2x12 vs 4x12
Pravidla fóra
Re: 2x12 vs 4x12
Jěště mě napadá bud box ESH a nebo HOT.....ESH podle mě bud víc hutnější....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ja treba mel taky 1960 a ted mam ENGLa a ENGL mi prijde jednoznacne lepsi. Ono spis zalezi na tom, co mas za apec a co hrajes.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Jari de Gusto
Je to zvláštní no..ale měli sme tam zároveň 2 hlavy..Peavey 6505+ a Crate Voodo neco..zkratka ten na kterej hraje Max Cavalera..Nemám proti tomu Englovi jediny spatny slovo..do tý doby sem chtěl jen to a nic jinyho..ale když sem slyšel tu 1960 tak sem v tom az zas takovy rozdily neshledal..to je cely..Máš pravdu..hodně bude záležet na hlavě..ty máš Engl takže je logicky že to dohromady sedí líp..Blackmore ma jinačí zvuk než ty hi-gainovy hovada na ktery sem to zkoušel..každopadně borec má Valveking takže tam si jistej nejsem..
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Prostě mi to nedá a budu se opakovat. Nevím komu a na čí hlavě záleží , ale jasný důkaz že na zesilovači zas až tak nezáleží, ale zato záleží na boxu je na známé adrese http://hlavy.instrumento.cz/Jari de Gusto píše:..hodně bude záležet na hlavě..
To mi teda vubec neprijde
Poslechl jsem si schvalne ted znovu tri ruzny hlavy hrajici na ENGL boxy a rozdily tam jsou jako prase.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl jako prase je třeba 5150 na Engl box a na 5150 box, to samé MB Recto na tři různé boxy... Versus Recto, Engly, JCM900 atd. přes box Engl - ten zvuk v mixu funguje víceméně stejně. Rozhodně je větší rozdíl když vyměním pod hlavou box(např ta Rectohlava), než když vyměním hlavu se stejným boxem (třeba Engl hlavy a Recto hraje přes stejný box (Engl) prakticky identicky).
To samé Recto preamp + 4xV30 versus MB 1x12 (v tom je ta veleslavná EVM12L) atd....
To samé Recto preamp + 4xV30 versus MB 1x12 (v tom je ta veleslavná EVM12L) atd....
No to mi prijde ale uplne logicky, zvlast kdyz si myslim, ze sli vzdycky po stejnym zvuku na aparatu. Kazdopadne tys rikal, ze zesilovac je naprosto nepodstatny clanek, tak to vyvracim.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
podle me u high end ampu zalezi ve finale v podstate jen na bedne.. ale premyslim ted ze bych vzal nakou kvalitni 2x12 bednu /preprava, love, prostor/ ale bojim se ze to neutahne nasi zkusebnu.. mam tam ted 4x12 plus 2x12 a tak tak to dava .. je to maly prostor, preplneny vecma, lidma a jeste navic pobity platama od vajec. musime to strasne hulit. nevim jestli by to naka bedna s v30 uvriskala...
-
Jari de Gusto
Tak sem to poslouchal a ta 5150 což je vlastně můj případ tlačí přes ten ENGL o hromadu víc jestli se mi to nezdá..Škoda že tam nění k ty 5150 boxů víc..
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ne, napsal jsem že na zesilovači až tak nezáleží (doplním jenom - pokud jde o kvalitní zesilovač, nebavím se o hračkách do dětských pokojíčků, to je snad z toho testu jasné...) a že mnohem!!! víc záleží na boxu (repru). Howg!!!Wohma píše:No to mi prijde ale uplne logicky, zvlast kdyz si myslim, ze sli vzdycky po stejnym zvuku na aparatu. Kazdopadne tys rikal, ze zesilovac je naprosto nepodstatny clanek, tak to vyvracim.
Klidně se vsadím že třeba s Valvekingem by šlo dosáhnout srovnatelných výsledků - když to šlo s v té době opovrhovaným JCM900 (VK v době toho testování samozřejmě ještě neexistoval)
Ok, tak to jsem te blbe pochopil 
Na druhou stranu zas aby si potom lidi nemysleli, ze kdyz k VK daji Mesa box, tak to bude hrat jak fullstack Mesa Recto
Na druhou stranu zas aby si potom lidi nemysleli, ze kdyz k VK daji Mesa box, tak to bude hrat jak fullstack Mesa Recto
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No, jedna věc je jak to hraje ve skutečnosti naživo, prostě ten pocit z toho zvuku jak to hrne nebo nehrne atd. A druhá (těžší) dostat ten zvuk a hlavně pocit na nahrávku. Na nahrávce ten zvuk Recta a VK může být uplně stejně použitelný (schválně píšu "použitelný" a ne třeba "kvalitní" protože to vystihuje to co tím myslím), ale ten pocit naživo, to asi nebude stejné 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Na tom testu je nejlepší to, že aktéři přesně vědí, jak má vypadat ten správný zvuk a jak ne. Pokud chce někdo dělat nějaký test, musí být absolutně nestranný a to oni rozhodně nejsou. Úvaha typu: na zesilovači nezáleží, jen na bedně - je absolutní nesmysl. Tedy podle mě.
nemel by ale clovek ktery vchazi do studia nebo na podium mit jasnou predstavu o zvuku? akteri se tady snazili o naladeni podobneho zvuku (tj. higain) a tim padem imho ten test dotahli nejdal. kdyby porovnavali cisty AC30 a rectifier tak to asi k nicemu moc nebudemmjuz píše:Na tom testu je nejlepší to, že aktéři přesně vědí, jak má vypadat ten správný zvuk a jak ne.
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Je to jak píše Kinx. Aktéři přesně věděli co a proč chtějí. Tomu odpovídají ukázky a snad každý pochopí že o blues nejde...
No a jestli to někoho nepřesvědčí je to jeho problém, my co jsme prozřeli a uvěřili
teď už víme že důležitější než utrácet v potu a krvi těžce vydělané peníze za drahé woodoo magií a legendami opředené zesilovače je skládat skvělé písně a umět je dobře zahrát 
No a jestli to někoho nepřesvědčí je to jeho problém, my co jsme prozřeli a uvěřili
Tak o tom tady snad nikdo nepochybujerain píše:teď už víme že důležitější než utrácet v potu a krvi těžce vydělané peníze za drahé woodoo magií a legendami opředené zesilovače je skládat skvělé písně a umět je dobře zahrát
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
občas mám pocit, že někteří fóraři mají an věc jiný názor... BTW Zrovna dnes mi jeden akmarád a kolega kytarista (hraje HC-cross)říkal, jak byl překvapenej, rozdílem ve zvuku s boxem 4*12 a přez 1x12 přímo z komba. Strávili jsme nějaký čas debatou z které vpodstatě vyplinulo, že mohutný zvuk vzniká v boxu. Nadruhou stranu já zas takový tvrďák nejsem a vyladím si svůj zvuk bezproblémů i na otevřeným boxu/kombu..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
S tím naprosto souhlasím. Nicméně bys to hlavně měl vysvětlit lidem, kteří donekonečna dělají nějaké testy, rozebírají nuance, dělají si samoúčelná kytarová dema, nad kterými si onanují a nastavují nějaké normy a prohlašují nesmyslné závěry, viz. výše. Páč člověk, který tohle pochopí, kašle na nějakou teorii a raději dělá muziku, koncertuje a baví lidi. Pak nemá čas na nesmysly a je mu celkem fuk, jestli jeho zvuk je přesně Megadaeth, či Sepultura z pralesa.rain píše:No a jestli to někoho nepřesvědčí je to jeho problém, my co jsme prozřeli a uvěřiliteď už víme že důležitější než utrácet v potu a krvi těžce vydělané peníze za drahé woodoo magií a legendami opředené zesilovače je skládat skvělé písně a umět je dobře zahrát
Hral som na VK s Mesa boxom a bola to teda pila, zvuk as mi paci viac ako half stack 100w VHT(porovnaval som s kamaratom v guitarparku, ale je to subjektivne mne sa proste pacil viac charakter zvuku) bohuzial nemozem porovnat s mesa half stackom (hral som na tom ale bol nevytaveny takze to neberem do uvahy) ale je velka pravdepobnost ze keby sa ten VK pichol do bedne behringer ze by to az taka pila nebola (a podla mna ani mesa s behringerom) tym chcem len povedat ze aj lacnejsi zosik s kvalitnym boxom vie robit divy!Wohma píše:Ok, tak to jsem te blbe pochopil
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já zas hrál na VK do VHT boxu a ten zvuk byl fakt na nic. Akorát ten reprobox hezky dal najevo, kde VK plave... Samozřejmě, že to hrálo pořád líp, než nějaký low-end box od Crate, do kterýho byl píchlej předtím, ale box ti nezachrání to, co aparát sám o sobě nedá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008