvek od ReVolt »

takže jen pro jistotu když mam multiefekt ZOOM tak nepotřebuju nějakou spešl zvukvku když to tam vrazim přez efekt a ta redukce strereo že
Metal is the law that keep us all united free.
http://nase.dobrotynakazdyden.eu - naprogramoval jsem a spravuji
http://www.turistickyraj.cz - naprogramoval jsem a spravuji
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Ne e. Jen si v něm nezapomeň zapnout simulaci reproboxu. Víc v manuálu Zoom.
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vizistep »

Potřeboval bych trochu poradit. Kamarád si chce na nahrávání kytary do PC pořídit nějakou levnou zvukovku, ideálně TOHLE. Jak je na tom kvalitativně ve srovnání třeba s Fast Trackem nebo E-MU 0202? Já mu samozřejmě doporučil připlatit si trochu za EMU, protože s externí 0404 mám jen dobré zkušenosti, ale nikdy jsem tyhle minizvukovky neslyšel, takže nemůžu říct, jestli by se to opravdu vyplatilo.
http://putridpus.blogspot.com
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hrat to bude, prevodniky budou samozrejme horsi nez treba v EMU, ale otazkou je, zdali mu to musi vadit... Pokud nechce neco velmi vaznyho nahravat, tak ten Behringer v pohode poslouzi. Kvalita je v techto pripadech vetsinou primo umerna cene.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
miro

Příspěvek od miro »

Edit: Ano, měl jsem tento dotaz v jiném vlákně, než jsem si uvědomil, že to spíše patří do tohoto, takže přesunuto.
------------------
Ahoj,

protože jsem toerií přenosu do PC nepolíbený - i když jsem poctivě přečetl většinu místních vláken - tak bych pro jistotu vznést následující dotaz:

- chtěl bych trénovat do počítače a uvažuji o koupi externí zvukové karty asi této:

http://kytary.cz/tapco-by-mackie-link-fw460/HN096918/

- jde mi zejména o live hraní s metronomem a to co mě trápí se jmenuje latence - kytaru chci píchnout rovnou do zvukovky a používat na různé zvuky Guitar Rig 4. Momentálně používám integrovanou zvukovku + ASIO4ALL - s nastavením vstupního bufferu 512 samplů jsem se dostal na ca. 25ms - při snížení na 256 samplů na ca. 15.ms. S 25ms se nedá live hrát vůbec a s 15ms blbě.
Pochopil jsem správně, že signál z kytary proběhne přes externí zvukovku do počítače, tam se v Guitar Rigu vytvoří výsledný zvuk a ten se přenese na výstup zvukovky (třeba sluchátkový). Aby počítač stihl zvuk vytvořit, tak mu ale stejně musím nechat nějaký ten vstupní buffer - podaří se mi tedy dosáhnout latence v řádu jednotek ms, abych mohl live hrát?
Vybrali byste v cenové relaci do 3 000 jinou zvukovku?

Děkuji
M.
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

V tomto případě bych se spíš zaměřil na PC jako takový...Je totiž možný, že ti to všechno kazí právě malej výkon počítače. Teď si to teda nepamatuju přesně - reinstaloval sem komp - ale při 256ti samplech je latence takových 7 ms. Čili to, že máš při 256 latenci až 15 ms je pro mě jaksi nepochopitelný :D Každopádně se zaměř na výkon počítače
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
miro

Příspěvek od miro »

DJ Murano píše:V tomto případě bych se spíš zaměřil na PC jako takový...Je totiž možný, že ti to všechno kazí právě malej výkon počítače. Teď si to teda nepamatuju přesně - reinstaloval sem komp - ale při 256ti samplech je latence takových 7 ms. Čili to, že máš při 256 latenci až 15 ms je pro mě jaksi nepochopitelný :D Každopádně se zaměř na výkon počítače
No, popravdě jsem si myslel, že Athlon 2,6 GHz a 1,5GB RAM by mohlo stačit? A při hraní se mi výkon procesoru pohybuje kolem 20% a nikdy nepřeleze přes 30%??
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

DJ Murano píše:V tomto případě bych se spíš zaměřil na PC jako takový...Je totiž možný, že ti to všechno kazí právě malej výkon počítače. Teď si to teda nepamatuju přesně - reinstaloval sem komp - ale při 256ti samplech je latence takových 7 ms. Čili to, že máš při 256 latenci až 15 ms je pro mě jaksi nepochopitelný :D Každopádně se zaměř na výkon počítače
Chlapče - 256 samplů buffer, ale jen jedním směrem :wink: je třeba násobit dvěma.

P.

miro

Příspěvek od miro »

pavlii píše: Chlapče - 256 samplů buffer, ale jen jedním směrem :wink: je třeba násobit dvěma.

P.
Chápu to tak, že ta externí zvukovka můj problém neřeší, za vše může slabý počítač?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Eee - já jen reagoval na kolegu Murana, že má chybu v logické úvaze :wink: to nemá s výkonem počítače nic společného, klídek :D

P.

miro

Příspěvek od miro »

pavlii píše:Eee - já jen reagoval na kolegu Murana, že má chybu v logické úvaze :wink: to nemá s výkonem počítače nic společného, klídek :D

P.
No právě, že popřečtení mého původního dotazu a následné diskuze se jaksi jasno ani klídek nedostavilo anebo jsem (dnes) mimořádně tupý :mrgreen:

Pavlii můžeš mi prosím poradit vzhledem k původnímu dotazu :oops:

Děkuji

M.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - neporadím, částečně ze zásady. Jednak nemám zkušenosti (nejsem ani recenzent ani tester) a jednak využívám HW v maximální možné míře, co to jde - takže mě tenhle problém nikdy netrápil a trápit nebude.

Každopádně dá se do určité míry vyjít z "papírových" údajů výrobců, ale v počítačovém světě víceméně platí, že "co kus, to originál" (myšleno PC). Osobně bych si netroufnul poradit komukoli sestavu PC + zvukovka, co bych doma používal, s tím, že "latence je zaručeně 2ms a žádný problém". Tohle je děsně variabilní a děsně nevděčné pole.

Možné jsou zhruba 3 cesty:

1. Prosurfuješ net se zaměřením na 1-3 modely zvukovek, které by se ti líbily/máš na ně finančně, a jednak mrkneš na jejich technické specifikace, jednak koukneš, zdali na ně není víc negativ než pozitiv mezi uživateli a jednak se zkusíš zeptat sám. Je to cesta relativně na dýl, ale za nic :wink:

2. Začátek viz výše, následně se pokusíš zvukovku zapůjčit na vyzkoušení. Obvykle také za nic, maximálně cesta někam pro zvukovku (a následně i zpět, když jí budeš vracet).

3. Začátek viz výše, ale objednáš v e-shopu a vyzkoušíš. Nebude-li vyhovovat, vrátíš zpět bez udání důvodu. Nejdražší - obvvykle platba 2x za poštovné.

V náhodných případech se ti někdo nabídne, že předvede. Ale pokud ti záleží na chování ve tvém systému, nemá cenu si nechat zvukovku předvádět, je to z nějakých 50% k ničemu (viz důvody nahoře).

P.

miro

Příspěvek od miro »

pavlii píše:....
I tak díky. Takže než kupovat, vracet... tak si raději koupím delay a budu hrát doma na multiefekt, který momentálně ten delay v pedalboardu supluje :twisted:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jde prostě o preference :wink: jako všude. Buď chceš (a máš) na HW - tak neztrácej čas simulacemi. Nebo na něj nemáš, tak holt nastupují simulace, ale zase - málo peněz, málo muziky... Chceš nahrávat? No tak to tě nějaké půjčování/zkoušení/vracení nerozhází, protože hledáš jeden ze základních kamenů, aby ti celý nahrávací systém vůbec nějak fungoval, no ne?

Všechno ostatní je jen o kompromisech.... :wink:

P.

K.Y.Z.M.I.C.

Příspěvek od K.Y.Z.M.I.C. »

Ahoj. Snad to píšu tam kam mám. Mám takový problém. Nainstaloval jsem si virtuální kytarový aparát guitar rig 4, výstup funguje, to znamená, že nahrávky v něm puštěné se dají přehrát a eventuelně s nimi pracovat. Výstup z kytary mám zapojen rovnou do zvukové karty a z reproduktorů je zřetelně slyšet. ASIO, tedy eliminaci zpoždění signálu nainstalované mám. Jen to prostě nejde zkrz ten program. Možná se vám to zdá jako triviální záležitost, pro mě to ale momentálně představuje obrovský problém. Mohl by mi prosimvás někdo poradit s nastavením tak, abych přes tento program mohl hrát v reálném čase? Moc děkuji
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ahoj.

Mám jeden drobný dotaz... Jak je to s hraním na basu přes PC? Jde to stejně dobře/špatně jako u kytary nebo to má svoje specialitky? Sám jsem na basu nikdy nehrál, ale brácha bude začínat a nejspíš nebude mít dost peněz, aby koupil k base i nějaké to cvičítko na doma, tak mě zajímá, jestli bude možné, aby hrál dočasně i přes PC a bedýnky (taky by mě zajímalo, jestli to nebude obyčejným třípásmovým bednám z věže (LG FA-162) vadit), případně sluchátka.

Díky za odpovědi
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“