Cort X-6

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Gitzerai

Cort X-6

Příspěvek od Gitzerai »

Ahoj,

jsem tady novy a potreboval bych poradit. Snazil jsem se najit nekde odpoved na muj dotaz, nicmene jak jsem zjistil, hodne threadu je pryc a odkazy ve FAQ bohuzel zmizeli. Ale snad neurazim, kdyz se zeptam :)

Pred par dny jsem si koupil novou Cort X-6. Jsem zacatecnik, hraju jen ctvrt roku, kytar jsem mel v ruce par, do desitky by se to zrejme veslo. Nicmene, struny si pomalu zvykaj, kytara se prestava rozladovat. Trapi me jenom struna E. Pri nultem prazci hraje OK, pokud do toho vylozene nerezu. Postupne druhy, treti prazec zacina drncet, nejhorsi podle poslednich zjisteni je to okolo osmeho prazce, tam struna drnci i kdyz hraju stredne (samozrejme, kdyz strunu jenom tak "pohladim", tak to nedrnci, ale ja rad hraju vasnive :) ). Zkousel jsem stelovat s kobylkou, nic nepomohlo, drnci stale. Pri hrani u hlasitejsiho komba to neni zas tak moc poznat, ale kdyz jen tak procvicuju "na sucho", tak me to celkem zlobi a mrzi me to u novy kytary.

Cortka ma zamky, nevim, jestli nemuze byt problem u nich. UVazoval jsem, ze bych se snazil to zvednout, ale zadny imbusakovy mechanismus tam neni.

Jak jsem rikal, mam ji par dni, kdyz ji odnesu zpet do obchodu (kupovano kytary.cz), tak predpokladam, ze pokud pujde o vadny kus, nebo nejakou chybku, tak mi pomuzou. Bohuzel, nemam tolik casu litat po Praze, navic, je-li tady moznost, ze to zvladnu opravit sam, rad se priucim.

(Pokud jsem ve spatne sekci, tak se moc omlouvam, ale nenapadlo me zadne misto, kam by to bylo vhodnejsi dat :))

Poznamka : vsechny prazce vypadaji OK, zadnej se nehybe nebo necouha.

Diky moc vsem :)
woro90

Re: Cort X-6

Příspěvek od woro90 »

Přitáhni trochu výztuhu krku a zvedni kobylku. Toť vše. Máš trochu moc prohnutý krk a nízký dohmat. Pokud na to nestačíš sám, popros nějakého známého nebo si s tím skoč za kytarářem, seřízení by nemělo být moc drahé.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Gitzerai

Příspěvek od Gitzerai »

No parada, trosku jsem si pohral s krkem a jeste trochu povytahl kobylku, jak jsi radil, a uz to slape, jak ma :) trochu jsem si za to mohl sam, zapomnel jsem, ze hned na zacatku jsem si hral se strunama a posteloval par imbusu, co jsem nemel a nedal to do predchoziho stavu...

jeste se zeptam, mas nejake zkusenosti se zamky? Jako na co davat bacha pri ladeni, nebo nejake tipy a tirky? :) kytaru s nimi mam poprve.. nejsou pak struny treba i nachylnejsi k praskani?
woro90

Příspěvek od woro90 »

Gitzerai píše:No parada, trosku jsem si pohral s krkem a jeste trochu povytahl kobylku, jak jsi radil, a uz to slape, jak ma :) trochu jsem si za to mohl sam, zapomnel jsem, ze hned na zacatku jsem si hral se strunama a posteloval par imbusu, co jsem nemel a nedal to do predchoziho stavu...

jeste se zeptam, mas nejake zkusenosti se zamky? Jako na co davat bacha pri ladeni, nebo nejake tipy a tirky? :) kytaru s nimi mam poprve.. nejsou pak struny treba i nachylnejsi k praskani?
Na své kytaře jsem zámky nikdy neměl, ale už jsem to měl v ruce otevřené. U zamykacího nultého pražce si dej pozor abys zámky při výměně strun nepootočil o 90°, vždy je vracej stejně nebo otočené o 180°. Dost jich totiž není zespoda plochých ale mají podél velmi mělkou prohlubeň, takže v jednom směru drží dobře a vdruhém mohou občas prokluzovat, nehledě na to, že to asi ani neprospívá strunám. A u kobylky si dávej pozor, aby ti nevypadly ty bločky držící struny. Bývají tam jen volně posazené. Seřizování floydů je popsané v samostatné diskusi.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“